Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 19 Diploma Program dalam Kejuruteraan Awam 2023

19 Diploma Program dalam Kejuruteraan Awam 2023

Gambaran keseluruhan

Ramai pelajar kolej memilih untuk mendapatkan diploma dalam kerjaya akademik mereka. Pelajar biasanya pergi ke sekolah untuk satu atau dua tahun dan boleh menjana pendapatan sehingga 72 kredit untuk menyelesaikan. Mereka belajar beberapa kemahiran yang diperlukan untuk menyiapkan kerja yang khusus dan tambahan akan mendapat kepakaran berharga di lapangan.

Apakah yang dimaksudkan dengan diploma dalam bidang kejuruteraan awam? Dalam program ini, pelajar boleh mendapat pemahaman yang kukuh tentang perkara ini. Mereka boleh meneroka aplikasi teori dan proses dalam kejuruteraan awam. Maklumat boleh diterima melalui sesi makmal dan ceramah. Individu juga boleh belajar bagaimana untuk bekerjasama dengan profesional dalam industri pembinaan. Kursus sering melibatkan matematik peringkat tinggi dan sains, termasuk fizik, mekanik, kalkulus dan analisis data.

Terdapat beberapa faedah yang baik yang datang dengan memperoleh diploma dalam kejuruteraan awam. Sebagai contoh, banyak peluang pekerjaan akan disediakan untuk individu-individu ini.Ini akan menjadikan mereka berharga dalam tenaga kerja.

Jika anda tertanya-tanya berapa banyak pendapatan diploma ini akan kos dan butir-butir penting mengenai program ini, ia akan menjadi sangat berguna untuk mendapatkan hubungan dengan sekolah anda ingin menghadiri untuk maklumat lanjut, kos boleh berbeza-beza dari universiti ke universiti.

Dengan diploma ini, individu boleh mendapati diri mereka dalam pelbagai bidang kerjaya tertumpu kepada kejuruteraan awam. Mereka boleh menjadi pengurus projek untuk kerja-kerja yang melibatkan jalan raya, terowong, perlombongan, kejuruteraan gempa bumi, dan air dan sistem kumbahan. Aspek mereka mungkin bertanggungjawab bagi termasuklah wang, jentera dan bahan. Individu boleh mencari pekerjaan dengan syarikat-syarikat pembinaan, kontraktor, firma perunding atau pihak tempatan. Kemahiran dan kepakaran yang diperolehi melalui program diploma ini amat bermanfaat untuk graduan.

Jika anda berminat untuk belajar dari rumah dan pada kelajuan anda sendiri, banyak sekolah menawarkan kursus dalam talian.Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • Diploma
  • Pengajian Kejuruteraan
  • Kejuruteraan Awam
Bidang pengajian
  • Pengajian Kejuruteraan (19)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian