Keystone logo
Kazakhstan

Universiti Terbaik untuk Kursus Akademik Program dalam Kazakhstan 2024

Bilangan institusi: 32
  • Astana, Kazakhstan

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Almaty, Kazakhstan

  Satbayev University adalah universiti teknikal tertua dan salah satu yang paling berprestij di Kazakhstan, terkenal dengan perkembangan perniagaan perlombongan dan minyak. Walaupun kepakaran teknikal menguasai Satbayev University , ia adalah universiti interdisipliner di mana seni bina dan pengurusan diajarkan.

  • Atyrau, Kazakhstan

  Khalel Dosmukhamedov Atyrau State University adalah institusi pendidikan moden. INSTITUSI PENDIDIKAN KAMI adalah satu-satunya Universiti negeri di wilayah Atyrau yang memberi peluang untuk mendapatkan pendidikan berkualiti tinggi dalam bidang sains semula jadi, Kemanusiaan, Ekonomi, undang-undang, seni rupa dan muzik, kepakaran pedagogi dan pertanian.

  • Almaty, Kazakhstan

  Universiti Teknologi Maklumat Antarabangsa ( IITU ) adalah satu-satunya Universiti di Kazakhstan yang mendapat akreditasi antarabangsa institusi ASIIN. Universiti ini melatih generasi baru pakar dalam ICT dengan pengetahuan tentang teknologi industri, pengurusan lanjutan, ekonomi, dan kemahiran komunikasi.

  • Almaty, Kazakhstan

  Almaty University of Power Engineering and Telecommunications , dinamai Gumarbek Daukeyev, adalah salah satu universiti teknikal terkemuka di Asia Tengah. Ini menyediakan kajian dalam bidang tenaga, Telekomunikasi, teknologi IT, Kejuruteraan Angkasa, Robotik, dan Kecerdasan Buatan.

  • Nur-Sultan, Kazakhstan

  Astana Medical University adalah salah satu pemimpin dalam pendidikan perubatan, melatih pakar kompetitif dalam bidang penjagaan kesihatan di bawah prinsip "Pendidikan untuk semua orang sepanjang hayat," menjalankan aktivitinya di bawah standard kualiti nasional dan antarabangsa untuk kepentingan individu, masyarakat, dan negara.

  • Taldykorgan, Kazakhstan

  Universiti Zhetysu, dinamai sempena Ilyas Zhansugurov, adalah sebuah universiti serantau yang besar yang menggabungkan prinsip klasik dengan program pendidikan moden. Universiti ini berkembang sebagai universiti pintar yang berorientasikan inovasi multidisiplin dalam pendidikan, sains, dan asuhan.

  • Nur-Sultan, Kazakhstan

  Fungsi utama universiti adalah mengajar. Astana University mengajar mengikut standard pendidikannya, mempersiapkan graduan dalam permintaan di pasaran buruh moden di syarikat terkemuka dalam pelbagai industri. Di antara lulusan Astana University , terdapat banyak yang bekerja di perkhidmatan awam.

  • Almaty, Kazakhstan

  Kainar University Kainar, pengganti Akademi Kainar, adalah salah satu institusi pendidikan tinggi pertama formasi baru berdasarkan prinsip komersial di Kazakhstan yang bebas. Ia adalah universiti swasta pertama sebagai institusi pendidikan tinggi multidisiplin berorientasikan sosial dan kemanusiaan.

  • Turkistan, Kazakhstan

  Akhmet Yassawi International Kazakh-Turkish University ditubuhkan berdasarkan Perjanjian Antara Kerajaan antara Kazakhstan dan Turki untuk mempersiapkan pakar moden yang berkelayakan tinggi dari belia negara berbahasa Turki dan terletak di pusat kerohanian dunia Turkic - Turkestan.

  • Kokshetau, Kazakhstan

  Universiti Abay Myrzakhmetov Kokshetau - adalah institusi pendidikan tinggi dengan kakitangan yang berkemahiran tinggi dan potensi pedagogi, sumber bahan dan teknikal yang baik. Ini adalah salah satu institusi pendidikan tinggi terkemuka di Kazakhstan, yang menyediakan perkhidmatan pendidikan berlesen yang memenuhi kehendak moden pasaran buruh.

  • Aktau, Kazakhstan

  Dasar pendidikan dilaksanakan secara aktif di salah satu universiti terkemuka di Kazakhstan - Universiti Teknologi dan Kejuruteraan Caspian yang diberi nama Sh. Yessenov. Hari ini, universiti kami adalah universiti moden terbesar yang telah lulus perakuan dan pentauliahan negeri.

  • Karagandy, Kazakhstan

  Universiti Teknikal Karaganda adalah salah satu sekolah tinggi teknikal terkemuka di Kazakhstan. Penubuhan Institut Perlombongan adalah peristiwa penting bukan hanya untuk Karaganda tetapi juga untuk Kazakhstan Tengah. Pada masa ini, Universiti mempunyai sembilan fakulti. Universiti melatih pakar dalam lebih daripada 46 kepakaran.

  • Nur-Sultan, Kazakhstan

  Kazakh National University Of Arts ( KazUniArt ) adalah institusi pengajian tinggi awam di Kazakhstan. Kazakh National University Of Arts adalah salah satu universiti paling berprestij di Kazakhstan, duduk dengan selesa di antara 90 universiti teratas di negara ini.

  • Almaty, Kazakhstan

  Cawangan Almaty dari "Kesatuan Sekerja Universiti Kemanusiaan St. Petersburg" dapat memperoleh pendidikan Rusia di Kazakhstan. Cawangan Almaty adalah salah satu pusat terbesar dan terkenal untuk melatih profesional peringkat tertinggi. Ia telah menjadi salah satu institusi pendidikan tinggi terkemuka di Republik Kazakhstan.