Keystone logo
Taiwan

Universiti Terbaik untuk Kursus Akademik Program dalam Taiwan 2024

Bilangan institusi: 82
  • 135號, Taiwan

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Manchester, United Kingdom
  • Budapest, Hungary
  • + 62 lebih

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Taipei, Taiwan

  Shih Hsin University menawarkan pelbagai program ijazah sarjana dan siswazah di sekolah siang dan sekolah malamnya. Untuk memenuhi permintaan orang dewasa yang ingin memperkayakan pengetahuan atau meneruskan pendidikan mereka, universiti ini menyediakan pelbagai program pendidikan berterusan yang membawa kepada ijazah sarjana muda, sarjana, dan kedoktoran. Di samping itu, universiti ini juga menawarkan program sarjana khas untuk graduan kolej vokasional tiga tahun.

  • Taipei, Taiwan

  Kaohsiung Medical University (asalnya dikenali sebagai Kaohsiung Medical College) secara rasmi ditubuhkan pada tahun 1954. Selain menjadi universiti perubatan swasta pertama di universiti ini juga telah menjadi tempat penting bagi doktor yang berkemahiran tinggi dan pakar berkaitan perubatan. Kaohsiung Medical University adalah pusat rawatan perubatan dan kajian perubatan tropika tempatan pada masa awal. Kolej-kolej tersebut mengetepikan misi penyelidikan penyakit tropik mereka setelah Pertubuhan Kesihatan Sedunia mengumumkan bahawa ia bukan lagi kawasan endemik penyakit tropika, dan mengalihkan perhatian sepenuhnya kepada bidang sains perubatan asas dan penyelidikan perubatan klinikal yang terus berkembang. Universiti ini juga terus memperkukuhkan perkhidmatan perubatannya. Kaohsiung Medical University telah meletakkan asas yang kukuh sebagai institusi perubatan terkemuka di selatan. Setelah Kaohsiung Medical College menjadi universiti pada musim panas 1999, ia memanfaatkan peluang ini untuk bergerak lebih pantas dan lebih jauh dan mencapai standard tertinggi dalam pengajaran, penyelidikan, dan perkhidmatan. Visi bersama semua orang di Kaohsiung Medical University adalah menjadikan universiti sebagai institusi moden dan berpandangan ke hadapan yang berusaha untuk mencapai kecemerlangan dalam bidang akademik dan perubatan. Kaohsiung Medical University mempunyai semua kekuatan universiti yang mapan. Terdapat banyak kursus berkaitan perubatan, dan kemudahan untuk penyelidikan asas dan klinikal mencukupi dan berkualiti. Universiti ini terletak di pusat bandar Kaohsiung, bandar kedua terbesar di, yang mempunyai semua tarikan dan keseronokan kehidupan kota.

  • Taipei, Taiwan

  Pada 1 Jun 1960, ia didirikan oleh dua doktor perubatan, Hu Shuiwang dan Xu Qiantian, dan pendidik perubatan yang bersemangat. Bermula dari tiga pondok timah, dari buku dan tiub kaca hingga tanah dan rumah yang besar, semuanya disumbangkan oleh individu persendirian. Setelah setengah abad dalam warna biru, Universiti Perubatan Beijing telah melalui lembaga pengarah ke-17, 8 ketua, dan 10 pengetua. Mereka telah mempelopori pencapaian luar biasa Universiti Perubatan Beijing. Saya percaya kepada warisan ketua sekarang Zhang Wenchang dan pengetua Lin Jianhuang. Seterusnya, akan memimpin sekolah kita ke dunia antarabangsa!

  • Taipei, Taiwan

  Qinyi ditubuhkan pada tahun 1960-an sebagai universiti sains dan teknologi kebangsaan yang berbeza dengan sekolah lain. Pada asalnya sekolah swasta itu, dan kemudian disumbangkan ke negara ini pada tahun 1981 dan disusun semula sebagai universiti kebangsaan. Pengasas Jeneral Zhang Ming dan Wang Guoxiu mengamalkan konsep "pendidikan tidak lain hanyalah contoh" dengan semangat tanpa pamrih untuk mengambilnya dari masyarakat dan mengembalikannya kepada masyarakat. Pada tahun 1981, Presiden Lee Teng-hui menyatakan sumbangan mereka kepada masyarakat dengan pujian "Gong Hong Hua Yu". Kedua-dua pengasas masing-masing menerima perintah pujian Presiden pada tahun 1994 dan 1999. Sejarah pembangunan sekolah terbahagi kepada empat peringkat utama: kolej swasta (60.08 ~ 81.06), kolej kebangsaan (81.07 ~ 88.07), Institut Teknologi Nasional (88.08 ~ 96.01), dan National Chin-Yi University of Technology (96.02 hingga kini) .

  • Taipei, Taiwan

  Sekolah kami mendedikasikan dirinya untuk melatih graduan kami untuk mencapai pemupukan yang kaya: keinsafan, inovasi, komprehensif, dan harmoni, juga dikenali sebagai penanda aras kami. Oleh itu, dengan keempat kultivasi, pelajar perlu memperoleh IEEE, sijil maklumat, bahasa Inggeris, kepakaran, dan etika, untuk lulus. • Keinsafan: Penanda aras ini menggambarkan sikap kerja juruteknik. Adalah diharapkan pelajar kami dapat menguruskan operasi praktikal dan pada masa yang sama meningkatkan kemampuan mereka. • Inovasi: Tanda aras ini menentukan kemampuan graduan kami untuk mengejar dan mengemas kini maklumat dalam bidang profesional mereka. • Komprehensif: Tanda aras ini menjangkakan pelajar kita dapat berkomunikasi di kampung global dalam bahasa antarabangsa. • Harmonisasi: Tanda aras ini memberi inspirasi kepada semua pelajar untuk memperhatikan pengajaran moral dan etika tradisional. Diharapkan juga penerapan teknologi dan moral dapat digabungkan secara harmoni.

  • Taipei, Taiwan

  Tidak ada dinding bata untuk menghadkan cakrawala anda! Tidak ada pagar untuk mengurangkan kemungkinan! Semua bangunan di kampus dikelilingi oleh kepelbagaian pokok dan tumbuh-tumbuhan seperti poplar, po Royalas royal, pokok anggrek, ceibas, pokok pancuran emas, gardenia, daylilies, pohon pinus yang gugur, dan willow yang menangis.

  • Taipei, Taiwan

  Untuk mengembangkan bakat dengan semangat unik, celik kehidupan, dan kemampuan profesional NUTN. Ciri-ciri dan Pembangunan Masa Depan Untuk menjadikan NUTN sebagai jenama pemupukan bakat dan memainkan peranan universiti dalam masyarakat moden. Untuk memperkukuhkan kerjasama dengan pemerintah tempatan dan industri, menghadirkan universiti yang menunjukkan kawasannya yang kaya dan penglibatan antarabangsa. Untuk menghidupkan persekitaran pembelajaran melalui kurikulum tersembunyi di kampus, seperti Big Master Forum, dan amalan Inovatif dan Think-Out-of-Box. Untuk mempromosikan inovasi personel dan kecekapan pentadbiran untuk meningkatkan kualiti pengajaran dan perkhidmatan, mengekalkan kebebasan akademik, keadilan, dan hak belajar pelajar. Untuk mengeratkan hubungan dengan alumni dan sumber masyarakat untuk mencapai matlamat pendidikan universiti. Untuk menjadi universiti teladan yang baik dengan ciri-ciri mendalam tempatan dan serantau, berhubung baik dengan masyarakat antarabangsa.

  • Taipei, Taiwan

  Universiti Chung Hwa ditubuhkan pada tahun 1990. Di bawah perancangan rapi lembaga pengarah dan pengawas sekolah, sekolah ini mempunyai pencapaian dan ciri berikut: tiga sekolah menengah yang berorientasikan pekerjaan Menurut tinjauan terbaru oleh Kementerian Pendidikan, 104 Bank Tenaga Manusia , dan 1111 Manpower Bank, lulusan Universiti Chung Hwa mempunyai tiga persembahan tertinggi iaitu "kadar pekerjaan tinggi, gaji tinggi, dan kepuasan korporat yang tinggi." Antaranya, kadar pekerjaan pelajar sekolah kami adalah yang pertama di universiti komprehensif dengan subsidi pengajaran yang sangat baik dari Kementerian Pendidikan. Menurut 104 statistik Bank Manusia, gaji purata lebih daripada separuh graduan lebih tinggi daripada gaji purata graduan universiti swasta nasional, dan telah diperingkat 5 tahun berturut-turut 1111 Human Banking Corporation adalah yang paling berpuas hati dengan 10 teratas universiti swasta. Satu-satunya universiti swasta di wilayah Zhumiao yang memperoleh sijil berganda AACSB dan IEET antarabangsa Chung Hwa University adalah satu-satunya universiti swasta di wilayah Zhuzhumiao yang telah mendapat pengiktirafan dari Persatuan Amerika untuk Promosi Sekolah Perniagaan Antarabangsa (AACSB) dan Persatuan Cina Pendidikan Kejuruteraan (IEET). Ijazah dan kepujian yang diperoleh oleh pelajar boleh digunakan di seluruh dunia. Sekolah Pengurusan bukan sahaja berada di antara 5% sekolah pengurusan perniagaan teratas di dunia, tetapi juga berada di antara 450 universiti teratas di Asia dalam penilaian QS 2020 oleh syarikat penyelidikan pendidikan tinggi Britain, dan berada di kedudukan ke-11 di antara swasta komprehensif universiti di Taiwan.

