Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 24 Ijazah Bersekutu Program dalam Pengurusan Perniagaan 2023

24 Ijazah Bersekutu Program dalam Pengurusan Perniagaan 2023

Gambaran keseluruhan

Ijazah bersekutu biasanya ijazah dua tahun yang ditawarkan di pelbagai kolej dan sekolah-sekolah teknikal yang melibatkan kajian pengenalan dalam bidang tertentu. Ia adalah lebih daripada diploma sekolah tinggi tetapi kurang daripada ijazah sarjana muda. Ia boleh digunakan sebagai pendidikan yang lengkap atau sebagai batu loncatan ke tahap yang lebih tinggi.

Apakah yang dimaksudkan dengan ijazah bersekutu dalam pengurusan perniagaan? Ijazah pengurusan perniagaan boleh mengkhusus dalam pelbagai mata pelajaran yang berkaitan dengan perniagaan seperti pengurusan perniagaan kecil, pengurusan runcit, keusahawanan atau pengurusan restoran. Program-program ini mungkin merangkumi kursus yang berkaitan dengan asas perakaunan, pemasaran dan kemahiran pengurusan sumber manusia. pendidikan lain dalam undang-undang perniagaan, percukaian dan peraturan boleh ditawarkan serta latihan komputer yang berkaitan.

Anda boleh menggunakan kepakaran pemasaran dari program seperti itu untuk mempromosikan apa-apa perniagaan, atau menyimpan bajet peribadi anda dengan kemahiran perakaunan.majikan yang berpotensi mungkin mendapati latihan sumber manusia anda menarik apabila melihat untuk kakitangan penyeliaan.

Ijazah bersekutu dalam perniagaan boleh membolehkan anda untuk mengembangkan pendidikan anda dengan perbelanjaan yang minimum dan komitmen masa. Anda perlu sentiasa berhati-hati penyelidikan kolej dan program ijazah sebelum yang mendaftar, kerana tidak boleh menjadi perbezaan besar dalam kecekapan dan kos antara mereka.

Belajar pengurusan perniagaan boleh menjadi langkah pertama untuk pelbagai jenis kerjaya. Jika anda mahu meneruskan runcit atau perniagaan, anda boleh memasuki kerjaya sebagai pegawai sumber manusia, akauntan atau pemasar. Jika anda ingin mengikuti impian anda dan membuka perniagaan anda sendiri, anda akan mempunyai kemahiran untuk menjadi CEO anda sendiri dan pemilik. Anda juga boleh memilih untuk menjadi kecil pemegang buku perniagaan, penganalisis perniagaan, ejen insurans atau broker barang dengan program ijazah ini di belakang anda.

Terlebih dahulu membuat keputusan apa yang sekolah yang terbaik dan program untuk mendapatkan ijazah tersebut.Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lagi

Penapis

  • Ijazah Bersekutu
  • Pengajian Perniagaan
  • Pengurusan Perniagaan
Bidang pengajian
  • Pengajian Perniagaan (24)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian