Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 38 Bersekutu Sains Gunaan Program dalam Perakaunan dan Kewangan 2024

38 Bersekutu Sains Gunaan Program dalam Perakaunan dan Kewangan 2024

Gambaran keseluruhan

Ijazah Sarjana Sains Gunaan dianugerahkan kepada pelajar setelah selesai kursus kelas sarjana. Program-program ini cenderung bertahan kira-kira separuh selagi program ijazah sarjana muda: satu hingga tiga tahun. Pelajar mungkin dapat memindahkan keseluruhan program ijazah ke arah menyelesaikan gelaran sarjana dalam mata pelajaran pilihan mereka, bergantung kepada institusi.

Apakah seorang Associate of Applied Science dalam Perakaunan dan Kewangan? Penekanan sains yang diterapkan dalam ijazah bersekutu mungkin menarik kepada calon pelajar kerana fokus kuantitatif. Dalam perakaunan dan kewangan khususnya, topik-topik penting ini cenderung untuk menjadi ekonomi, analisis statistik dan amalan perakaunan. Kelas seperti komposisi, pengucapan awam, matematik dan sains fizikal biasanya tersedia untuk memenuhi keperluan pendidikan umum yang diperlukan untuk ijazah. Dalam sesetengah kes, pelajar juga mungkin mengambil kursus yang direka khusus untuk mempersiapkan diri untuk mengambil ujian pensijilan perakaunan.

Pelajar mungkin memperoleh kecekapan yang berguna dalam alat simpan kira kontemporari. Kelas-kelas ini juga cenderung untuk mempertajam kemahiran matematik dan pemikiran kritikal, serta kemampuan tafsiran data. Kemahiran ini sering menyokong pelajar dalam usaha baik peribadi maupun profesional.

Program perakaunan dan kewangan mungkin lebih mahal di satu institusi daripada yang lain. Pilih pelbagai program untuk menentukan nisbah kos-manfaat terbaik untuk keadaan khusus anda.

Perakaunan dan program bersekutu kewangan mungkin menyediakan permulaan kerjaya akademik dalam bidang perakaunan, kewangan, ekonomi, pentadbiran perniagaan atau bidang yang berkaitan. Mereka yang ingin memasuki pasaran kerja secara langsung mungkin mempertimbangkan untuk memohon kedudukan perakaunan. Dengan Associate of Applied Science, seseorang dapat berpotensi mengamankan pekerjaan yang bekerja pada satu pasukan untuk mengurus akaun korporat atau menyediakan sokongan pentadbiran. Tajuk pekerjaan lain termasuk penganalisis kewangan, pengurus buku dan pengurus pinjaman.

Pendidikan mungkin langkah pertama untuk mencapai matlamat kewangan anda. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • Bersekutu Sains Gunaan
  • Pengajian Ekonomi
  • Perakaunan
  • Perakaunan dan Kewangan
Bidang pengajian
  • Pengajian Ekonomi (38)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian