Keystone logo
Emiriah Arab Bersatu

Belajar Kursus Akademik dalam Emiriah Arab Bersatu 2024

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  673
 • Bahagian utiliti

  53
 • Langganan Internet

  91
 • Pengangkutan tempatan

  68

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  7
 • Tiket pawagam

  11
 • Pint bir tempatan

  9

Keperluan Visa

Pelajar yang ingin belajar di UAE perlu memohon Visa Pelajar UAE. Visa pelajar ditawarkan untuk program sepenuh masa. Terdapat visa jangka pendek dan jangka panjang.

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

Visa Pelajar UAE

Harga dan mata wang

Kos permit kediaman untuk pelajar bergantung kepada penaja (ibu bapa atau universiti), bidang kuasa penaja (dalam kes universiti), jika pemohon berada di dalam atau di luar UAE dan jika permohonan diproses secara biasa atau cara dipercepatkan.

Siapa yang boleh memohon visa?

Undang-undang Emiriah Arab Bersatu menghendaki semua pelajar bukan warganegara (kecuali warganegara GCC) mendapatkan 'Permit Masuk Pelajar', diikuti dengan 'Visa Kediaman Pelajar' sepanjang tempoh pengajian mereka. Negara anggota GCC (Majlis Kerjasama Teluk) ialah Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Arab Saudi dan Emiriah Arab Bersatu.

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

universiti UAE

Visa Pelajar UAE untuk pelajar antarabangsa difasilitasi oleh universiti UAE sendiri. Pelajar boleh menghantar dokumen mereka terus ke universiti.

laman web:

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Sebaik sahaja universiti menghantar surat tawaran kepada anda untuk program tersebut dan anda menerimanya, ia akan memulakan proses permohonan visa. Visa pelajar UAE tidak memerlukan pelajar antarabangsa hadir untuk temu duga visa berasingan.

Walaupun proses dokumentasi mungkin berbeza dari universiti ke universiti, beberapa dokumen yang lazim diperlukan untuk Visa Pelajar UAE ialah:

 • Salinan Pasport berwarna sah sekurang-kurangnya selama tujuh bulan.
 • Gambar berukuran pasport berwarna
 • Borang Universiti yang diisi
 • Salinan resit yuran pengajian dan Visa
 • Dokumen insurans perubatan yang lengkap

Bilakah anda perlu memohon?

Sebaik-baiknya, proses visa pelajar harus bermula sekurang-kurangnya 1–2 bulan sebelum permulaan semester, supaya mereka boleh menjaga aspek lain dalam senarai semak berlepas. Ia biasanya mengambil masa kira-kira 15–20 hari untuk visa diproses, bagaimanapun, ia berbeza dari universiti ke universiti. Pelajar antarabangsa juga mempunyai pilihan untuk memilih pemprosesan Ekspres, yang kosnya lebih tinggi daripada pemprosesan biasa. Di bawah pemprosesan Ekspres, pelajar boleh mendapatkan Visa Pelajar UAE dalam masa 10 hari.

Visa pelajar UAE sah untuk tempoh 12 bulan. Pelajar antarabangsa perlu memperbaharui visa pelajar mereka pada akhir tempoh 12 bulan jika program mereka lebih lama daripada tempoh tersebut. Pelajar akan dikenakan bayaran pembaharuan visa dan insurans kesihatan untuk pembaharuan. Pelajar antarabangsa perlu mengemukakan dokumen pembaharuan visa mereka sekurang-kurangnya sebulan sebelum tarikh tamat tempoh visa.

Masa pemprosesan

20 Days

Peluang kerja

Pelajar antarabangsa di UAE boleh mengambil kerja di dalam kampus dan juga di luar kampus. Walau bagaimanapun, mereka akan memerlukan kebenaran untuk universiti mereka untuk ini. Jika pelajar mempunyai tajaan universiti, mereka boleh menghubungi jabatan Buruh UAE untuk mendapatkan permit untuk mengambil kerja sambilan di UAE.

Anggaran kos permit kediaman pelajar ialah Dh2,500 tidak termasuk deposit keselamatan (jika berkenaan), yuran pembukaan fail (jika berkenaan), pengesahan dokumen dan terjemahan (jika perlu). Bayaran tambahan sebanyak Dh500 untuk permit kerja pelajar akan dikenakan.

Jam setiap minggu

0

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Terdapat, biasanya, tiga sebab mengapa Visa Pelajar UAE anda boleh ditolak:

 1. Badan imigresen mungkin menafikannya.
 2. Pendaftar universiti mungkin menolaknya.
 3. Pelajar mungkin gagal menyelesaikan ujian perubatan (diperlukan di bawah proses permohonan visa Pelajar).