Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 3 Diploma Program dalam Pengurusan Kualiti 2024

3 Diploma Program dalam Pengurusan Kualiti 2024

Gambaran keseluruhan

Perakuan yang dikeluarkan oleh kolej atau universiti yang menunjukkan pelajar mempunyai pengetahuan mahir dalam mata pelajaran akademik tertentu dipanggil diploma. Diploma sering diperlukan oleh majikan supaya mereka boleh yakin pekerja baru mempunyai tahap yang diperlukan kemahiran dan pemahaman untuk memulakan pekerjaan tanpa mengorbankan latihan dan pengawasan.

Apakah yang dimaksudkan dengan diploma dalam pengurusan kualiti? diploma ini sering dikejar oleh pelajar industri pembuatan kesihatan dan, kerana ia mengajar kemahiran untuk menguruskan kualiti produk dan proses organisasi. Pelajar sering belajar keperluan ISO 9000 dan analisis teknik. Kursus ini juga boleh mengajar anda tentang sistem dan istilah pengurusan kualiti dan bagaimana untuk mengaudit.

Sebagai pengurus kualiti, anda mungkin mempunyai peluang untuk menjadi kendiri, mempunyai pengaruh dalam syarikat anda dan untuk berinteraksi dengan setiap jabatan dalam organisasi.Pengurus perintah gaji lebih tinggi daripada pakar, dan mempunyai pelbagai yang lebih luas jawatan, jadi anda mungkin mendapati ia lebih mudah untuk menukar lokasi dan juga industri jika anda supaya memilih.

A diploma dalam pengurusan kualiti mengambil masa satu hingga dua tahun untuk disiapkan, tetapi kos akan berbeza-beza bergantung kepada sekolah dan sama ada anda memilih untuk menjadi sebahagian masa atau pelajar sepenuh masa. Ramai pemohon sudah bekerja dan memilih untuk mengambil diploma ini sebagai kursus dalam talian, yang membolehkan fleksibiliti dan juga lebih menjimatkan.

Sebagai pengurus kualiti, anda boleh mempunyai pelbagai kerjaya mungkin dari yang untuk memilih. Antara yang paling popular adalah Pengurus Kualiti, Quality Manager Assurance, Kawalan Kualiti, Business Systems Manager, dan Kesihatan & Keselamatan Pengurus / Environmental. Dalam kedudukan ini, anda akan menjalankan ujian dan menyelenggara rekod pengeluaran, supaya anda boleh mendedahkan masalah dan mencipta penyelesaian untuk mengelakkan berulang.Pengurus kualiti berinteraksi dengan pelanggan dan pengawal selia untuk menyediakan ketelusan tentang bagaimana organisasi dijalankan, yang membangunkan hubungan yang positif dan kepercayaan. Pengurus kualiti juga jurulatih dan menasihatkan semua orang dalam organisasi untuk menggalakkan semangat dan menyelia konsisten dan standard dalam proses kerja.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai pendidikan dalam pengurusan kualiti, membaca lebih mengenai diploma di laman web ini. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lagi

Penapis

 • Diploma
 • Pengajian Pengurusan
 • Pengurusan Kualiti
Bidang pengajian
 • Pengajian Pengurusan (3)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian