Baca keterangan rasmi

vienna

Gambaran keseluruhan

Terletak di tengah-tengah Eropah, Vienna adalah sebuah kota yang mempunyai kira-kira 1.8 juta penduduk yang telah, sejak penubuhannya pada abad ke-3, berfungsi sebagai jambatan antara banyak budaya. Sebagai persimpangan penting di antara Utara dan Selatan, Timur dan Barat, bandar ini menjadi periuk asli bagi idea-idea baru. Daripada kekayaan budaya ini telah muncul banyak pencapaian seni dan pemikiran inovatif-warisan yang kita pelajari dalam program musim panas kami.

Vienna telah menjadi rumah kepada banyak komposer terbesar sejarah, dari Haydn, Mozart, dan Beethoven kepada Brahms, Mahler, dan Schoenberg. Sehingga hari ini, Vienna Philharmonic Orchestra yang terkenal di dunia, Musikverein, dan Staatsoper terus membantu menjadikan Vienna sebagai "kota muzik" yang benar. Kajian Muzik dan Kinerja di Vienna, sebuah bandar yang diiktiraf di seluruh dunia kerana pengaruhnya terhadap pembangunan muzik klasik.

Fakta Pantas

 • Pusat: IES Abroad Vienna
 • Bandar: Vienna
 • Negara: Austria
 • Kredit Program: 6-10 kredit
 • Bahasa arahan: Bahasa Inggeris
 • Prasyarat Bahasa: Tiada

Tarikh Program

Selepas anda dimasukkan, rujuk bahagian Perjalanan Tarikh Maklumat Predeparture di akaun MySpaceabroad anda sebelum membuat tempahan.

Summer 2018

Mei 25-Julai 7

Masa Depan Aplikasi yang Akan Datang:

Tarikh tutup permohonan telah berlalu

Akademik

Misi kami adalah mudah: untuk menyediakan anda program pengajian terbaik di luar negara yang mungkin-termasuk pengalaman akademik dan budaya yang berkualiti tinggi. Direka khas untuk pelajar Muzik, Program Muzik Summer Vienna membolehkan anda untuk meneroka Sejarah Muzik dan Kinerja Muzik di bandar yang diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk peranannya dalam perkembangan muzik klasik. Anda mendaftar dua hingga empat kursus dalam Sejarah Muzik, Pengajian Kinerja, dan / atau bahasa Jerman untuk sejumlah 6-10 kredit (yuran tambahan dikenakan untuk pelajar yang mengambil lebih dari 6 kredit).

Sejarah Muzik

Setiap musim panas komponen Sejarah Muzik memberi tumpuan kepada topik yang berbeza dan tempoh yang berakar dalam tradisi muzik yang kaya di bandar. Topik-topik ini berputar pada asas empat tahun supaya anda dapat kembali setiap tahun dan terus memperluas cakrawala anda.

 • 2017: Muzik Era Biedermeier
 • 2018: Muzik Abad ke-19 dan Fin-de-Siècle
 • 2019: Sekolah Wina Kedua dan Awal Abad ke-20
 • 2020: Muzik Tempoh Klasik Wina

Kajian Prestasi

Bengkel Pencapaian Muzik (MS390) membolehkan anda memperluaskan kemahiran repertoir dan prestasi anda semasa anda melibatkan diri dalam persekitaran budaya dan tradisi prestasi di Vienna. Anda mesti mengikuti ujian untuk mengambil bahagian. Di samping sesi dan ceramah kumpulan, komponen kajian prestasi termasuk latihan teknikal individu (sehingga enam jam pengajaran swasta dimasukkan dalam yuran program) dan penyertaan dalam kelas induk. Acara akhir musim panas ini adalah konsert awam yang diadakan di balai persembahan Baroque di IES Abroad Centre. Anda juga boleh mengambil MS391 Kajian Prestasi Individu untuk satu jam kredit.

Kajian Bahasa Jerman

Program ini membolehkan anda mempelajari bahasa Jerman pada peringkat permulaan dan pertengahan. Sebahagian daripada kurikulum bahasa Jerman merangkumi topik yang berkaitan dengan muzik dan istilah muzik. Bahasa Jerman diperlukan untuk pelajar kurang daripada satu tahun pengajian Jerman peringkat kolej.

Kursus

Ini adalah senarai tawaran kursus yang dirancang. Selepas anda diterima, anda akan melihat senarai tawaran kursus terakhir dalam akaun MySpaceabroad anda.