  • Taipei, Taiwan

  National Chiayi University dibentuk pada Februari 2000 dengan menggabungkan dua kolej yang ada di Chiayi, iaitu, Institut Teknologi Chiayi Nasional (NCIT) dan Maktab Perguruan Nasional Chiayi (NCTC). Universiti ini kini mempunyai tujuh kolej (Maktab Perguruan, Kolej Kemanusiaan dan Kesenian, Kolej Pengurusan, Kolej Pertanian, Kolej Sains dan Kejuruteraan, Kolej Sains Kehidupan, dan Kolej Perubatan Veterinar), yang merangkumi 39 program sarjana (40 jabatan ), 12 program sarjana dalam perkhidmatan (1 program, 39 program sarjana (42 kelas), 14 program sarjana dalam perkhidmatan, dan 7 program kedoktoran (1 program) pada tahun semester 107. NCYU adalah salah satu universiti tertua dan terbesar di bahagian selatan Taiwan.

  • Taipei, Taiwan

  National Taiwan Ocean University (NTOU) ditubuhkan pada tahun 1953 sebagai Kolej Teknologi Maritim Taiwan Wilayah. Sebelas tahun kemudian, pada tahun 1964, kami menjadi kolej maritim yang menawarkan ijazah sarjana muda dan sarjana dalam pelbagai bidang maritim. Selama tempoh ini, kolej ini disokong oleh Pemerintah Provinsi Taiwan Republik China. Pada tahun 1979, kami menjadi institusi nasional dan dinamakan semula sebagai National Taiwan College of Marine Science and Technology. Satu dekad kemudian, pada tahun 1989, kolej ini menjadi universiti penuh. Pada masa ini, NTOU memiliki tujuh kolej - Sains dan Pengurusan Maritim, Sains Kehidupan, Sains dan Sumber Laut, Kejuruteraan, Kejuruteraan Elektrik, dan Sains Komputer, Undang-undang dan dasar Laut, serta Ilmu Kemanusiaan dan Sains Sosial. Kolej ini menempatkan sejumlah 22 jabatan sarjana, 12 institusi siswazah, 28 program sarjana dan 20 program kedoktoran. Universiti telah mengalami pertumbuhan dan perubahan yang besar dan kini diakui sebagai salah satu pusat pengajian tinggi dan keilmuan terpenting di negara ini, terutama dalam sains marin, kajian maritim, dan perikanan. Menanggapi perubahan keperluan masyarakat dan kepentingan pelajar yang semakin meningkat, kami berkembang menjadi universiti yang komprehensif dengan fokus maritim yang unik. Kami berhasrat untuk menjadi institusi pengajian tinggi yang terkenal di peringkat antarabangsa. Untuk mencapai tujuan ini, program sains sosial dan seni liberal kita berkembang sebagai bahagian teras pendidikan di NTOU. Universiti bergerak pantas ke arah menyediakan persekitaran pembelajaran dan budaya positif untuk pertumbuhan intelektual dan peribadi, dengan minat laut sebagai ciri unik kami.

  • Taipei, Taiwan

  TransWorld University (TWU) terletak di Yunlin County yang indah di tengah barat Taiwan. Ia berhampiran Tasik Sun Moon dan Gunung Alishan, dua destinasi popular di Taiwan. TransWorld University adalah "Hargai kejujuran, Praktik integriti" dan dibina berdasarkan empat tonggak Ketulusan, Pragmatisme, Kreativiti, LOHAS. Universiti ini ditubuhkan secara rasmi pada tahun 1992 sebagai Transworld Junior College of Commerce, sebuah kolej junior yang berpusat di perdagangan. Secara rasmi dinaik taraf menjadi institut empat tahun pada tahun 2000 dan menukar namanya menjadi Transworld Institute of Technology. Pada 1 Ogos 2010, Institut Teknologi Transworld telah diluluskan oleh Kementerian Pendidikan sebagai TransWorld University . Pada tahun 2011, TransWorld University mendapat penghargaan NT $ 60 juta dalam "Anugerah Kecemerlangan Pengajaran" dari Kementerian Pendidikan Taiwan (KPM). Pada tahun 2013, TransWorld University diberikan NT $ 45 juta dari MOE untuk kali ke-2 berturut-turut. TWU telah berkembang pesat dalam sejarahnya yang pendek dari jumlah 750 pelajar dan 7 jurusan akademik pada semester pertama kepada kira-kira 6,000 pelajar dan 14 jabatan dan 5 institusi siswazah hari ini.

  • Taipei, Taiwan

  Kao Yuan University , dulunya dikenali sebagai Private Kao Yuan Junior College of Technology (ditubuhkan pada tahun 1986), adalah akademi generasi E pertama yang terletak di Taman Sains Kaohsiung, Taiwan. Diluluskan secara rasmi oleh Kementerian Pendidikan (dirujuk sebagai MOE selepas ini), Kao Yuan Junior Technology of Technology mula merekrut pelajar pada tahun 1989, dan Profesor Liaw, Feng-Jeng adalah presiden pertamanya. Terdapat juga lapan sekolah siswazah, termasuk Operasi dan Pengurusan; Kejuruteraan Kimia dan Biokimia; Kejuruteraan awam; Senibina; Teknologi Maklumat dan Aplikasi; Kejuruteraan elektronik; Kejuruteraan Elektrik; Kejuruteraan Mekanikal dan Automasi. Terdapat juga lima belas jabatan, termasuk Kejuruteraan Elektronik; Kejuruteraan Elektrik; Kejuruteraan Mekanikal dan Automasi; Sains dan Kejuruteraan Elektro-Optik; Kejuruteraan awam; Kejuruteraan Kimia dan Biokimia; Senibina; Pentadbiran perniagaan; Perniagaan Antarabangsa; Pengurusan Pemasaran dan Pengedaran; Pengurusan Maklumat; Komunikasi Maklumat; Teknologi Maklumat dan Aplikasi; Bahasa Asing Terapan; Sains & Teknologi Kehijauan. Lima program diploma ditawarkan, iaitu: Teknologi Industri Pengikat RC (Graduate School); Jabatan Sains Kosmetik Wangian dan Penjagaan Kesihatan; Program Diploma TRC Alam Sekitar Hijau; Industri Budaya dan Program Diploma bersepadu digital, Pengurusan Pelancongan & Riadah, Jabatan Kejuruteraan Mekanikal & Automasi - Bahagian Kenderaan Lanjutan (dinamakan semula), dan Jabatan Senibina - Bahagian reka bentuk dalaman (nama semula) yang diluluskan oleh KPM.

  • Taipei, Taiwan

  Kerjasama persaudaraan guru-pelajar adalah seperti keluarga Hanya kampus yang hangat dan indah, dan etika guru dan pelajar dengan adik-beradik, dapat memupuk manusia baru dengan tubuh dan minda, moral dan kecerdasan yang baik. Orang-orang muda yang dibesarkan di Xiuping adalah orang yang berfikiran terbuka, optimis, dan giat di bumi. Teknologi yang paling khusus dengan hati yang berperikemanusiaan Kemanusiaan bermaksud menghormati dan cinta akan budaya dan peradaban manusia. Semua teknologi industri yang paling khusus harus mempunyai konotasi humanistik seperti ini, dan manusia mempunyai harapan baru. Bakat yang diusahakan oleh Xiuping bukan hanya golongan elit dalam teknologi industri tetapi juga orang pintar dengan kualiti humanistik yang kaya. Menggabungkan industri, kerajaan, dan akademik untuk meningkatkan daya saing Akademia harus berkomunikasi rapat dengan industri, dan bahkan dengan pemerintah, untuk memahami maklumat terkini, memahami trend masa depan, dan mengembangkan bakat yang paling berguna. Orang Xiuping yang masuk ke dalam masyarakat pastinya merupakan orang teknikal yang sangat kompetitif.