Yayasan MBA

Kami faham bahawa sesetengah pelajar tidak mempunyai kelayakan profesional atau akademik tetapi ingin meneruskan program MBA. Pelajar mempunyai pilihan untuk melengkapkan empat kursus Yayasan MBA. Untuk memenuhi syarat untuk masuk ke program MBA, pelajar perlu mendapat gred B atau lebih baik pada setiap kursus Yayasan.

111924_MBA728X291.jpg

Struktur Kursus

Yayasan MBA merangkumi kursus dalam bidang berikut:

MBAF 501 - Perniagaan

Pelajar akan belajar untuk menulis dokumen bertulis dan persembahan yang akan membantu mereka berjaya dalam kursus MBA dan tempat kerja. Pelajar akan belajar untuk menganalisis konteks dan penonton, menentukan kandungan tujuan dan mesej, dan mengintegrasikan reka bentuk visual yang berkesan untuk mewujudkan komunikasi tempat kerja tertulis yang boleh diterima, difahami, digunakan dan diambil secara cekap, cepat, dan tepat.

Kerja kursus akan termasuk penyelidikan dan penulisan surat-menyurat, laporan, cadangan, rancangan projek, komunikasi media sosial dan digital, dan penerangan teknikal serta persediaan dan prestasi persembahan lisan untuk kegunaan di tempat kerja serta kelas.

MBAF 502 - Kemahiran Kuantitatif untuk Perniagaan

Pelajar yang memulakan pengajian MBA sering memerlukan pengenalan atau pengenalan semula kepada kemahiran kuantitatif asas (misalnya aljabar asas, statistik) yang penting untuk kursus teras MBA seperti perakaunan, ekonomi, kewangan, operasi, dan pengurusan projek.

Topik termasuk alat asas dan teknik untuk memahami dan menggunakan maklumat kuantitatif untuk membuat keputusan perniagaan.

MBAF 503 - Asas Perniagaan

Kursus ini mengkaji pelbagai bentuk organisasi perniagaan bersama dengan gambaran keseluruhan fungsi perniagaan khas pengeluaran, pemasaran, pengurusan sumber manusia, perakaunan, dan kewangan.

Pelajar akan meneroka struktur organisasi; peluang pengurusan operasi yang berlainan; proses perniagaan; bagaimana perniagaan dibiayai; perniagaan dan risiko; tanggungjawab korporat kepada para pemegang saham dan pekerja; dan undang-undang perniagaan.

MBAF 504 - Ekonomi dari Perspektif Perniagaan

Kursus ini memperkenalkan pelajar kepada prinsip ekonomi asas dan aplikasi mereka. Bahagian pertama kursus meliputi topik mikro-ekonomi seperti:

 • kos peluang dan keuntungan dari perdagangan
 • unsur-unsur bekalan, permintaan, dan keanjalan
 • peraturan harga dan cukai
 • penggunaan, pengeluaran, dan kos
 • harga dan struktur pasaran
 • dasar kerajaan dalam ekonomi pasaran
 • ekonomi antarabangsa

Bahagian kedua menangani isu makroekonomi yang termasuk:

 • pertumbuhan ekonomi, tabungan, pelaburan, dan sistem kewangan
 • wang, perbankan, dan harga
 • turun naik makroekonomi dan penstabilan

Fakulti berpengalaman

Fakulti kami berpengalaman dalam pendidikan dan industri - profesional yang cemerlang dalam bidang mereka - dan siapa yang menggunakannya untuk keuntungan anda. Mereka akan memberi anda kajian kes, konteks untuk kajian anda, bahkan cerita tentang masa mereka di tempat kerja - apa-apa dan segala-galanya yang akan memberikan pemahaman yang lebih lengkap mengenai industri yang anda ingin masuk.

Fakulti kami adalah guru yang hebat yang dapat memupuk bakat baru dengan membangun hubungan yang kuat dengan pelajar mereka, dan mahir dalam aplikasi dunia sebenar.

Mereka lebih daripada guru: mereka juga mempunyai pengalaman luas dalam perniagaan dan mengekalkan hubungan yang kukuh dengan syarikat terkemuka di Kanada untuk memberikan anda wawasan masa nyata.

Perkhidmatan Pelajar

Di UCW, kami berjanji untuk menyokong anda setiap langkah dengan kakitangan perkhidmatan pelajar yang akan menjawab sebarang pertanyaan yang mungkin anda miliki. Mereka akan memberi anda nasihat resume dan juga membantu anda membuat persiapan untuk temu duga kerja.

Melalui Perkhidmatan Pelajar, pelajar boleh mengakses:

 • Penulisan dan Numeracy Coaches
 • Penasihat Akademik
 • Sesi Maklumat Kampus
 • Bengkel dan Seminar
 • Kehidupan Pelajar dan Jawatankuasa Pelajar Peristiwa, seperti parti percutian, akhir sosial, malam filem, dan banyak lagi.

111927_MBA728X291-2.jpg

Syarat kemasukan

Pemohon mesti mempunyai ijazah Sarjana Muda dari universiti yang diiktiraf dengan IPG kumulatif antara C (2.33) dan B- (2.99) dan

Mempunyai salah satu daripada yang berikut:

 • Skor boleh diterima pada Peperiksaan Kemasukan Pengurusan Siswazah (GMAT) atau Peperiksaan Rekod Siswazah (GRE) yang telah ditulis dalam tempoh lima tahun yang lalu.
 • Satu pelantikan profesional Kanada yang sesuai atau sebutan antarabangsa setaraf (contohnya CPA, CA, CGA, CMA, CHRP atau P.Eng).
 • Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (BBA) atau Perdagangan (BComm) atau setaraf.
 • Sekurang-kurangnya dua (2) tahun pengalaman profesional atau pengurusan didokumentasikan.

ATAU

Pemohon yang mempunyai ijazah Sarjana Muda dari universiti yang diiktiraf dengan IPK kumulatif 3.00 daripada skala 4.33 (atau setaraf) atau lebih baik tetapi tidak mempunyai skor ujian yang diperlukan, jawatan profesional atau latar belakang perniagaan / pengurusan boleh dimasukkan ke kursus Yayasan MBA .

Kemahiran Bahasa Inggeris

Jawatankuasa Kemasukan mungkin memerlukan bukti penguasaan Bahasa Inggeris dari pemohon yang menghadiri sistem pendidikan berasaskan bahasa Inggeris

Bahasa Inggeris adalah bahasa arahan di University Canada West. Jika bahasa pertama anda bukan bahasa Inggeris, anda mesti menyerahkan salah satu daripada berikut *:

 • Skor yang diperlukan untuk ujian kemahiran bahasa Inggeris yang diiktiraf.

Ujian

Skor Minimum untuk Kemasukan

IELTS Akademik

6.5 secara keseluruhan dengan minimum 6.0 pada jalur penulisan

TOEFL iBT

88 secara keseluruhan dengan sekurang-kurangnya 20 dalam setiap komponen

PTE Akademik

61 secara keseluruhan dengan skor minimum 60 secara bertulis

CAEL

70 secara keseluruhan dengan sekurang-kurangnya 60 dalam setiap subtest

MELAB

85 secara keseluruhan dengan minimum 3 dalam ujian bercakap

 • Menyelesaikan sekurang-kurangnya 30 kredit pendidikan pasca menengah dari institusi yang diiktiraf di mana bahasa Inggeris adalah bahasa pengajaran dan di mana sekolah itu terletak di negara di mana bahasa Inggeris adalah bahasa rasmi.
 • Penyelesaian yang berjaya dalam Program Akses Universiti University of West Canada (kursus penyediaan Bahasa Inggeris),
 • Menyelesaikan kursus persediaan bahasa Inggeris yang diiktiraf yang lain di mana pelajar telah menunjukkan kemahiran bahasa Inggeris bersamaan dengan skor IELTS akademik 6.5 atau lebih baik,
 • Penyelesaian yang berjaya dalam Bahasa Inggeris 12 atau Bahasa Inggeris 12 Orang Pertama (atau setara) dengan gred terakhir 65% (C) atau lebih baik (termasuk peperiksaan wilayah jika berkenaan)) yang diambil di Kanada sebagai sebahagian daripada program pengajian sekolah menengah,
 • Penyiapan Baccalaureate Antarabangsa Bahasa Inggeris A1 / A2 atau Sastera dan Kinerja Bahasa Inggeris,
 • Menyelesaikan kursus Bahasa Inggeris akademik 3 kredit dengan gred C minimum dari institusi pasca menengah Kanada. Kredit tersebut layak untuk dipindahkan ke University Canada West sebagai kredit transfer,
 • Pengijazahan dari sekolah menengah yang dihadiri selama tiga (3) tahun berturut-turut atau lebih berturut-turut di mana bahasa Inggeris adalah bahasa pengajaran dan di mana sekolah itu terletak di negara di mana bahasa Inggeris adalah bahasa rasmi,
 • Pengijazahan dari sekolah menengah yang diiktiraf menghadiri untuk empat (4) atau lebih tahun berturut-turut pendidikan sepenuh masa di mana bahasa Inggeris adalah bahasa pengajaran tetapi beroperasi di negara di mana bahasa Inggeris bukan bahasa utama.
 • Jawatankuasa Kemasukan mungkin memerlukan bukti penguasaan bahasa Inggeris dari pemohon yang menghadiri sistem pendidikan berasaskan bahasa Inggeris jika Jawatankuasa melihat kekurangan dalam penguasaan bahasa apabila paket aplikasi dikaji semula.

Skor ujian bahasa Inggeris sah untuk tujuan kemasukan selama maksimum 2 tahun dari tarikh ujian.

Tarikh mula: Musim gugur (Oktober), Musim sejuk (Januari), Musim bunga (April), Musim panas (Julai)

Bayaran:

Musim sejuk, musim bunga, musim panas 2019

 • $ 5,100 (Domestik)
 • $ 7,560 (Antarabangsa)

Diskaun 10% dikenakan untuk ahli Angkatan Tentera dan veteran

112210_membership-high.jpg

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh University Canada West (UCW) »

Tarikh Akhir Kemaskini Mei 1, 2019
Kursus ini Online, Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Price
5,100 CAD
Pelajar tempatan, $ 7,560 Pelajar antarabangsa.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Okt 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Jan 2020
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date

Okt 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Jan 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

UCW MBA student from Iran discusses her new university

University Canada West Convocation 2018

UCW Alumni: Jasjit - MBA graduate

University Canada West (UCW) : Hear What Students Have To Say