Keystone logo
Yunani

Universiti Terbaik untuk Kursus Akademik Program dalam Yunani 2023

Bilangan institusi: 39
  • Thessaloniki, Yunani

  Kolej DEI ialah Kampus Bersekutu Universiti Sunderland, terletak di Thessaloniki, Greece dan salah satu organisasi pendidikan berkualiti tinggi di Greece. Universiti Sunderland ialah universiti kebangsaan UK yang sangat dihormati, disenaraikan sebagai universiti 50 teratas dalam Panduan Universiti Guardian 2023 dan menduduki tempat no1 untuk Kemasukan pada panduan yang sama.

  • La Rochelle, Perancis
  • Athens, Yunani
  • + 4 lebih

  EU-CONEXUS - Universiti Eropah untuk Kelestarian Pantai Bandar Pintar ialah perkongsian kukuh antara sembilan universiti membangunkan sains dan inovasi menjadi hab kecemerlangan mengenai Kelestarian Pantai Bandar Pintar (SmUCS). EU-CONEXUS - Universiti Eropah untuk Kelestarian Pantai Bandar Pintar mempromosikan nilai Eropah yang sama dan identiti Eropah yang diperkukuh dengan menghimpunkan generasi baharu Eropah, yang boleh bekerjasama dan bekerja dalam budaya Eropah yang berbeza, dalam bahasa berbeza dan merentasi sempadan.

  • Athens, Yunani
  • Spata, Yunani

  Warisan kecemerlangan akademik Kolej selama 147 tahun dan lokasinya di Athens memberikan pelajar faedah yang mengagumkan dan unik untuk belajar di makmal hidup yang menghubungkan realiti purba dan kontemporari Greece dengan akreditasi NECHE. Ia memberikan ijazah kepada graduan Ijazah dengan kelayakan institusi NECHE lain, termasuk Amherst, Brown, Boston College, MIT & Harvard. The American College of Greece juga diluluskan oleh The Open University (OU) sebagai organisasi yang sesuai untuk menawarkan program pendidikan tinggi yang membawa kepada anugerah yang disahkan Open University, memberikan pelajar Ijazah pengalaman pembelajaran terbaik sambil memberikan graduan kelayakan pengijazahan yang paling kukuh.

  • London, United Kingdom
  • Helsinki, Finland
  • + 5 lebih

  Program EIT Digital Summer School terbuka untuk pelajar Sarjana Muda dan Sarjana, profesional muda, dan lain-lain yang ingin mendalami teknologi digital yang sedang muncul, mempelajari cara mengubah teknologi menjadi perniagaan, dan akhirnya melancarkan permulaan teknologi mendalam. Belajar daripada fakulti dan kakitangan universiti rakan kongsi EU kami yang berteknologi tinggi. Dapatkan pengalaman langsung melalui kes syarikat, kerja projek dan kerjasama. Tuisyen dengan harga yang kompetitif. Berseronoklah bertemu dan menjalin rangkaian dengan pelajar yang berfikiran sama dari seluruh dunia!

  • Evora, Portugal
  • Rome, Itali
  • + 1 lebih

  Matlamat program ini adalah untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran khusus dalam arkeologi dan pencirian analisis bahan dari prasejarah (Megalitik) hingga zaman klasik (Greek dan Rom). Kajian dan pemuliharaan bahan Warisan Budaya ialah bidang penyelidikan dengan konotasi pelbagai disiplin yang kuat dan memerlukan kemahiran yang merangkumi bidang penyelidikan Kemanusiaan dan Sains. ARCHMAT menyediakan platform yang sama dan bersepadu untuk pelajar cemerlang yang datang dari latar belakang pendidikan Sains atau Kemanusiaan untuk memahami kaedah saintifik lanjutan yang digunakan untuk menyiasat bahan arkeologi dan bertujuan untuk membentuk pakar profesional yang sangat khusus dalam bidang Arkeometri yang sedang berkembang, iaitu Sains Fiziko-Kimia yang digunakan. kepada kajian bahan Arkeologi dan Warisan Budaya.

  • Athens, Yunani

  Webster Athens membawa pendidikan Amerika yang terbaik ke Yunani. Kami adalah satu-satunya kampus yang diiktiraf sepenuhnya (akademik dan kewangan) universiti AS di Greece. Ikuti pendidikan anda ke luar negara dan sertai program kami yang penuh cabaran dan permintaan yang dibina untuk memberikan fleksibiliti dan kemudahan yang diperlukan untuk berjaya dalam dunia masa kini.

  • Kounoupidiana, Yunani

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Berlin, Jerman
  • Hamburg, Jerman
  • + 2 lebih

  BSBI berdedikasi untuk melatih pelajar untuk membentuk masa depan dengan berkesan dan menjadi peneraju masa depan dalam dunia perniagaan yang sentiasa berubah. Dengan perusahaan dan kejayaan sebagai terasnya, BSBI menawarkan program berkaitan industri yang menumpukan pada membangunkan kemahiran perniagaan praktikal yang diperlukan untuk memastikan kejayaan profesional anda. Sekolah perniagaan antarabangsa yang menyediakan kecemerlangan akademik yang terletak di tengah-tengah Berlin, Jerman.

  • Thessaloniki, Yunani

  Pusat Pengajian Kewartawanan dan Komunikasi Massa dalam beberapa tahun kebelakangan ini berulang kali menampilkan antara 50 Sekolah Media/Komunikasi terbaik di Eropah dan merupakan ahli Persatuan Pengajaran Kewartawanan Eropah (EJTA). Terletak di 46 Egnatia Street, di luar Kampus Universiti, Sekolah ini menduduki bangunan neoklasik enam tingkat di tengah-tengah bandar. Populasi pelajar semasa sekolah itu termasuk hampir 700 pelajar prasiswazah, 64 pelajar pascasiswazah dan 57 Ph.D., calon. Di samping itu, setiap tahun Sekolah menerima purata 15 pelajar Erasmus manakala, pada masa yang sama, ia melatih ramai profesional pertengahan kerjaya melalui pelbagai Program Pembelajaran Sepanjang Hayat yang direka khas.

  • New York, Amerika Syarikat
  • Athens, Yunani
  • + 11 lebih

  Unicaf adalah sebuah organisasi pendidikan global yang berpusat di Eropah, menawarkan biasiswa kepada calon yang layak untuk mengikuti pengajian akademik dengan universiti rakannya, kini Universiti Suffolk (UK), Liverpool John Moores University (UK), University of South Wales (UK) , University of California, Extension Riverside (USA) dan kampus Universiti Unicaf (Afrika).

  • Athens, Yunani

  New York College adalah organisasi pendidikan multinasional yang berkembang pesat di Eropah dengan kehadiran akademik selama 32 tahun. Ditubuhkan di Athens pada tahun 1989 dengan kerjasama State University of New York, Universiti terbesar di AS hari ini mempunyai kehadiran yang dinamis di 2 negara dengan 3 institusi pendidikan universiti di Athens, Thessaloniki dan Prague.

  • Tripoli, Yunani

  University of Peloponnese adalah sebuah universiti moden, multidisiplin, serantau, dan multi-kampus, yang ditubuhkan pada tahun 2000, ia menerima pelajar pertamanya pada tahun 2002. Dibangunkan di lima Ibu Kota Wilayah Peloponnese (Tripolis, Corinth, Nafplion, Sparta, Kalamata) dan Patra, merangkumi 9 Sekolah dan 22 Jabatan. Ia menawarkan pengajian dalam semua kitaran pembelajaran: sarjana, pascasiswazah, dan Kedoktoran serta Pembelajaran Sepanjang Hayat, dengan lebih daripada 20.000 pelajar (Kitaran Pengajian 1, 2, dan 3).

  • Thessaloniki, Yunani

  Sebagai institusi pengajian tinggi, Perrotis College menyediakan program ijazah yang berorientasikan penyelidikan dan berorientasikan praktikal, dan yang bertindak balas terhadap masalah sosial, ekonomi, dan persekitaran masyarakat. Perrotis College , sebagai bahagian dari American Farm School, mempromosikan peluang yang sama untuk semua pelajar dan pekerja, serta untuk semua pemohon untuk kemasukan atau jawatan pekerja, tanpa mengira bangsa, agama, jantina atau etnik.

  • Athens, Yunani

  Misi ATINER adalah bertindak sebagai forum di mana ahli akademik dan penyelidik dari seluruh dunia dapat bertemu untuk bertukar idea mengenai penyelidikan mereka dan membincangkan perkembangan masa depan dalam disiplin mereka. Homer (3000 tahun yang lalu) adalah yang pertama memanggil simposium mesyuarat seperti itu, sebuah perkataan yang hari ini digunakan oleh banyak bahasa untuk menggambarkan pertemuan akademik. Di Athens Klasik abad ke-5 SM, pertemuan akademik seperti itu mencapai kejayaan mereka, terutamanya yang mempunyai penyertaan Socrates. Eergik epik dari Plato's Symposium boleh dianggap sebagai arkib (prosiding buku) salah satu daripada banyak pertemuan akademik tersebut.

  • Athens, Yunani

  Institusi d'Etudes Francophones (IdEF) kolej swasta memulakan operasinya pada tahun 1995 dengan kerjasama Universiti Awam Perancis Sorbonne Paris Nord, dengan tujuan untuk menyediakan program sarjana dan pascasiswazah Paris 13 di Yunani. Pelajar IdEF biasanya adalah pelajar yang mendaftar di Universiti Sorbonne Paris Nord, mempunyai status pelajar yang sama dan mendapat pendidikan yang sama dengan pelajar yang belajar di Paris.