Keystone logo

1 Ijazah Bersekutu Program dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa Pengajian Radio Penerbitan Radio dalam Lexington, Amerika Syarikat untuk 2024

Penapis

Penapis

  • Ijazah Bersekutu
  • Amerika Syarikat
  • Kewartawanan dan Komunikasi Massa
  • Pengajian Radio
  • Penerbitan Radio
Bidang pengajian
  • Kewartawanan dan Komunikasi Massa (1)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Popular study format

Popular education type

Ijazah Bersekutu Program dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa Pengajian Radio Penerbitan Radio

Digelar "Kuda Modal Dunia," bandar Lexington adalah yang kedua terbesar di negeri Kentucky dengan penduduk dianggarkan kira-kira 305,000. Pendidikan di sini ditekankan dan ini dicerminkan dalam seluruh negara ranking kadar pendidikan kolej dengan hampir 40% daripada penduduk yang tinggal di sini yang mempunyai ijazah sarjana muda. Dengan lebih daripada lapan institusi pengajian tinggi, bandar ini disenaraikan sebagai antara yang paling celik di negara ini.

Pengeluaran radio adalah bidang yang sangat kompetitif, dan pelajar yang ingin cemerlang dalam membuat program yang cemerlang mungkin mendapat manfaat daripada pembelajaran daripada profesional dalam persekitaran bilik darjah. Pengajar menggunakan teknologi rakaman terkini untuk mencipta rancangan yang mempunyai daya tarikan kepada penonton yang ramai.

Amerika Syarikat kekal sebagai destinasi paling popular di dunia untuk pelajar antarabangsa. Universiti di AS mendominasi kedudukan dunia dan negara ini juga menawarkan pelbagai lokasi pengajian yang menarik. Sistem universiti negeri disubsidi sebahagiannya oleh kerajaan negeri, dan mungkin mempunyai banyak kampus yang tersebar di seluruh negeri, dengan ratusan ribu pelajar.