Read the Official Description

Gambaran Keseluruhan

Poland sekali ditempatkan majoriti Yahudi di dunia dan pada hari ini, 70 peratus daripada orang-orang Yahudi di dunia boleh mengesan keturunannya dari Poland. Orang-orang Yahudi di Poland mencipta budaya yang kaya, pelbagai dan unik, kesan yang masih boleh ditemui di seluruh Poland, walaupun tragedi Nazi-fleksi Perang Dunia II.

Kursus ini akan mengkaji kejayaan dan tragedi Yahudi Poland dan membiasakan anda dengan kebangkitan yang berkembang budaya Yahudi kini mengambil tempat dalam demokrasi Poland. Ia juga akan mengkaji pengaruh Yahudi Poland pada budaya Amerika dan sumbangan mereka dalam membentuk identiti Israel.

Kursus ini disediakan dengan kerjasama Pôlin Muzium yang baru ditubuhkan Sejarah Yahudi Poland di Warsaw. Ia akan bersama diarahkan oleh Dr. Maciej Kozlowski, bekas Duta Poland ke Israel dan Dr. Jolanta Zyndul, Ahli sejarah Kanan di Pôlin Muzium Sejarah Poland Yahudi. Kedua-dua individu telah mengarang banyak penerbitan mengenai subjek hubungan Poland-Yahudi, termasuk sejarah Perang Dunia Kedua dan Holocaust.

Kelayakan masuk

Sekolah tinggi / pendidikan menengah (atau lebih tinggi)

Ia adalah disyorkan untuk mengkaji bidang yang sama padang yang dipilih.

Dokumen-dokumen kelayakan penyertaan diterima dalam bahasa berikut: Bahasa Inggeris.

Selalunya anda boleh mendapatkan transkrip yang sesuai dari sekolah anda. Jika ini tidak berlaku, anda perlu terjemahan rasmi bersama-sama dengan salinan yang disahkan daripada yang asal.

Keperluan bahasa

Bahasa Inggeris

Keperluan Lain

Sekurang-kurangnya 1 rujukan (s) perlu disediakan.

Surat motivasi perlu ditambah kepada permohonan anda.

Yuran kelas tambahan

$ 5,495.00 setiap program kos Program termasuk tuisyen untuk kajian seperti yang digariskan, penginapan kongsi, bahan-bahan pra-berlepas, orientasi tempatan, kesihatan dan insurans kemalangan, mesyuarat ke lapangan terbang, program kebudayaan, dan sokongan dalam negara. Makan tengah hari yang dimasukkan PT dan semasa segmen perjalanan (jika berkenaan) Sarapan juga disediakan.

  • Yuran permohonan $ 50,00 satu kali
  • Mendepositkan $ 250,00 satu kali
Program taught in:
English

See 7 more programs offered by Collegium Civitas »

This course is Campus based
Start Date
Mei 2019
Duration
28 
Sepenuh masa
Price
5,495 USD
Yuran permohonan $ 50; Deposit $ 250
By locations
By date
Start Date
Mei 2019
Application deadline

Mei 2019

Location
Application deadline
End Date