Bahasa Jerman

 • GR 101 - Bahasa Jerman dalam Konteks: Novice Abroad I (Musim Panas)
 • GR 201 - Bahasa Jerman dalam Konteks: Novice Abroad III (Musim Panas)
 • GR 301 - Bahasa Jerman dalam Context: Emerging Independent I (Summer)

Muzik

 • MS 372 - Muzik Klasik Wina Klasik (2020) (Musim Panas)
 • MS 374 - Muzik Dalam Era Biedermeier (2017) (Musim Panas)
 • MS 376 - Muzik Abad ke-19 dan Fin-de-Siècle (2018) (Musim Panas)
 • MS 378 - Sekolah Wina Kedua dan Awal Abad ke-20 (2019) (Musim Panas)
 • MS 390 - Bengkel Prestasi Muzik (Musim Panas)
 • MS 391A - Pengajian Prestasi Individu (Kejatuhan, Musim Semi, Musim Panas)

Lawatan Berkaitan Kursus

IES Abroad Vienna menganjurkan lawatan yang berkaitan dengan kursus yang melengkapi apa yang anda sedang belajar di dalam bilik darjah, dan menyumbang kepada pengetahuan umum anda tentang budaya dan masyarakat Austria. Anda juga berpeluang menghadiri ceramah tetamu oleh ahli muzik profesional.

Perumahan

Kami ingin memastikan bahawa cabaran terbesar anda adalah menentukan tempat penting untuk melihat dahulu atau menemui kafe terbaik-tidak mencari tempat tinggal di mana anda merasa selesa. Kami melakukan yang terbaik untuk mencari perumahan yang mencerminkan bagaimana pelajar-pelajar tempatan hidup. Matlamat kami ialah apabila anda meninggalkan Vienna, ia akan berasa seperti di rumah. Anda tinggal di apartmen yang lazimnya menampung empat hingga lima pelajar. Pangsapuri mempunyai akses internet dan kemudahan dapur yang lengkap. Makanan tidak termasuk dalam yuran program.

Kehidupan seorang pelajar

Orientasi

Selepas tiba di Vienna, anda mengambil bahagian dalam program orientasi yang memperkenalkan anda ke bandar Vienna, program IES Abroad , dan kehidupan pelajar di bandar. Dalam beberapa hari pertama, anda akan menetap di perumahan anda, menjaga formaliti, menerima taklimat mengenai keselamatan dan keselamatan, dan pelancongan Vienna dan kawasan sekitarnya.

Keperluan Kelayakan

 • 18 tahun
 • Dengan baik di sekolah rumah anda
 • 2.5 IPK atau lebih baik pada skala 4.0 (GPA di bawah 2.5 akan dipertimbangkan mengikut kes demi kes)
 • Kurikulum Sophomore, junior atau senior ketika program bermula - beberapa kursus universiti tempatan mungkin tidak tersedia untuk peringkat kedua
 • Muzik utama atau pilihan kecil. Dalam kes jurusan bukan / muzik bawah umur dengan pengalaman yang serius, beberapa pengecualian boleh dipertimbangkan. Semua pemohon mestilah mempunyai sekurang-kurangnya satu tahun pengajian dalam teori muzik atau kemampuan untuk membaca muzik dan mengikuti skor .

Pasport

Pasport yang sah selama sekurang-kurangnya enam bulan melebihi tarikh akhir program, dengan sekurang-kurangnya dua halaman kosong diperlukan. Warganegara Amerika yang memiliki pasport yang sah tidak perlu mendapatkan visa untuk masuk atau belajar di Austria selama kurang dari 90 hari. Warganegara bukan Amerika Syarikat diperlukan untuk mendapatkan visa pelajar sebelum ketibaan.

Kos

Summer 2018

 • Tuisyen: $ 5,365
 • Perumahan: $ 1,900
 • Insurans: $ 135
 • Jumlah: $ 7,400

Pertimbangkan harga ini sebagai titik permulaan. Kami menggalakkan anda menghubungi pejabat di luar negara untuk menentukan kos sebenar kepada anda semasa pemfaktoran dalam bantuan kewangan, biasiswa, polisi sekolah rumah anda, dan faktor-faktor lain.

Program diajar dalam:
English
IES Abroad

Lihat 132 lagi program yang ditawarkan oleh IES Abroad »

Tarikh Akhir Kemaskini May 26, 2018
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
7,400 USD
Kos program Musim Panas 2018
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date