Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 23 Diploma Program dalam Pengurusan Pelancongan 2024

23 Diploma Program dalam Pengurusan Pelancongan 2024

Gambaran keseluruhan

diploma A adalah dokumen yang mengesahkan anda telah melengkapkan satu set kursus yang berkaitan dengan bidang tertentu fokus. program diploma boleh menghantar anda terus kepada tenaga kerja atau memberi anda alat dan pengetahuan yang diperlukan untuk meneruskan tahap yang lebih tinggi pengantar.

Apakah yang dimaksudkan dengan diploma dalam pengurusan pelancongan? Program ini boleh mengambil pelbagai bidang tumpuan. Ini mungkin termasuk pengurusan hotel, perjalanan menasihati, pelancongan masakan, pelancongan pengembaraan, kepimpinan kumpulan pelancongan, atau kajian hospitaliti umum. Selain kursus yang berkaitan dengan kepekatan pilihan anda, anda juga boleh mengambil kursus memperkenalkan anda kepada komunikasi, pemasaran, perkhidmatan pelanggan, kewangan perniagaan, kajian budaya, atau perancangan acara. Kemahiran biasanya memberi tumpuan kepada hubungan yang positif dengan pelanggan dan rakan sekerja dalam persekitaran pelancongan pantas.

Mempunyai diploma dalam bidang pengajian anda boleh membuat anda lebih cenderung untuk disewa dan lebih cenderung untuk menerima promosi.Kemahiran pengurusan anda belajar melalui kursus anda boleh diguna pakai untuk pelbagai peluang pekerjaan di mana pemahaman tentang hospitaliti dan pelancongan diperlukan.

Kos mendapatkan diploma ini berbeza dari negara ke negara dan universiti ke universiti. Penyelidikan program pilihan anda dan sekolah untuk memahami harganya.

Terdapat pelbagai tajuk kerja anda boleh menjadi layak untuk meneruskan dengan diploma ini. Ini termasuk pengurus hotel, agensi pelancongan, pemandu pelancong, wakil pengiklanan pelancongan, perancang acara atau penyelaras, penjaga pintu, katerer hotel, ejen tempahan, docent, atau pakar tempat daya tarikan tempatan. laluan kerjaya anda boleh masuk boleh melibatkan membantu pelancong merancang pengembaraan mereka sebelum mereka meninggalkan rumah, atau pengendalian dan membimbing orang-orang pelancong apabila mereka sampai ke destinasi mereka. perbezaan akan apa yang kawasan tumpuan yang anda pilih dalam program anda.

Mula pengembaraan anda dalam hospitaliti dengan mendapatkan diploma dalam pengurusan pelancongan daripada institusi pilihan anda. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lagi

Penapis

  • Diploma
  • Pelancongan dan Hospitaliti
  • Pelancongan
  • Pengurusan Pelancongan
Bidang pengajian
  • Pelancongan dan Hospitaliti (23)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian