Keystone logo

Penapis

 • Diploma
 • Pengajian Teknologi
 • Teknologi Maklumat
Bidang pengajian
 • Pengajian Teknologi (103)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

103 Diploma Program dalam Teknologi Maklumat 2024

  Diploma Program dalam Teknologi Maklumat

  Pelajar celik komputer berminat untuk menyelesaikan masalah teknologi dan membantu perniagaan dengan soalan teknikal perlu mempertimbangkan untuk mendapatkan Diploma dalam IT. Terdapat pilihan program yang tersedia dalam kursus kajian, dan bidang IT yang bersedia untuk pertumbuhan.

  &nbsp

  Ramai bakal pelajar ingin tahu, apakah Diploma IT? Ia adalah satu program yang membolehkan pelajar untuk mengembangkan kemahiran praktikal dan belajar konsep lanjutan di dalam bidang teknologi maklumat. Walaupun mendaftar dalam program ini, kebanyakan pelajar akan mempelajari tentang pembangunan web, sistem pengurusan kandungan, pengaturcaraan, pangkalan data hubungan, rangkaian, dan SQL. Beberapa program diploma juga menawarkan pelajar peluang untuk bekerja dengan pelanggan dan perniagaan yang sebenar, bagi membolehkan mereka mendapat pengalaman kerja sebelum memasuki pasaran kerja.

  &nbsp

  Ada beberapa sebab untuk mendapatkan Diploma dalam IT.Pertama, keperluan yang mantap untuk pakar-pakar teknologi maklumat bermakna bahawa perniagaan adalah sentiasa mencari untuk pakar-pakar yang telah melalui program berkualiti IT. Setelah menyelesaikan diploma IT menunjukkan bakal majikan pelajar berpengetahuan dalam bidang mereka dan akan dapat menyelesaikan masalah tanpa isu.

  &nbsp

  Kos untuk Diploma IT tidak sama di semua institusi, jadi pelajar perlu melakukan beberapa kajian untuk memastikan bahawa institusi yang mereka pilih adalah berpatutan. Walau bagaimanapun, panjang program biasanya sama antara sekolah, kira-kira dua hingga empat tahun.

  &nbsp

  Pelajar yang memegang Diploma dalam IT boleh memilih dari beberapa pilihan kerjaya yang berbeza. Mereka boleh bekerja dengan perniagaan sebagai pakar IT, berusaha untuk menyelesaikan masalah teknikal dan mengekalkan syarikat 'laman web. Pelajar juga boleh bekerja untuk diri mereka sebagai pemaju web, mencari pelanggan dan mewujudkan laman web mereka.Oleh kerana aspek bidang IT yang begitu digunakan secara meluas oleh orang ramai, pelajar yang pakar dalam bidang IT umumnya boleh mencari pekerjaan bekerja bagi seberapa banyak perniagaan.

  &nbsp

  Terdapat banyak institusi di seluruh dunia yang menawarkan program-program IT, jadi don 't mengabaikan keinginan anda untuk mendapatkan Diploma IT lagi. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.