Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 8 Ijazah Bersekutu Program dalam Sejarah 2024

8 Ijazah Bersekutu Program dalam Sejarah 2024

Gambaran keseluruhan

Pendapatan ijazah bersekutu biasanya mengambil masa dua tahun atau lebih kajian di sebuah sekolah vokasional, kolej komuniti atau kolej teknikal. Kredit yang diperolehi semasa mendapatkan anugerah ini selalunya boleh dipindahkan ke program ijazah sarjana muda dalam bidang berkaitan.

Apakah yang dimaksudkan dengan ijazah bersekutu dalam sejarah? Dengan ijazah sejarah, pelajar sering menjadi pemikir kritikal, menganalisis saat-saat tertentu dalam sejarah dari sudut pandangan ekonomi, politik, budaya dan agama. Peserta program boleh mengharapkan untuk belajar bagaimana untuk melakukan penyelidikan sejarah menggunakan pelbagai jenis sumber, kedua-dua rendah dan menengah. Selain itu, mereka biasanya akan mengkaji pelbagai kemudahan yang ada zaman-zaman sejarah, dari zaman ke urusan dunia kontemporari.

Ijazah seperti ini boleh membantu dalam pelbagai cara yang berbeza, dan ia biasanya digunakan untuk membunuh seluruh kerjaya. Dengan cara ini, mempunyai ijazah dalam sejarah boleh bermakna kemasukan segera kepada tenaga kerja.

Bayaran dan tuisyen berbeza-beza mengikut negara di mana pelajar yang memohon dan sekolah tertentu. Bakal pelajar harus teliti dalam kajian mereka untuk mencari program yang terbaik mungkin yang sesuai dengan keperluan kewangan dan intelek mereka.

Sebaik menerima ijazah bersekutu dalam sejarah, pelajar biasanya akan bersedia untuk memulakan kerjaya dalam bidang pendidikan, penerbitan, undang-undang atau politik. Seorang pelajar berpotensi menjadi seorang wartawan, seorang pegawai Perkhidmatan Luar, arkib, seorang ahli sejarah, seorang pembantu kongres atau guru. Setiap laluan ini memerlukan asas dalam pemikiran, penulisan dan pembacaan kemahiran kritikal. Ia adalah penting untuk mengetahui bahawa banyak ini laluan kerjaya memerlukan darjah dan latihan yang lain.

Ia boleh menjadi satu tugas yang sukar untuk mencari masa untuk kegiatan ilmiah. program ijazah dalam talian adalah sesuai jika anda sedang mencari untuk mendapatkan ijazah bersekutu dalam sejarah di samping mengekalkan fleksibiliti yang diperlukan yang hidup sering menuntut.Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca lagi

Penapis

  • Ijazah Bersekutu
  • Pengajian Kemanusiaan
  • Sejarah
Bidang pengajian
  • Pengajian Kemanusiaan (8)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian