Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 3 Diploma Siswazah  (Diploma Pascasiswazah) Program dalam Pengurusan Hotel 2023

3 Diploma Pascasiswazah Program dalam Pengurusan Hotel 2023

Gambaran keseluruhan

Pelajar yang ingin meningkatkan pengajian mereka atau mempersiapkan perubahan kerjaya boleh memilih program diploma. Program-program ini menggabungkan kajian kelas dengan pembelajaran secara langsung untuk menyediakan latihan untuk persekitaran kerja yang rumit. Diploma sering boleh didapati di kolej komuniti dan sekolah teknik.

Apakah diploma pascasiswazah dalam pengurusan hotel? Program ini ditujukan kepada pelajar yang sudah memiliki ijazah sarjana di mana-mana bidang pengajian dan ingin belajar bagaimana untuk bekerja dalam industri perhotelan. Program ini biasanya menggabungkan kajian akademik dengan pengalaman praktikal. Selepas tamat pengajian, pelajar bersedia untuk bekerja di peringkat pengurusan di pelbagai jabatan industri perhotelan. Bidang pengajian termasuk pengurusan makanan dan minuman, bahagian bilik dan pengurusan spa, sumber manusia, pemasaran, dan pengurusan kemudahan, antara lain.

Terdapat banyak manfaat untuk mendapatkan diploma dalam pengurusan hotel. Pelajar mendapat kemahiran komunikasi tertulis dan lisan yang cemerlang dan keupayaan untuk menyelesaikan konflik, dan belajar bagaimana untuk berhubung dengan pelbagai kumpulan orang. Kemahiran ini tidak ternilai untuk industri hospitaliti dan seterusnya.

Setiap institusi berbeza, tetapi banyak program diploma mengambil masa satu hingga dua tahun untuk diselesaikan. Pelajar digalakkan menghubungi sekolah secara langsung untuk mengira jumlah kos tuisyen dan pendaftaran.

Graduan program diploma pengurusan hotel mempunyai banyak pilihan kerjaya, dan terdapat kepakaran dalam industri perhotelan, seperti keusahawanan, pengurusan acara atau pemasaran. Tajuk kerja termasuk pengurus acara, pengurus restoran, pengarah konvensyen, dan penyelaras kumpulan, untuk menamakan beberapa. Pelajar biasanya boleh bekerja di pertengahan hingga peringkat pengurusan eksekutif, atau jika diingini, mereka boleh menjadi pemilik hotel atau restoran.

Tersedia penuh atau separuh masa, kursus boleh didapati secara dalam talian. Pelajar yang berada di lokasi terpencil atau jauh dari sekolah yang mereka mahukan mendapati ini mudah. Untuk menyelidik pilihan anda, cari program anda di bawah dan hubungi langsung pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • Diploma Pascasiswazah
  • Pelancongan dan Hospitaliti
  • Pengurusan Hotel
Bidang pengajian
  • Pelancongan dan Hospitaliti (3)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian