Keystone logo
Estonia

Universiti Terbaik untuk Kursus Akademik Program dalam Estonia 2023

Bilangan institusi: 14
  • Tallinn, Estonia

  Akademi Muzik dan Teater Estonia (EAMT) ialah universiti awam unik yang menawarkan pendidikan tinggi dalam semua bidang utama muzik dan teater melalui program sarjana muda, sarjana dan kedoktoran. Dianggap sebagai salah satu institusi pendidikan muzik yang paling berfungsi di Eropah, EAMT menawarkan kemudahan seluas 13 500 m2 yang terletak di tengah-tengah Tallinn, ibu kota Estonia. Pada tahun 2022, Akademi Muzik dan Teater Estonia adalah untuk tahun ketiga berturut-turut dimasukkan dalam QS World University Ranking, yang merupakan salah satu sistem ranking antarabangsa teratas yang mengukur populariti dan prestasi universiti dari seluruh dunia. Pada 17 November 1918, Persatuan Estonia mengundi menyokong penubuhan sekolah muzik yang lebih tinggi. Pada 9 Mei 1919, piagam sekolah telah diluluskan oleh Menteri Pendidikan. Sekolah itu pada mulanya dinamakan Sekolah Muzik Tinggi Tallinn, kerana penubuhan konservatori muzik bukan dalam bidang kuasa Persatuan Estonia. Pada tahun 1923, ia telah dinamakan semula sebagai Tallinn Conservatoire, yang merupakan pelopor kepada Akademi Muzik dan Teater Estonia masa kini. Hari ini akademi itu merupakan institusi pendidikan dan penyelidikan muzik yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Sebilangan besar pemuzik dan teater Estonia sama ada belajar atau mengajar di institusi ini, menjadikannya tonggak kehidupan budaya Estonia. Misi Akademi Muzik dan Teater Estonia adalah untuk mengekalkan, membangun dan mempromosikan budaya Estonia di peringkat tertinggi, melalui kajian muzik dan teater serta aktiviti kreatif dan penyelidikan.

  • Tallinn, Estonia
  • Helsinki, Finland

  Universiti Tallinn ialah universiti penyelidikan moden dan dinamik di Estonia dengan peranan utama dalam mempromosikan gaya hidup pintar melalui pendidikan, penyelidikan dan kerjasama unik merentas disiplin. Kami melihat gaya hidup pintar sebagai membuat keputusan berasaskan penyelidikan untuk meningkatkan masyarakat secara umum dan kesejahteraan warganya.

  • Tartu, Estonia

  Universiti Sains Hayat Estonia ialah satu-satunya universiti di Estonia yang keutamaannya dalam aktiviti akademik dan penyelidikan menyediakan pembangunan mampan sumber semula jadi yang diperlukan untuk kewujudan Manusia serta pemeliharaan warisan dan habitat. Menurut QS World University Rankings by Subject (2019), Estonian University of Life Sciences adalah salah satu daripada 50 universiti terbaik di dunia dalam bidang pertanian dan perhutanan, menduduki tempat ke-48. Universiti ini juga tergolong dalam 1% kemudahan penyelidikan yang paling banyak disebut di dunia, dengan profesor fisiologi tumbuhan kami Ülo Niinemets menjadi penyelidik Estonia yang paling banyak disebut.

  • Reola, Estonia

  Estonian Aviation Academy (EAVA), yang diasaskan pada tahun 1993, ialah institusi pendidikan tinggi terkemuka di wilayah Baltik, mendidik dan melatih pakar untuk perusahaan dan organisasi penerbangan.

  • Stockholm, Sweden
  • Helsinki, Finland
  • + 5 lebih

  Program ijazah berkembar kami menggabungkan pendidikan teknikal yang cemerlang dengan latihan dalam inovasi dan keusahawanan serta latihan di syarikat, rakan kongsi industri dan bandar di seluruh Eropah.

  • Tartu, Estonia

  Sebagai model peranan, kami memberi kesan kepada tingkah laku kesihatan masyarakat dan membentuk persekitaran hidup yang sihat, mengintegrasikan pelbagai bidang penjagaan kesihatan dalam kajian dan penyelidikan dan pembangunan, dan kami mengambil bahagian dalam proses membuat keputusan mengenai dasar penjagaan kesihatan. Apabila belajar dan bekerja di Kolej, kami mewujudkan persekitaran di mana orang memperoleh pengetahuan, kemahiran, sikap yang membantu menjadikan masyarakat lebih padan dan memberi kesan dan menyumbang kepada pembangunan Estonia.

  • Tallinn, Estonia

  TTK University of Applied Sciences (TTK UAS) adalah institusi pendidikan tinggi profesional negeri yang menawarkan pendidikan tinggi profesional yang kompetitif dan penyelidikan gunaan dalam teknologi, pengeluaran, kejuruteraan awam, logistik, ekonomi dan kebajikan. TTK UAS adalah universiti sains gunaan terbesar di Estonia, yang kini mendidik lebih daripada 3000 pelajar, menjadikan TTK UAS sebagai institusi pendidikan tinggi keempat terbesar di Estonia.

  • Tartu, Estonia

  Kaitseväe Akadeemia (selepas ini Akademi) adalah institusi pendidikan tinggi gunaan pertahanan nasional dalam arti Akta Institusi Pengajian Tinggi Profesional. Singkatan Akademi Estonia ialah "KVA". Akademi adalah unit struktur Angkatan Pertahanan di bawah pengawasan langsung Panglima Angkatan Pertahanan. Dalam melaksanakan tugasnya, Akademi mewakili negara dan Angkatan Pertahanan.

  • Budapest, Hungary
  • Espoo, Finland
  • + 13 lebih

  Sekolah Induk Digital EIT ialah inisiatif bersama eksklusif oleh universiti teknikal dan sekolah perniagaan terkemuka di Eropah dengan bimbingan dan perkongsian tambahan daripada organisasi penyelidikan Eropah yang cemerlang dan rakan kongsi perniagaan terkemuka. EIT Digital menawarkan program dua tahun yang membolehkan anda belajar di dua universiti bertaraf dunia yang terletak di dua negara Eropah yang berbeza. Lebih-lebih lagi, anda boleh membina kurikulum yang dibuat khusus berdasarkan kemahiran dan minat unik anda. Kami menawarkan ijazah berganda, yang setiap satunya menggabungkan kecekapan teknikal dengan kemahiran praktikal dalam inovasi dan keusahawanan.

  • Tallinn, Estonia

  Akademi Seni Estonia, yang diasaskan pada 1914, ialah satu-satunya universiti awam di Estonia yang menawarkan pendidikan tinggi dalam seni halus, reka bentuk, seni bina, media, kajian visual, budaya seni, warisan budaya dan pemuliharaan. Terletak di ibu kota, Tallinn, ia merupakan sebuah institusi kajian dan penyelidikan yang aktif dan pusat inovasi kebangsaan terkemuka dalam budaya visual. Kajian berlaku di bangunan baharu kami dengan persekitaran yang inovatif dan memberi inspirasi. Pada tahun 2022, EKA telah disenaraikan dalam 200 Universiti Seni Bina dan Reka Bentuk Terbaik di Dunia oleh QS World University Rankings.

  • Tallinn, Estonia

  Estonian Entrepreneurship University Of Applied Sciences (EUAS) adalah sebuah universiti swasta yang sangat diiktiraf di Estonia, terletak di Smart City yang memenangi pelbagai anugerah yang dikenali sebagai Ülemiste City. Tema utama yang menghubungkan kurikulum kami adalah keusahawanan dan kreativiti. Kami berhasrat untuk memberi pelajar, kemahiran, rangkaian dan pemikiran untuk mengubah kehidupan mereka dan memberi kesan kepada dunia! Kami mengalu-alukan pelajar dari seluruh dunia untuk mempelajari program Sarjana dan Sarjana yang boleh diambil dalam Bahasa Inggeris, Rusia dan Estonia. Program pengajian kami disokong oleh infrastruktur IT yang disesuaikan dengan keperluan pembelajaran sepenuh waktu, paruh waktu dan jarak jauh.

  • Tallinn, Estonia

  Visi masyarakat hari ini adalah inovatif, keusahawanan, maju dari segi teknologi dan terbuka kepada dunia, dan inilah yang dipohon oleh Universiti Teknologi Tallinn (TalTech) melalui kajian dan penyelidikan peringkat tinggi antarabangsa.

  • Tartu, Estonia
  • Tallinn, Estonia
  • + 3 lebih

  Universiti Tartu (UT) ialah pusat penyelidikan dan latihan terkemuka Estonia. Ia adalah satu-satunya universiti di Baltik yang disenaraikan dalam 1.2% teratas universiti terbaik dunia (QS World University Rankings 2021). Ditubuhkan pada 1632, UT ialah satu-satunya universiti klasik di Estonia. Terdapat lebih daripada 13 000 pelajar yang belajar di UT (termasuk. 1800 pelajar antarabangsa) dan UT mempunyai 3800 pekerja (termasuk. 1800 pekerja akademik (190 profesor)). Untuk menyokong dan membangunkan kecekapan profesional pelajar dan kakitangan akademiknya, universiti itu mempunyai 71 universiti rakan kongsi di 27 negara.

  • Tallinn, Estonia

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...