Keystone logo

Penapis

 • Bersekutu Sains
 • Sains Semula Jadi
 • Matematik
Bidang pengajian
 • Sains Semula Jadi (29)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

29 Bersekutu Sains Program dalam Matematik 2024

  Bersekutu Sains Program dalam Matematik

  Ijazah sains sains diperolehi oleh pelajar yang berjaya yang berjaya menyelesaikan kompilasi dua tahun kursus asas dan fokus di sebuah institusi pengajian tinggi. Anugerah ini memberikan anda pijakan untuk bukan sahaja kemajuan kerjaya tetapi dalam perjalanan pendidikan anda.

  Apa itu Associate of Science dalam Matematik? Ia adalah program yang direka terutamanya untuk pelajar yang merancang untuk meneruskan pendidikan mereka untuk mendapatkan ijazah sarjana muda atau sarjana muda dalam mata pelajaran seperti sains komputer, statistik, kimia, matematik lanjutan atau kejuruteraan. Pelajar biasanya akan mempelajari komposisi bahasa Inggeris, kimia asas, fizik dan juga mata pelajaran seperti falsafah dan sejarah semasa program ini. Mereka akan membangunkan kemahiran dalam bidang seperti penyelesaian masalah berasaskan komputer, analisis dan penalaran matematik.

  Pelajar matematik mendapat manfaat daripada ijazah dalam pelbagai cara. Memperolehi ijazah boleh membina keyakinan untuk melanjutkan pendidikan mereka atau ia dapat membantu mereka mengambil jalan kerjaya yang berbeza. Ia juga boleh membantu mendapatkan kemajuan dalam tempat pekerjaan mereka sekarang.

  Sekiranya anda ingin mendapat ijazah sekutu anda, anda perlu melabur lebih kurang dua tahun dalam berbuat demikian. Panjang program dan yuran mereka boleh berbeza-beza antara sekolah. Perkara terbaik yang perlu dilakukan ialah memanggil sekolah atau meminta maklumat dalam talian.

  Seorang ahli sains dalam bidang matematik berguna dalam pelbagai pekerjaan, membuka peluang pekerjaan di banyak sektor di seluruh dunia. Anda akhirnya boleh menjadi guru atau mempunyai kerjaya dalam sains komputer, sains aktuari atau kejuruteraan. Penganalisis statistik, kriptologi dan profesor ekonomi semuanya bermula dalam bidang matematik. Agensi kerajaan serta firma sektor swasta memerlukan ahli pasukan yang mahir dalam amalan logik, penalaran, pengiraan yang rumit dan rumit.

  Mujurlah, sekolah dalam talian menawarkan cara untuk memajukan pendidikan anda dari mana-mana sahaja. Pembelajaran jarak jauh boleh menjadi pilihan yang tepat untuk anda. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.