Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 18 Bersekutu Sains Gunaan Program dalam Pengurusan Perniagaan 2024

18 Bersekutu Sains Gunaan Program dalam Pengurusan Perniagaan 2024

Gambaran keseluruhan

Ijazah bersekutu adalah lebih pendek daripada ijazah sarjana muda, tetapi juga dapat menunjukkan majikan yang telah belajar subjek di luar sekolah menengah. Apabila anda belajar sepenuh masa, anda biasanya boleh melengkapkan rakan sekutu dalam tempoh dua tahun. Program sambilan tersedia dan biasanya mengambil masa lebih lama.

Lebih khusus, apa yang bersekutu Sains Gunaan dalam Pengurusan Perniagaan? Subjek ini berkaitan dengan pentadbiran syarikat, perbadanan dan organisasi perniagaan lain. Topik umum pengurusan boleh difokuskan lagi ke bidang seperti penjagaan kesihatan, perakaunan atau pemasaran. Mata pelajaran biasa yang disertakan termasuk teori pemasaran, mikroekonomi dan sistem maklumat. Sesetengah program juga mempunyai latihan sebagai sebahagian daripada keperluan mereka untuk menyelesaikan ijazah.

Semasa menjalankan program ini, terdapat beberapa kemahiran yang anda dapati. Ini termasuk ucapan awam, pengurusan masa dan resolusi konflik. Setiap daripada mereka memainkan peranan penting dalam menguruskan kumpulan orang untuk menyelesaikan tugas dengan tepat pada masanya.

Terdapat beberapa faktor yang perlu dipertimbangkan semasa belanjawan untuk ijazah bersekutu. Pertimbangkan sama ada anda akan tinggal di kampus atau mengambil kelas dalam talian dan buku apa yang anda perlukan. Kos ini bergantung kepada tempat sekolah anda terletak, antara faktor lain.

Di mana ijazah anda mengambil kerjaya anda bergantung pada cara anda memilih untuk fokus. Dengan program yang mengkhususkan diri dalam kewangan, anda mungkin mendapati kerja sebagai akauntan atau pengurus pemasaran. Untuk program yang mengkhusus dalam pengurusan, kedudukan pemimpin pasukan peringkat kemasukan adalah kemungkinan. Pengurus dan pengarah kakitangan diperlukan di sekolah, hospital dan agensi kerajaan. Mana-mana syarikat yang mempunyai hierarki pekerja memerlukan pengurus, jadi pastikan untuk melihat di luar zon selesa anda jika anda mendapati pembukaan kekurangan.

Ijazah perniagaan sangat biasa dan boleh didapati di sekolah-sekolah di seluruh dunia. Jika anda mengambil kursus dalam talian, anda mungkin boleh memohon ke sekolah jauh dari tempat tinggal anda. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • Bersekutu Sains Gunaan
  • Pengajian Perniagaan
  • Pengurusan Perniagaan
Bidang pengajian
  • Pengajian Perniagaan (18)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian