Zero ke Kursus ATPL

ACC Aviation Career Center

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Zero ke Kursus ATPL

ACC Aviation Career Center

Garis besar kursus

Latihan ini mengambil masa kira-kira 18 bulan dan dijalankan dalam bahasa Inggeris dalam persekitaran yang dikawal oleh EASA, dilakukan di Lapangan Terbang Antarabangsa (Maribor). Ini membolehkan kita melatih juruterbang di ruang udara terkawal, dengan komunikasi Kawalan Trafik Udara yang berterusan dan mendapat pengalaman penting untuk kerjaya masa depan sebagai juruterbang komersial.

Semasa latihan anda menerima 760 jam latihan teoretikal, 198 jam jam enjin tunggal dan 20 jam jam pelbagai enjin (di mana 3 jam berada di FNPT II).

Faedah utama

INSTRUKTOR: Jurulatih berpengalaman penerbangan memberikan anda penerbangan teratas dan latihan teoretis.

AIRPORT: Latihan di Lapangan Terbang Antarabangsa, memberikan anda pengalaman yang tidak ternilai untuk kerjaya masa depan sebagai juruterbang penerbangan

LATIHAN: Latihan berorientasikan syarikat penerbangan, meningkatkan kapal udara dan penggunaan teknologi latihan / penerbangan dalam talian moden.

KESELAMATAN: Dengan rekod keselamatan yang sempurna, keselamatan bukan sekadar slogan untuk kita, itu cara berfikir dan melakukan.

LOKASI: Terletak di tengah-tengah Eropah, dengan sambungan ke seluruh Eropah dalam masa kurang dari 2 jam.

KIT PELAJAR: Kit pelajar (iPad, alat dengar perintis, dll) untuk menyokong pendekatan tanpa kertas untuk latihan.

Menggunakan perisian Sistem Pengurusan Latihan dalam talian yang dibangunkan dan CAA yang diluluskan membolehkan latihan menjadi tidak dapat diproses sepenuhnya. Semua bahan kajian, dokumen operasi, rekod dan maklumat yang berkaitan dengan kemajuan latihan diakses dengan iPad, disediakan kepada pelajar pada permulaan latihan.

Peringkat latihan

STAGE 1 - Latihan awal

Latihan dijalankan di pusat latihan kami di Lapangan Terbang Antarabangsa Maribor. Fasa pertama latihan adalah latihan latihan selama 5 minggu dan diikuti dengan ujian EASA rasmi di CAA.

Berikut adalah subjek untuk fasa latihan teori:

  • Undang-undang Udara, prosedur ATC dan keselamatan Penerbangan
  • Prestasi Manusia
  • Meteorologi
  • Komunikasi
  • Prinsip Penerbangan
  • Prosedur Operasi
  • Prestasi dan Perancangan
  • Pengetahuan Umum Pesawat
  • Navigasi

Setelah melengkapkan latihan teoretikal, anda meneruskan latihan penerbangan awal, yang juga dijalankan di Lapangan Terbang Antarabangsa Maribor. Cuaca, peralatan dan pengajar adalah kelas pertama, membolehkan anda menumpukan perhatian kepada latihan untuk menjadi juruterbang profesional dalam persekitaran yang sangat menyenangkan.

Semasa fasa 12 minggu ini, anda akan menyelesaikan latihan penerbangan enjin selama 45 jam sebelum mengambil Ujian Kemahiran anda.

STAGE 2 - Latihan Tanah ATPL dan Bangunan Pengalaman Solo

Latihan Ground ATPL dijalankan di pusat latihan kami di Lapangan Terbang Antarabangsa Maribor. Fasa pertama latihan teoretis dilakukan sebagai kaedah pembelajaran sendiri, diikuti dengan ceramah berus untuk setiap subjek. Latihan Ground mengambil masa 24 hingga 28 minggu dan semasa anda melakukan Latihan Ground, anda akan dapat memohon ujian EASA rasmi di CAA.

Semasa fasa Latihan Ground ATPL 24 hingga 28 minggu ini, anda juga akan melengkapkan 85 jam bangunan Pengalaman Solo tunggal enjin (terbang tanpa instruktur penerbangan) dan 5 jam Malam terbang, dengan itu memperoleh asas yang kukuh untuk instrumen selanjutnya terbang

Sebaik sahaja anda melengkapkan Latihan Bawah Tanah, lulus semua peperiksaan di CAA dan selesaikan Bangunan Pengalaman Solo, anda bersedia meneruskan ke peringkat latihan seterusnya.

STAGE 3 - Latihan Penerbangan Instrumen

Semasa fasa ini, anda akan menumpukan perhatian kepada latihan instrumen dalam pesawat tunggal dan berbilang enjin dalam persekitaran IFR semua cuaca. Latihan instrumen penerbangan terdiri daripada 55 jam - perpecahan antara satu enjin dan pesawat pelbagai enjin.

Terletak di lapangan terbang antarabangsa di pusat Eropah, anda akan mendapati Lapangan Terbang Antarabangsa Maribor berada dalam kedudukan yang baik untuk mengakses laluan udara yang sibuk dan banyak destinasi yang sangat mencabar - betul-betul apa yang anda perlukan untuk mempersiapkan anda untuk kerjaya masa depan anda.

STAGE 4 - Latihan perintis komersial

Apabila lulus Ujian Kemahiran latihan instrumen, anda meneruskan latihan penerbangan Komersial awal, yang juga dijalankan di Lapangan Terbang Antarabangsa Maribor. Semasa fasa 2 minggu ini, anda akan melengkapkan sejumlah 10 jam enjin tunggal dan 5 jam latihan penerbangan enjin pelbagai sebelum mengambil Ujian Kemahiran anda.

Selepas lulus Ujian Kemahiran untuk latihan penerbangan komersil, anda menjadi juruterbang Commercial EASA berlesen dengan Multi Instrument Penilaian Peringkat dan ATPL dibekukan.

Dengan lesen dan penarafan ini, anda bersedia meneruskan ke peringkat latihan seterusnya, iaitu Latihan Penilaian Jenis pada Airbus A320 (pilihan).

STAGE 5 - Rating Jenis Airbus A320 (pilihan)

Syarat kemasukan

Umur: sekurang-kurangnya berumur 17 tahun

Status fizikal: Sijil Perubatan Kelas Pertama EASA yang sah

Pengetahuan teoritis: Memahami Matematik, Fizik, dan pengetahuan bahasa Inggeris adalah kunci untuk memulakan latihan. Diploma sekolah menengah dalam subjek utama boleh diterima untuk pendaftaran.

Pengalaman penerbangan atau penerbangan sebelumnya tidak diperlukan!

Harga

Harga untuk Ab Initio atau Zero untuk program latihan ATPL ialah 49.900 EUR. Ini adalah harga pengguna akhir, tidak ada kos tambahan yang kami tidak memberitahu anda tentang!

Bayaran boleh dibuat sehingga 1 12 ansuran. Harga termasuk semua Latihan Lapangan dan Penerbangan, Lapangan Terbang Antarabangsa Maribor Landing fees, Penerbangan ujian, VAT (cukai), pakej aksesori Pelajar, iPad.

Yuran CAA (Agensi Penerbangan Awam Slovenia) dikehendaki oleh CAA, dibayar oleh pelajar secara langsung (jumlah biaya yuran CAA sepanjang keseluruhan program latihan adalah lebih kurang 1.500 EUR)

Proses permohonan

Hubungi kami: Memperoleh maklumat yang relevan dari kami dan membincangkan terma, syarat dan jawapan kepada soalan anda

Borang Permohonan Kemasukan: Menyediakan maklumat dan dokumen anda yang relevan untuk mengesahkan permohonan

Menandatangani Perjanjian Latihan: Setelah perjanjian ditandatangani, langkah terakhir adalah pembayaran ansuran awal anda sudah bersedia untuk memulakan latihan.

Di samping itu, kami akan membincangkan butiran yang membantu anda sekiranya anda memerlukan visa pelajar, penginapan, pilihan pengangkutan, dan sebagainya ...

Keadaan cuaca di Slovenia sangat baik untuk terbang sepanjang tahun, walaupun pada musim sejuk. Semasa latihan anda, anda akan terbang ke seluruh Slovenia, anda akan menemui hampir setiap sudutnya serta negara-negara jiran kami, Itali, Austria, Croatia, Hungary.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Feb. 2019
Duration
Tempoh
18 
Price
Harga
49,900 EUR
Locations
Slovenia - Maribor, Administrative unit Maribor
Tarikh mula : Feb. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Feb. 2019
Slovenia - Maribor, Administrative unit Maribor
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat