Keystone logo
Oman

Universiti Terbaik untuk Kursus Akademik Program dalam Oman 2023

Bilangan institusi: 25
  • Muscat, Oman

  Terletak di tengah-tengah Muscat, Muscat University telah ditubuhkan pada 2016 dengan misi untuk mengubah individu dan komuniti melalui pengajaran dan pembelajaran bermaklumat penyelidikan yang terlibat dalam industri yang ketat dan relevan. Kami akan mencapai kejayaan dengan menyediakan persekitaran pembelajaran yang kondusif dalam budaya kewarganegaraan global yang inklusif.

  • Al Jazirah Al Hamra, Emiriah Arab Bersatu
  • Dubai, Emiriah Arab Bersatu
  • + 8 lebih

  Ascencia Business School memberi peluang kepada pelajar untuk belajar Program Universiti Antarabangsa semasa tinggal di UAE. Matlamat utama kami adalah untuk menyediakan pendidikan berkualiti tinggi dan menjimatkan semua pelajar kami dan kami bangga mengekalkan standard akademik tertinggi. Ascencia Business School mempunyai pemahaman yang baik mengenai pasaran tempatan dan banyak pengalaman dalam mengurus pendidikan sejak tahun 2006. Kami telah meneroka pasaran Timur Tengah dan menemui cara untuk berjaya memasarkan kurikulum yang diakreditasi, diluluskan, dan diiktiraf sepenuhnya. Kursus kami disampaikan oleh pensyarah berkelayakan Barat yang memiliki gelar Ph.D dan diambil dari akademik dan mempunyai pengalaman industri yang berkaitan.

  • Seeb, Oman

  Universiti Sultan Qaboos adalah merealisasikan janji yang diumumkan oleh Kebawah Duli Yang Maha Mulia Sultan Qaboos Bin Said semasa ulang tahun ke-10 Hari Kebangsaan Oman pada tahun 1980. Pembinaan bermula pada tahun 1982 dan pelajar Universiti Sultan Qaboos yang pertama telah didaftarkan pada tahun 1986. Selaras dengan Arahan Diraja Kebawah Duli Yang Maha Mulia, Universiti bermula dengan lima buah kolej; iaitu Perubatan, Kejuruteraan, Pertanian, Pendidikan, dan Sains. Tambahan pula, Kolej Sastera telah ditubuhkan pada tahun 1987, berikutan Kolej Perdagangan dan Ekonomi yang dibangunkan pada tahun 1993. Kolej Undang-undang menyertai Universiti pada tahun 2006 dan akhirnya, Kolej Kejururawatan telah ditubuhkan pada tahun 2008.

  • Al Buraimi, Oman

  Al Buraimi University College ialah kolej universiti pertama di Al Buraimi Governorate. Penubuhannya adalah tindakan tafsiran segera dan tindak balas yang benar kepada seruan tertinggi Kebawah Duli Yang Maha Mulia, Sultan Qaboos Bin Saeed, semoga baginda berehat dengan aman, kepada sektor swasta untuk mula melabur dalam pendidikan tinggi melalui penubuhan institusi akademik swasta baharu yang komited untuk mengekalkan lebih besar peluang pendidikan dalam pelbagai bidang akademik untuk bakal pelajar Oman dengan tujuan memenuhi keperluan pasaran buruh tempatan dengan potensi tempatan yang mahir untuk menghadapi perubahan ekonomi global. Kajian di kolej itu bermula pada awal semester kedua tahun akademik (2003 – 2004) merupakan titik permulaan yang dinamik berdasarkan pengalaman luar biasa perkongsian dengan California State University untuk tujuan mencapai manfaat melampau pengalamannya dan kepakaran akademik lanjutan dalam bidang akademik pengajian, penyelidikan saintifik, jaminan kualiti, dsb. Tambahan pula, bantuan pentadbiran dan teknikal yang berharga dari Kementerian Pengajian Tinggi telah banyak membantu kolej untuk merintis kolej dan universiti lain di rantau ini. Arahan yang dimuliakan oleh Seri Paduka Baginda, semoga baginda berehat dengan aman, telah menjadi asas untuk mewujudkan peraturan asas dan amalan berkesan bagi institusi akademik untuk mengembangkan pengetahuan akademik dan kemahiran profesional. Ini seterusnya membolehkan generasi sekarang dan akan datang untuk berkhidmat secara berkesan dan kreatif kepada masyarakat dan negara. Di samping itu, sokongan fizikal dan intelek yang ditawarkan kepada fakulti akademik telah mendorong mengekalkan standard pendidikan tertinggi yang serasi dengan kriteria kualiti antarabangsa. Kakitangan pentadbiran dan akademik kolej telah memberi perhatian yang besar kepada perkara-perkara penting ini bermula daripada mewujudkan kemudahan yang kondusif kepada inovasi, eksperimen dan kreativiti di kampus baharu, menerima teknik pengajaran terkini, dan akhirnya membina sumber manusia yang kompeten yang mampu menyampaikan pengetahuan kepada pelajar untuk memajukan kesejahteraan dan kemajuan negara.

  • Muscat, Oman

  Sejarah Universiti Teknologi Jerman (GUtech) dapat dikesan semula pada tahun 2003 apabila Oman berwawasan menimbang penubuhan universiti teknologi tinggi di Oman. Visi ini diilhamkan oleh arahan Mahasuci Sultan Qaboos untuk penyediaan pendidikan tinggi berkualiti di Oman oleh pelabur swasta.

  • Muscat, Oman

  Sejarah Universiti Teknologi Jerman (GUtech) dapat dikesan semula pada tahun 2003 apabila Oman berwawasan menimbang penubuhan universiti teknologi tinggi di Oman. Visi ini diilhamkan oleh arahan Mahasuci Sultan Qaboos untuk penyediaan pendidikan tinggi berkualiti di Oman oleh pelabur swasta.

  • Sharjah, Emiriah Arab Bersatu
  • Oman Online, Oman
  • + 7 lebih

  Kolej Exeed, yang dibayangkan pada tahun 2016, ialah sebuah perusahaan berprestij Westford Education Group yang menyediakan program akademik dalam talian/sambilan bertaraf tinggi. Penyedia pengurusan pendidikan bertaraf dunia yang berpangkalan di UAE, Kolej Exeed memudahkan program Kedoktoran dalam pentadbiran dan pendidikan perniagaan, program MBA khusus, program sarjana dalam pendidikan, dan pelbagai program kelayakan guru melalui kehadirannya yang meluas di GCC, Afrika, Asia, Selatan negara Timur dan Eropah.

  • Muscat, Oman

  - Institut Perhotelan Nasional - adalah penyedia latihan vokasional berkualiti untuk Industri Perhotelan, Katering dan Pelancongan di wilayah Teluk. Terletak di Muscat, Oman, beroperasi dengan niat yang jelas untuk memberikan latihan yang paling komprehensif dan profesional.

  • Seeb, Oman

  College of Engineering, dahulunya dikenali sebagai Caledonian College Of Engineering , ditubuhkan pada tahun 1996. Kolej kejuruteraan swasta pertama di Kesultanan Oman. Ia menawarkan program Ijazah Sarjana (UG) dan Sarjana dalam Kejuruteraan yang mematuhi standard antarabangsa dan program UG diakreditasi oleh IET (UK) dan CIOB (UK); Institusi ini diakreditasi oleh OAAA (Oman)

  • Muscat, Oman

  MGi - Modern Gulf Institute - menawarkan program dan bengkel perniagaan, pengembangan profesional, pengurusan dan kemahiran insaniah serta kursus yang bertujuan untuk membantu pelajar meningkatkan kemahiran Bahasa Inggeris, IELTS, dan komputer mereka untuk pengembangan peribadi dan profesional. Kami menawarkan penyelesaian konsultasi dan bimbingan eksekutif.

  • Sohar, Oman

  College of Applied Sciences - Sohar adalah salah satu daripada enam kolej di bawah Kementerian Pengajian Tinggi, yang ditubuhkan pada tahun 1990, dan terletak di kota Sohar di Gabenor Albatinah Utara. Visi perguruan terletak pada memainkan peranan penting dalam mempersembahkan Oman kepada dunia sebagai negara membangun yang tercermin dalam memberikan sumbangan dalam bidang sains terapan, dan dalam pengembangan masyarakat pengetahuan terhadap apa yang disahkan dengan norma budaya Oman.

  • Muscat, Oman

  The Scientific College of Design adalah institusi pengajian tinggi seni dan reka bentuk swasta yang terletak di Muscat, Kesultanan Oman. Ditubuhkan oleh Keputusan Menteri dan dikawal selia oleh Kementerian Pengajian Tinggi, kolej ini secara rasmi menggerakkan program dan perkhidmatan akademiknya pada bulan Oktober 2004. Kolej ini ditadbir oleh lembaga pengawas, yang dibimbing oleh Direktorat Jeneral Universiti dan Kolej Swasta.

  • Al Azaiba South, Oman

  Pioneer Institute of Management and Technology adalah latihan terkemuka GCC yang terletak di Muscat, Oman. Kami menawarkan pelbagai program latihan dalam bidang Teknologi Maklumat, Teknologi Pangkalan Data, Pengurusan Projek, Kemahiran Insaniah dan banyak lagi. Ia dikendalikan oleh pasukan profesional yang sangat berbakat yang mempunyai lebih daripada 30 tahun pengalaman gabungan IT dan Latihan Korporat.

  • Birkat Al Mouz, Oman

  University Of Nizwa (UoN) ditubuhkan di Kesultanan Oman pada tahun 2004 sebagai fakulti yang ditadbir universiti swasta bukan untung. Ia terletak 140 km dari ibukota negara Muscat di kawasan pedalaman Al-Dakhiliya berhampiran bekas ibu kota Nizwa yang bersejarah. Universiti berusaha untuk menyediakan persekitaran pembelajaran yang progresif dan selamat yang menghormati tradisi dan nilai-nilai Kesultanan.

  • Sohar Port, Oman

  International Maritime College Oman (IMCO) adalah sebuah kolej yang unik di Oman, negara-negara GCC dan seterusnya. IMCO ditubuhkan pada 24 April 2005 dan dimiliki oleh Kerajaan Oman (ASYAD).