Keystone logo

Penapis

 • Bersekutu Sains Gunaan
 • Kewartawanan dan Komunikasi Massa
 • Media
Bidang pengajian
 • Kewartawanan dan Komunikasi Massa (20)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

20 Bersekutu Sains Gunaan Program dalam Media 2024

  Bersekutu Sains Gunaan Program dalam Media

  Ijazah bersekutu direka bentuk untuk memberi pelajar ilmu pengetahuan khusus dalam bidang tanpa keperluan mengejar gelar empat tahun. Biasanya, program berlangsung selama dua tahun dan memberikan kemahiran dan pengetahuan untuk mendapatkan pekerjaan peringkat kemasukan dalam bidang pengajian mereka. Kredit darjah biasanya boleh digunakan untuk mendapatkan pendidikan tinggi pada masa akan datang.

  Apakah seorang Associate of Applied Science in Media? Kursus-kursus ini menyediakan pelajar-pelajar untuk pekerjaan dalam media dengan kajian yang menyeluruh untuk membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk pelbagai industri. Pelajar boleh mempelajari prinsip reka bentuk, pembangunan kandungan, pengeluaran media digital, manipulasi imej digital, pengeluaran suara, reka bentuk bunyi, penyuntingan muzik, pengarah, sinematografi dan teknik gerak grafik dan rakaman seni. Pembelajaran sering dilakukan dan akan memberi pelajar pemahaman mengenai proses pengeluaran media yang lengkap.

  Kemahiran yang dipelajari dalam Associate of Applied Science in Media boleh dipindahkan untuk mewujudkan banyak laluan kerjaya dan peluang pilihan. Graduan akan sering menikmati mobiliti pekerjaan dalam bidang yang menarik dan baik membayar. Pelajar mempelajari teknik semasa dengan teknologi dan idea baru untuk menjadikan mereka sangat dicari pekerja.

  Oleh kerana program berbeza-beza, maka kos yang berkaitan dengannya. Pastikan anda menyelidikkan program yang berpotensi, termasuk fokus, kos dan jadual untuk memastikan anda memilih satu yang sejajar dengan matlamat profesional anda.

  Dengan Associate of Applied Science in Media, graduan akan berkelayakan untuk bekerja di banyak industri. Beberapa industri yang mempekerjakan profesional yang dilatih dalam media ialah filem, radio, televisyen, perniagaan dan muzik. Program bervariasi dari pakar media umum ke industri yang lebih disasarkan, jadi kerja yang anda layak bergantung kepada program anda. Ramai graduan bekerja sebagai penanda skrip, sinematographers, pengeluar, dan pengarah atau pakar istimewa pasca pengeluaran. Pelajar lain mengejar pekerjaan dalam reka bentuk grafik, penyiaran dan seni rakaman.

  Program yang ada berbeza-beza dan banyak yang boleh anda gunakan untuk online. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.