Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 2 Ijazah Bersekutu Program dalam Kaedah Penyelidikan Saintifik 2023

2 Ijazah Bersekutu Program dalam Kaedah Penyelidikan Saintifik 2023

Gambaran keseluruhan

Untuk mendapatkan ijazah lebih cepat tetapi dengan kelayakan yang lebih tinggi daripada sijil atau diploma, ijazah bersekutu adalah pilihan yang ideal. Program dua tahun ini membawakan pelajar untuk pekerjaan peringkat kemasukan dalam bidang baru, sama ada gelaran pertama mereka atau satu untuk mengembangkan potensi kerjaya mereka.

Apakah ijazah bersekutu dalam metodologi penyelidikan saintifik? Program untuk ijazah semacam ini boleh menjadi pelbagai dalam bahan subjek, tetapi mereka umumnya membimbangkan kaedah dan alat yang digunakan dalam menjalankan penyelidikan saintifik. Pelajar boleh bekerja dengan sains tertentu seperti psikologi, biologi atau fizik, atau mereka mungkin mengambil kursus pengenalan yang banyak. Kerja kursus itu berpusat di sekitar pembelajaran mengenai teknik dan peralatan yang boleh dijangka digunakan dalam dan tanpa makmal.

Setelah menamatkan ijazah bersekutu dalam metodologi penyelidikan saintifik, pelajar dapat memaparkan pemahaman teoritis dan praktikal mengenai strategi penyelidikan dan analisis. Penulisan dan statistik teknikal adalah kemahiran profesional yang penting, dan pemahaman panduan etika membezakan reka bentuk eksperimen dan membuat keputusan.

Bersama dengan tuisyen yang diharapkan dari ijazah dua tahun, pelajar mungkin mencari kos lain dalam mengambil ijazah bersekutu dalam metodologi penyelidikan saintifik. Ini boleh bergantung kepada sama ada seseorang itu belajar di luar negara atau di dalam negara. Berunding dengan sekolah yang menarik untuk mengetahui lebih lanjut dan membuat keputusan yang tepat.

Memperolehi ijazah bersekutu dalam metodologi penyelidikan saintifik dapat membantu mempersiapkan pelajar untuk bidang yang luas dan sangat kompetitif yang bersilang dengan banyak industri lain. Kedudukan yang relevan boleh didapati di akademik, dalam syarikat atau sebagai sebahagian daripada organisasi kerajaan atau bukan untung. Pelajar boleh memasuki karier mereka dengan segera sebagai pembantu makmal yang mengikuti ijazah atau bekerja untuk menjadi saintis penyelidik atau pengurus makmal.

Banyak universiti yang mempunyai program dalam sains gunaan boleh menawarkan ijazah bersekutu dalam metodologi penyelidikan saintifik. Bergantung pada sifat program, pembelajaran dalam talian mungkin mungkin. Untuk mengetahui lebih lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

 • Ijazah Bersekutu
 • Sains Semula Jadi
 • Kaedah Penyelidikan Saintifik
Bidang pengajian
 • Sains Semula Jadi (2)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian