Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 7 Diploma ijazah  (Diploma Siswazah) Program dalam Pengajian Seni 2023

7 Diploma Siswazah Program dalam Pengajian Seni 2023

Gambaran keseluruhan

A diploma siswazah direka untuk melanjutkan pengetahuan dan kemahiran pelajar dalam bidang tertentu pengajian. Kebanyakan program yang ditawarkan kepada individu yang memegang ijazah sarjana muda dan biasanya mengambil satu hingga dua tahun untuk disiapkan.

Apakah yang dimaksudkan dengan Diploma Siswazah dalam Seni? Seni merangkumi pelbagai bidang, dan pelajar yang berusaha ke arah diploma lanjutan biasanya memberi tumpuan kepada satu subjek tertentu. Tidak kira sekolah, pelajar biasanya mengembangkan pengetahuan, kemahiran, dan kreativiti dalam khusus mereka. Bidang-bidang tertentu pelajar boleh memberi tumpuan kepada termasuk muzik, puisi, seni halus, ilustrasi, fotografi, reka bentuk dalaman, reka bentuk grafik, tarian, seni bina, reka bentuk fesyen, dan ukiran.

Mencari kerjaya dalam seni boleh mencabar kerana sifat kompetitif. Memegang diploma lanjutan sering akan memberikan graduan kelebihan daya saing berbanding pencari kerja lain kerana kemahiran canggih yang mereka usahakan, dan berpotensi mendapatkan mereka lebih banyak wang, juga.

Kos yang terlibat dengan memperoleh diploma siswazah akan berbeza-beza dari satu tempat ke tempat lain. Sekolah-sekolah di seluruh dunia menawarkan program dalam bidang seni, jadi lokasi institusi yang memberi kesan kepada kos. Tempoh program ini dan bekalan khusus yang diperlukan dan juga faktor. Pelajar digalakkan untuk menghubungi sekolah-sekolah yang menarik minat mereka untuk mengetahui apa yang tuisyen dan yuran akan.

Terdapat laluan kerjaya banyak graduan boleh memilih untuk meneruskan. Industri yang boleh mencari artis mahir termasuk reka bentuk, hiburan dan perniagaan pembikinan filem. Bidang pemasaran biasanya menerima artis, juga. Pekerjaan mungkin termasuk pereka grafik, pelukis, jurugambar, pengukir, koreografer, atau pemuzik. Graduan boleh memilih untuk bekerja untuk orang lain atau menjadikannya sendiri sebagai pemilik perniagaan atau kontraktor bebas.

Ia adalah mudah dan pantas untuk mencari sekolah seni yang sesuai untuk anda.Menggunakan pangkalan data kami yang luas dalam talian, mula mencari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lagi

Penapis

  • Diploma Siswazah
  • Pengajian Seni
Bidang pengajian
  • Pengajian Seni (7)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian