Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 12 Ijazah Bersekutu Program dalam Sastera 2023

12 Ijazah Bersekutu Program dalam Sastera 2023

Gambaran keseluruhan

Ijazah bersekutu biasanya diambil oleh pelajar yang telah menamatkan sekolah menengah dan yang ingin melanjutkan pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi. Ini adalah paling biasa program dua tahun dengan tumpuan umum, walaupun ia mungkin disesuaikan dengan hasil tertentu.

Apakah ijazah bersekutu dalam seni? Program ijazah ini diambil oleh pelajar yang berminat dalam bidang seni dan ingin menerima pemahaman yang luas mengenai topik ini. Kursus-kursus saya termasuk penghargaan seni, seni bina, puisi, kesusasteraan dan fotografi, serta asas dalam matematik, sains sosial dan sains hayat. Arahan biasanya difasilitasi oleh profesor dengan ijazah lanjutan dan mungkin campuran kelas, makmal dan format dalam talian.

Pelajar dalam program ini mungkin belajar bagaimana untuk memahami dan mensintesis sejumlah besar bahan, serta membangunkan tabiat belajar yang berjaya, kemahiran yang berguna dalam memajukan kehidupan akademik mereka. Mereka juga boleh mendapatkan pandangan tentang komuniti seni, yang mungkin berguna dalam mendapatkan pekerjaan selepas sekolah.

Kos ijazah bersekutu dua tahun bergantung pada kursus yang diambil, buku dan bekalan dan faktor lain. Untuk mendapatkan pemahaman penuh tentang perbelanjaan, pelajar yang berminat perlu menghubungi pejabat bantuan kewangan setiap sekolah.

Bagi pelajar yang lulus dengan ijazah bersekutu dalam bidang seni, bidang pekerjaan adalah luas dan pelbagai. Mereka mungkin mencari kerja dengan organisasi seni, agensi bukan keuntungan, sekolah, syarikat, gereja dan kumpulan lain. Mereka juga boleh memilih untuk melanjutkan pelajaran tambahan. Gelaran kerja yang berkaitan dengan ijazah ini termasuk pengajar, tutor, pemuzik, artis, penulis, penghias dalaman, wartawan, pelukis, jurugambar dan penyokong seni.

Sebagai bidang pengajian yang popular, program ini boleh diambil di sekolah-sekolah di seluruh dunia, dengan pelbagai pilihan untuk kampus dan pembelajaran dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

  • Ijazah Bersekutu
  • Pengajian Seni
  • Sastera
Bidang pengajian
  • Pengajian Seni (12)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian