Keystone logo

Penapis

 • Ijazah Bersekutu
 • Pengajian Kemanusiaan
 • Pengajian Gubahan
 • Penulisan Kreatif
Bidang pengajian
 • Pengajian Kemanusiaan (1)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

1 Ijazah Bersekutu Program dalam Penulisan Kreatif 2024

  Ijazah Bersekutu Program dalam Penulisan Kreatif

  Satu ijazah bersekutu melengkapkan pelajar dengan pengetahuan am subjek yang diberikan. Program-program yang biasanya dua tahun panjang dan terbuka kepada pelajar dengan diploma sekolah tinggi.

  Anda mungkin tertanya-tanya, apakah yang ijazah bersekutu dalam penulisan kreatif? Kursus ini direka untuk membangunkan kemahiran dan bakat untuk menulis kreatif dan membantu pelajar terus meningkatkan kebolehan penulisan mereka. Kursus boleh termasuk pengenalan kepada kesusasteraan, sejarah komunikasi massa, puisi, fiksyen, penulisan alam semula jadi, sejarah seni, reka bentuk interaktif, prosa bahasa Inggeris dan screenwriting. Program ini menyediakan satu rangka kerja yang kukuh untuk program akademik lagi dalam penulisan kreatif. Di samping itu kajian bilik darjah, bengkel dan Playwriting sering juga dimasukkan ke dalam kurikulum.

  Terdapat banyak manfaat pendapatan ijazah bersekutu. Ini termasuk penekanan kepada berkomunikasi dengan jelas dengan membangunkan gaya penulisan yang berkesan.Ia juga boleh menyediakan laluan untuk melancarkan kerjaya baru dengan gaji tambahan atau matlamat pendidikan lanjut dengan memasukkan ke program ijazah sarjana muda.

  Kos untuk program ini berbeza bergantung kepada lokasi dan institusi. Ia adalah disyorkan bahawa pelajar tertarik dengan kenalan program sekolah dan permintaan butiran mengenai bayaran dan perbelanjaan yang berkaitan.

  Kerjaya untuk graduan dengan ijazah bertulis bersekutu kreatif sering termasuk menulis untuk majalah, majalah dan penerbit buku. Pekerjaan dalam bidang sastera mungkin termasuk penulis, penerbit, wartawan internet, penulis skrip, penulis, pakar perhubungan media, wartawan akhbar dan editor. Graduan juga boleh memindahkan kepada program ijazah empat tahun untuk membuka lebih banyak peluang kerjaya dalam bidang seperti perniagaan, mengajar, seni persembahan atau kerajaan.

  Banyak peluang-peluang antarabangsa wujud untuk mendaftar dalam program ijazah bersekutu. Kebanyakan sekolah menawarkan kelas melalui internet.platform pembelajaran jarak jauh adalah satu cara yang luar biasa untuk profesional aktif mengambil kursus mudah dalam talian. Untuk bermula, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.