Keystone logo
Perancis

Universiti Terbaik untuk Kursus Akademik Program dalam Perancis 2023

Bilangan institusi: 238
  • Écully, Perancis

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Calgary, Kanada
  • Toronto, Kanada
  • + 8 lebih

  Penggabungan Eurocentres dan Bayswater mewakili era baharu dalam pendidikan antarabangsa. Pengalaman kolektif kami mewakili kuasa besar dalam sektor pendidikan antarabangsa hari ini. Kami bersemangat untuk mengembangkan komuniti pemikir dan peneroka global, di dalam dan luar negara – apa sahaja kisah mereka. Kami menyediakan Pendidikan Bayswater kerana kami mahu golongan muda dari setiap lapisan masyarakat mendapat sambutan daripada menemui budaya baharu, meneroka citarasa baharu dan mempelajari perkara yang ada di luar sana. Kami menganggap mereka sebagai semangat global, seperti kami sendiri.

  • Paris, Perancis

  Kedudukan sebagai sekolah animasi terkemuka dunia, GOBELINS Paris menawarkan kurikulum lengkap daripada Sarjana Muda kepada Sarjana Sastera, program bahasa Inggeris dan program bahasa Perancis dengan ijazah berganda, serta program persediaan selama setahun.

  • Bordeaux, Perancis
  • Lyon, Perancis
  • + 5 lebih

  Sejak penubuhannya pada tahun 1993, ESMA telah menawarkan latihan dalam kitaran CG Animation & FX, yang sentiasa berkembang dengan kerjasama rapat dengan profesional animasi yang menyokong kami setiap tahun. Program latihan ini, bersamaan dengan tahap Bac + 5 Perancis (tahap RNCP 7), kini diiktiraf di peringkat antarabangsa oleh dunia profesional dan disokong oleh nama terbesar dalam animasi. Temui kursus ini yang ditawarkan di kampus Bordeaux, Lyon, Montpellier, Nantes, Rennes & Toulouse kami, serta di Montreal, Kanada. Latihan versi bahasa Inggeris boleh didapati di kampus Lyon dan Montpellier.

  • Poitiers, Perancis
  • Iași, Romania
  • + 5 lebih

  Kampus Universiti Bandar Raya Eropah (EC2U) ialah Perikatan berbilang budaya dan pelbagai bahasa yang terdiri daripada tujuh universiti yang telah lama wujud, diterajui pendidikan dan penyelidikan, terlibat secara tempatan dan global dari empat wilayah Kesatuan Eropah yang pelbagai: Universiti Coimbra, Universiti Iaşi, Universiti Jena, Universiti Pavia, Universiti Poitiers (Penyelaras), Universiti Salamanca dan Universiti Turku. Cita-cita Perikatan adalah untuk membangunkan ruang yang inovatif yang membolehkan mobiliti mengalir secara bebas antara tujuh universiti dan bandar-bandar yang berkaitan.

  • Barcelona, Sepanyol
  • Esch-sur-Alzette, Luxembourg
  • + 6 lebih

  Konsortium Universiti Eropah membangunkan program EUMaster4HPC pan-European baharu dan inovatif yang memfokuskan pada penyelesaian berprestasi tinggi. EUMaster4HPC menghimpunkan pemain utama dalam pendidikan HPC di Eropah untuk melatih generasi akan datang pakar HPC berkemahiran tinggi dan berbakat untuk memacu transformasi digital Eropah. EUMaster4HPC bergantung pada kurikulum dan paradigma pengajaran yang inovatif, kecemerlangan akademik, pakar HPC bertaraf dunia, akses kepada pusat pengkomputeran super, dan sokongan industri yang kukuh.

  • Nancy, Perancis

  Mines Nancy ialah salah satu Sekolah Kejuruteraan Siswazah teratas (sekolah Kejuruteraan ke-9 terbaik di Perancis) dan dikenali secara meluas di peringkat antarabangsa (didudukkan ke-17, ke-51, dan ke-76 mengikut kedudukan ARWU). Sekolah ini berdedikasi untuk menyediakan pendidikan berkualiti tinggi dengan penekanan yang kuat terhadap penyelidikan dan inovasi. Pelajar kami dilatih untuk menjadi jurutera dan pengurus yang inovatif dengan latar belakang yang kukuh dalam sains dan kemanusiaan, dilengkapi dengan pengetahuan pakar yang luas dan keupayaan untuk bekerja dalam persekitaran berbilang budaya dan menangani cabaran kompleks masyarakat hari ini.

  • La Rochelle, Perancis
  • Athens, Yunani
  • + 4 lebih

  EU-CONEXUS - Universiti Eropah untuk Kelestarian Pantai Bandar Pintar ialah perkongsian kukuh antara sembilan universiti membangunkan sains dan inovasi menjadi hab kecemerlangan mengenai Kelestarian Pantai Bandar Pintar (SmUCS). EU-CONEXUS - Universiti Eropah untuk Kelestarian Pantai Bandar Pintar mempromosikan nilai Eropah yang sama dan identiti Eropah yang diperkukuh dengan menghimpunkan generasi baharu Eropah, yang boleh bekerjasama dan bekerja dalam budaya Eropah yang berbeza, dalam bahasa berbeza dan merentasi sempadan.

  • La Rochelle, Perancis

  EIGSI La Rochelle ialah sekolah kejuruteraan generalis pasca sarjana muda. Sekolah ini menawarkan latihan saintifik, kemanusiaan, membawa pengetahuan teknikal dan berpandukan tegas oleh CSR dalam dimensi kemasyarakatan, alam sekitar dan ekonominya. EIGSI mempunyai 1,500 pelajar yang tersebar di dua kampus di La Rochelle di Perancis dan Casablanca di Maghribi. Ditubuhkan pada tahun 1901 di Paris, EIGSI ialah salah satu sekolah kejuruteraan tertua di Perancis.

  • Paris, Perancis

  Sekolah Siswazah Amerika di Paris (AGS) menawarkan program pendidikan tinggi Amerika kepada pelajar dari seluruh dunia. AGS ialah sekolah siswazah elit yang kecil yang menggabungkan semua kualiti universiti bertaraf tinggi dengan persekitaran pembelajaran yang intim dan pelbagai budaya. AGS mengkhusus dalam Hubungan Antarabangsa dan Diplomasi, meliputi pelbagai subjek seperti pengurusan NGO, penyelesaian konflik, politik alam sekitar dan pengkhususan kawasan (Afrika, Timur Tengah, Asia dan Eropah), antara lain. Sekolah ini memanfaatkan sepenuhnya lokasi strategiknya di bandar antarabangsa yang besar seperti Paris dengan menganjurkan ceramah tetamu, lawatan dan acara rangkaian. Fakulti cemerlang AGS terdiri daripada cendekiawan, bekas duta dan pengamal lain yang diambil daripada masyarakat Paris yang pelbagai. Lebih daripada 60 warganegara telah diwakili dalam fakulti dan badan pelajar AGS sepanjang dua puluh lima tahun yang lalu, membawa pelbagai perspektif ke dalam bilik darjah dan memupuk dialog dan persefahaman yang menjadi teras misi sekolah: keamanan melalui pendidikan.

  • Saint-Martin-d'Hères, Perancis

  Grenoble INP - Pagora, UGA, ialah sekolah siswazah kejuruteraan yang dibiayai oleh kerajaan yang mengkhusus dalam bidang gentian, bahan berasaskan bio, kertas dan media cetak. Ia menawarkan latihan kejuruteraan peringkat sarjana dan berasaskan perantisan dengan sokongan pemain industri dan penyelidikan utama di Perancis dan luar negara.

  • Gif-sur-Yvette, Perancis

  CentraleSupélec ialah sebuah institusi awam di bawah piagam menteri, menumpukan kepada sains dan kejuruteraan. Piagam ini dikongsi antara Kementerian Pengajian Tinggi, Penyelidikan dan Inovasi, dan Kementerian Ekonomi, Industri dan Teknologi Digital.

  • Angers, Perancis

  Dicipta pada 1 Januari 2020, IAE Angers ialah sekolah pengurusan universiti Universiti Angers. Ia juga merupakan sebahagian daripada rangkaian nasional IAE Perancis.

  • Paris, Perancis
  • Dubai, Emiriah Arab Bersatu
  • + 1 lebih

  Ditubuhkan pada tahun 1970, Université Paris Pantheon-Assas ialah pewaris 'La Sorbonne", bekas Faculté de Droit et de Sciences Economiques de Paris sejak abad ke-13. Universiti ini diiktiraf di peringkat kebangsaan dan antarabangsa sebagai universiti Perancis terkemuka dalam Undang-undang, komited untuk memastikan tahap kecemerlangan tertinggi, berkenaan dengan semua bidang Undang-undang.

  • Paris, Perancis
  • Montreal, Kanada

  Diwujudkan pada tahun 1972 oleh pemain hartanah utama, Kumpulan ESPI – diasaskan di bawah status bersekutu (Undang-undang 1901) – ialah pertubuhan pendidikan tinggi swasta yang kelayakannya diiktiraf oleh peringkat Negeri 6 (Bac + 3) dan tahap 7 (Bac+5). ), atau diploma sekolah, dan didaftarkan dalam Direktori Kebangsaan Pensijilan Profesional (RNCP), dengan kitaran Sarjana Muda dan kitaran Sarjana Profesional (6 pengkhususan). 50 tahun kewujudan telah membolehkan Kumpulan bertapak dalam semua perniagaan hartanah. Hari ini, pelajar kami tersebar di kampus Paris, Nantes, Marseille, Bordeaux, Lyon dan Montpellier.