Keystone logo
Argentina

Belajar Kursus Akademik dalam Argentina 2024

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  154
 • Bahagian utiliti

  13
 • Langganan Internet

  17
 • Pengangkutan tempatan

  14

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  5
 • Tiket pawagam

  4
 • Pint bir tempatan

  2

Keperluan Visa

Bagi pelajar yang tinggal lebih daripada 90 hari.

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

Visa pelajar

Harga dan mata wang

USD 150

Harga visa pelajar Argentina bergantung pada kewarganegaraan anda dan boleh menjadi sekitar $150 USD. Terdapat juga bayaran timbal balik sekitar $100-160 USD. Pelajar mesti membayar yuran timbal balik dalam talian sebelum berlepas ke Argentina.

Siapa yang boleh memohon visa?

Kebanyakan warganegara boleh memasuki Argentina sehingga 90 hari tanpa visa. Untuk mengetahui sama ada anda memerlukan visa untuk memasuki Argentina, pergi ke halaman Imigresen kerajaan: http://www.migraciones.gov.ar/accesible/?visas.

Semua pelajar antarabangsa yang belajar program siswazah di Argentina yang berlangsung lebih daripada 90 hari mesti mendapatkan visa pelajar. Semua pelajar mesti memasuki negara dengan pasport yang sah sekurang-kurangnya 6 bulan selepas tarikh akhir pengajian.

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

Argentina / konsulat Argentina

Pelajar biasanya akan memasuki Argentina sebagai pelancong dan kemudian beralih kepada visa pelajar selepas tiba di Argentina. Permohonan dan dokumen perlu diserahkan sendiri pada tarikh temu duga visa.

Anda juga boleh memohon di negara asal anda melalui konsulat Argentina.

laman web:

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Apabila tiba di Argentina, anda perlu memohon rekod polis tempatan di Argentina, membuat temu janji untuk pergi ke Imigresen, dan memohon visa pelajar dalam tempoh 30 hari pertama. Penyelaras hos anda boleh mengatur janji temu untuk anda lebih awal. Adalah sangat penting untuk anda mengekalkan janji temu dan tiba tepat pada masanya. Anda juga mungkin perlu menterjemah beberapa dokumen ke dalam bahasa Sepanyol.

Untuk mendapatkan visa pelajar anda di Argentina, anda memerlukan perkara berikut:

 • Pasport yang sah dengan cop visa pelancong Argentina.
 • Surat bukti pendaftaran dari universiti. Pihak universiti akan menyediakan ini sebaik sahaja anda tiba.
 • Sijil polis yang menunjukkan anda tidak mempunyai rekod jenayah di Argentina. Anda akan mendapat ini sekali di negara ini dengan bantuan kakitangan ISA (anggaran kos ialah AR 60, perlu dibayar dalam mata wang tempatan).
 • Bayaran untuk yuran pemprosesan visa pelajar AR 900, dibayar secara tunai sahaja.

Pelajar yang akan belajar di Argentina untuk sebarang tempoh lebih daripada enam bulan mesti mendapatkan laporan polis/sijil berkelakuan baik sebelum berlepas ke Argentina. Anda perlu mendapatkan dokumen diterjemahkan oleh penterjemah bertauliah selepas anda tiba di Argentina.

Bergantung pada kewarganegaraan anda, tempat pengajian dan jangkaan tempoh penginapan, anda juga mungkin dikehendaki membentangkan dokumentasi lain, seperti:

 • Salinan sijil kelahiran anda yang disahkan
 • Bukti dana yang mencukupi untuk menampung perbelanjaan anda di Argentina
 • Bukti pengetahuan bahasa Sepanyol yang mencukupi

Bilakah anda perlu memohon?

Pemohon yang memohon visa pelajar Argentina di negara asal mereka amat digalakkan untuk memohon sekurang-kurangnya 30 hari sebelum perjalanan mereka.

Visa pelajar standard akan bertahan selama enam bulan, tetapi jika kursus anda lebih panjang, anda boleh mendapatkan visa sah sehingga setahun jika anda menyerahkan kepada semakan rekod jenayah di negara asal anda. Keperluan yang tepat berbeza-beza bergantung pada kewarganegaraan seseorang dan adalah penting untuk menyemak dengan kedutaan negara anda untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Masa pemprosesan

30 Days

Peluang kerja

Anda boleh bekerja secara sah dengan visa pelajar di Argentina.

Jam setiap minggu

0

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Permohonan visa anda mungkin ditolak jika anda tidak dapat menunjukkan bukti dana yang diperlukan, atau jika anda memberikan dokumen yang salah atau tidak lengkap.