Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 2 Diploma Program dalam Reka Bentuk Produk 2024

2 Diploma Program dalam Reka Bentuk Produk 2024

Gambaran keseluruhan

Diploma A dapat membantu pelajar mempelajari bidang kajian tertentu dalam jumlah yang pekat semasa supaya mereka dapat mencari kerjaya dan mula membawa masuk pendapatan yang lebih awal. Diploma A juga boleh diperolehi dengan seorang profesional yang mahu belajar teknik dan kemahiran baru untuk mendapat kelebihan di tempat kerja.

Apakah yang dimaksudkan dengan Diploma Reka Bentuk Produk? Program ini melengkapkan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk mengambil idea mengenai produk, cara untuk mereka bentuk, dan membawanya ke pasaran. Ia adalah laluan pendidikan yang baik bagi mereka yang mempunyai minat untuk penyelesaian masalah dan reka bentuk. Program akan berbeza-beza, tetapi banyak aspek reka bentuk akan dikaji. Mata pelajaran termasuk teknologi, estetika, kebolehgunaan, ergonomik, kemampanan, analisis tekanan, dan kejuruteraan bahan.

Mengikuti diploma reka bentuk produk memberi manfaat kepada pelajar-pelajar yang gemar menjadi kreatif dan mereka bentuk sesuatu. Graduan boleh memilih untuk bekerja dalam beberapa kapasiti yang berlainan dan juga bekerja di peringkat antarabangsa.Mereka yang mempunyai diploma boleh mendapat lebih daripada mereka yang tidak.

Kos yang berkaitan dengan memperoleh diploma boleh berbeza agak sedikit. Faktor-faktor yang merangkumi tempoh program dan lokasi sekolah. Pelajar boleh berhubung dengan sekolah-sekolah yang dipilih secara langsung untuk mengetahui apa yang diharapkan dari segi kewangan.

Dengan keupayaan untuk mencipta teknik pembangunan produk dan untuk mereka bentuk projek-projek dari tingkat bawah, graduan dari program ini mempunyai pelbagai pekerjaan yang mereka boleh meneruskan. Individu boleh memilih untuk bekerja sebagai pereka junior di sebuah syarikat reka bentuk yang besar atau kecil. Individu-individu bermotivasi yang mempunyai semangat keusahawanan boleh memilih untuk menjadi seorang pereka bebas. Diploma A juga menetapkan asas untuk pelajar yang ingin meneruskan pelajaran mereka dan mendapat Ijazah Sarjana Muda Reka Bentuk Perindustrian.

Jika anda berminat dalam reka bentuk produk, memulakan penyelidikan sekolah sekarang.Menggunakan pangkalan data dalam talian kami, mencari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

 • Diploma
 • Pengajian Reka Bentuk
 • Reka Bentuk Produk
Bidang pengajian
 • Pengajian Reka Bentuk (2)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian