Yayasan Drama (Pemangku)

Umum

Penerangan Program

Kursus yayasan drama jangka panjang dalam aksi klasik dan kontemporari menyediakan latihan komprehensif dalam asas-asas akting.

Butiran Kursus

 • Panjang 1 tahun (3 istilah)
 • Kursus Mulai September
 • Kemajuan Pelajar yang berjaya dalam kursus ini boleh maju ke kursus peringkat sarjana dalam drama atau akting.
 • Sokongan tutor Pakar Sokongan disediakan 5 hari seminggu.
 • Pelajar Akses Studio mempunyai akses ke studio kami 7 hari seminggu, dari 8 pagi hingga 8.30 malam, Isnin hingga Jumaat dan 9 pagi hingga 5 petang pada hujung minggu.
 • Bagaimana Kerja Anda Ditaksir tugasan dan projek visual dan bertulis.
 • Pensyarah tetamu Kursus kami diperkaya dengan pensyarah dan bengkel yang diprogramkan dari pelbagai profesional kreatif.124104_ScreenShot2019-11-03at4.33.39PM.png

Apa yang Diharapkan

Latihan ini akan memberikan anda gambaran mengenai kehidupan di sekolah drama konservatoire serta persediaan untuk kursus prestasi di universiti. Kursus ini adalah berkaitan jika anda sedang mempertimbangkan sama ada latihan pelakon di peringkat ijazah adalah sesuai untuk anda.

Kursus ini disampaikan menerusi gabungan akting, pergerakan, suara, kajian pemandangan, perancangan dan kelas kontekstual, serta lokakarya dan masterclass yang disampaikan oleh kedua-dua kakitangan dalaman dan profesional industri pelawat. Tumpuan utama kursus ialah mingguan satu hingga satu panduan untuk penyediaan monolog klasik dan kontemporari, yang diperlukan untuk uji bakat di sekolah drama dan untuk kursus prestasi universiti.

Sokongan ini juga sesuai untuk mereka yang ingin membangunkan keyakinan dan kemahiran untuk uji bakat untuk pekerjaan.

Syarat kemasukan

Umur

17 tahun

Tahap pembelajaran

Penyelesaian yang berjaya di Sekolah Tinggi diperlukan atau 1 x Tahap atau kelayakan Tahap 3 bersamaan dan 5 x GCSE pada gred 4 atau gred C atau setaraf, sebaik-baiknya dalam subjek kreatif yang berkaitan.

Pelajar yang tidak memenuhi syarat kemasukan ini masih akan dipertimbangkan atas potensi individu masing-masing untuk berjaya.

Tahap Bahasa Inggeris untuk Pelajar Antarabangsa

IELTS 5.5 (tiada elemen di bawah 4.0)

Audition

Sekeping audisi diperlukan untuk masuk ke kursus ini.

Bagaimana Kami Mengajar

Sepanjang kursus ini pelajar akan diajar melalui bengkel pakar, pensyarah tetamu, tutorial satu-dengan-orang dan kumpulan berkumpulan.

Subjek yang diajar

Bertindak, Suara, Teks, Nyanyian Kumpulan, Tarian (jazz dan balet), Bermain Pembangunan, Teater Fizikal, Makmal Teater, Pengajian Adegan, Teknik Audisi, Teater dalam Konteks

Destinasi

 • RADA Bristol
 • Old Vic Theatre School
 • Timur 15
 • Rose Bruford
 • Manchester Met

Masa depan kamu

Setiap pelajar kami menerima bantuan daripada pegawai universiti khusus kami untuk membantu aplikasi universiti. Mereka juga disokong dengan uji bakat.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Cambridge school of visual & performing arts (csvpa) is a dedicated arts and performance school in the centre of cambridge. We offer diploma, foundation, undergraduate and postgraduate courses acr ... Baca lebih lanjut

Cambridge school of visual & performing arts (csvpa) is a dedicated arts and performance school in the centre of cambridge. We offer diploma, foundation, undergraduate and postgraduate courses across art & design, fashion, music and performing arts. Baca Ringkas