Keystone logo

12 Bersekutu Sains Program dalam Sains Semula Jadi Sains Bumi Geologi 2024

Penapis

Penapis

  • Bersekutu Sains
  • Sains Semula Jadi
  • Sains Bumi
  • Geologi
Bidang pengajian
  • Sains Semula Jadi (12)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Bersekutu Sains Program dalam Sains Semula Jadi Sains Bumi Geologi

Walaupun ramai pelajar mengejar ijazah sarjana tiga tahun atau empat tahun, sesetengah pelajar terus mendapatkan ijazah bersekutu, yang dapat membantu mempersiapkan pelajar untuk asas-asas kerjaya atau perdagangan. Ijazah sekutu kadang-kadang boleh memindahkan kredit ke ijazah sarjana muda jika seorang pelajar memutuskan untuk bergerak maju dengan pendidikannya.

Apa itu Associate of Science dalam Geologi? Geologi adalah kajian Bumi dan konglomerat sebatian di dalamnya. Oleh kerana sebatian ini berubah dari masa ke masa, pakar geologi mengkaji proses ini untuk mengetahui lebih lanjut tentang bagaimana Bumi telah berubah dan boleh terus berubah pada tahun-tahun akan datang. Kursus dalam subjek ini boleh merangkumi biologi, ekologi, kimia dan lain-lain. Sesetengah sekolah mungkin menawarkan peluang untuk meneroka tapak geologi sebenar atau belajar di makmal geologi.

Banyak pelajar geologi belajar bekerja secara bebas. Pelajar sering mendapat pengalaman dengan bekerja di pasukan penyelidikan dan dalam makmal geologi, dan ini dapat membantu mereka memperoleh kemahiran kolaborasi yang berharga serta kemahiran berfikir analitik. Ramai pelajar juga belajar menjadi lebih berorientasikan logik dan pandai.

Kos mana-mana program pendidikan boleh berubah bergantung kepada jenis sekolah yang menawarkan ijazah. Memperolehi ijazah bersekutu dari universiti mungkin lebih mahal daripada mendaftar di kolej komuniti, tetapi pelajar boleh meneliti institusi individu untuk maklumat tuisyen yang lebih terperinci.

Pilihan kerjaya untuk geologi sangat mengagumkan, dan para pelajar juga boleh mempertimbangkan mengejar gelar yang lebih tinggi seperti gelar sarjana atau doktor untuk kemungkinan kerjaya yang lebih banyak. Industri minyak dan petroleum sering mendapat manfaat daripada pelajar dengan pendidikan geologi. Kerjaya lain yang mungkin termasuk pekerja pembinaan, pekerja gas, dan juga bukan penasihat atau penasihat kerajaan. Terdapat juga peluang untuk bekerja dalam bidang pendidikan sebagai pengajar di peringkat akademik yang berbeza.

Memperolehi ijazah sekutu boleh membantu memulakan kerjaya siswazah, dan banyak kolej dan universiti komuniti menawarkan program ini. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.