Keystone logo

Penapis

 • Diploma
 • Pengajian Undg-undg
 • Dasar
 • Dasar Awam
Bidang pengajian
 • Pengajian Undg-undg (2)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

2 Diploma Program dalam Dasar Awam 2024

  Diploma Program dalam Dasar Awam

  Salah satu cara yang terbaik untuk melanjutkan pelajaran anda tanpa mengambil ijazah empat tahun adalah untuk mendapatkan diploma. program Diploma tumpuan kepada satu subjek dan boleh mengambil satu hingga dua tahun untuk disiapkan.

  Apakah yang dimaksudkan dengan diploma dalam dasar awam? Program pendidikan dalam dasar awam mungkin mempunyai kursus yang merangkumi sains kerajaan atau politik, ekonomi dan kesan sosial ekonomi, statistik dan undang-undang. Anda juga mungkin perlu untuk mengkaji psikologi sosial, amalan pengurusan, perhubungan awam dan perniagaan. Untuk pendidikan yang lebih baik-bulat, elektif dan kelas pendidikan umum termasuk matematik, sains, penulisan atau bahasa mungkin juga diperlukan, bergantung kepada program anda.

  Terdapat banyak faedah kepada pendapatan diploma dalam dasar awam. Mana-mana tahap pengajian tinggi menetapkan anda untuk lebih banyak peluang pekerjaan atau untuk kemajuan dalam kedudukan semasa anda. Mereka yang mempunyai ijazah yang lebih tinggi juga biasanya menikmati potensi pendapatan yang lebih tinggi dan boleh meletakkan asas bagi keperluan pendidikan lebih lanjut.

  Kos mengambil diploma dalam dasar awam boleh bergantung kepada banyak perkara. Sekolah sendiri, tempoh program dan bahan-bahan semua akan menjadikan kos tuisyen berbeza-beza. Hubungi pejabat kemasukan setiap sekolah untuk maklumat lanjut mengenai yuran dan bantuan kewangan.

  Terdapat banyak jenis kerjaya yang boleh disediakan untuk anda setelah mendapat diploma dalam dasar awam. Anda mungkin boleh bekerja untuk agensi kerajaan di semua cawangan dan di mana-mana peringkat. Anda juga boleh bekerja untuk sebuah syarikat besar, membantu dasar set untuk mengekalkan garis panduan kerajaan. Pemikir, organisasi dan agensi bukan keuntungan juga boleh mencari untuk mengambil kerja orang yang mempunyai diploma dalam dasar awam.

  Selepas anda telah mengkaji program yang berbeza dan sekolah dan mendapati yang mana yang anda suka, ia adalah masa untuk memohon untuk masuk. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.