Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 10 Diploma Siswazah (Diploma Pascasiswazah) Program dalam Pengurusan 2024

10 Diploma Pascasiswazah Program dalam Pengurusan 2024

Gambaran keseluruhan

Ahli akademik yang telah lulus dengan ijazah Sarjana Muda dalam bidang pengurusan dan ingin melanjutkan pelajaran dalam bidang ini boleh memilih untuk bekerja ke arah Diploma Lepasan Ijazah dalam Pengurusan. Bukan sahaja ini akan membantu mereka untuk menumpukan kajian mereka dalam satu kawasan, ia akan membantu mereka memberi tumpuan kerana mereka bekerja ke arah melanjutkan pengetahuan mereka mengenai bidang pengurusan.

Apakah Diploma Lepasan Ijazah dalam Pengurusan? Kejayaan akademik akan membantu pelajar mendapat pemahaman yang lebih baik mengenai ekonomi global dan bagaimana ia berkaitan dengan konsep-konsep teras pengurusan melalui sumber-sumber manusia, kewangan dan pemasaran. Selain belajar bagaimana untuk menyusun dan menjalankan perniagaan dalam negeri dan antarabangsa, pelajar akan memahami bagaimana untuk outsource perkhidmatan dan produk. Program pengurusan pasca siswazah juga memberi tumpuan kepada perolehan, latihan, motivasi dan membayar pampasan kepada pekerja sebagai satu cara untuk membina pasukan perniagaan yang optimum.

Pelajar akan dapat membina asas yang kukuh telah mereka daripada kajian pengurusan. Kerana mereka terus mendapatkan maklumat tentang bidang pengurusan, ulama boleh mengasah kemahiran analisis mereka dan memperoleh kemahiran membuat keputusan yang lebih baik. Syarikat terkemuka cenderung untuk mengupah orang yang telah mengambil pelajaran mereka ke tahap yang seterusnya. Pelajar pasca siswazah juga lebih cenderung untuk mendapatkan gaji yang lebih tinggi dan dianggap peluang pekerjaan baru dan promosi.

Kos program diploma ijazah lanjutan akan berbeza bergantung kepada sekolah, dan juga kawasan di mana sekolah yang terletak.

Graduan yang mempunyai Diploma Lepasan Ijazah dalam Pengurusan mempunyai banyak peluang pekerjaan, termasuk kerjaya dalam bidang pembangunan perniagaan, operasi, pemasaran dan analisis perniagaan. Mereka juga boleh memilih untuk menjadi seorang perunding dalam perniagaan atau kewangan.

Ia adalah mudah untuk memohon program diploma lepasan ijazah dalam talian.Sama ada ulama yang mahu melengkapkan keseluruhan program mereka secara online atau lebih suka menghadiri kursus di kampus, mereka boleh mencari program yang sesuai yang memenuhi keperluan mereka. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lagi

Penapis

 • Diploma Pascasiswazah
 • Pengajian Pengurusan
 • Pengurusan
Bidang pengajian
 • Pengajian Pengurusan (10)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian