Keystone logo
École Intuit.Lab

École Intuit.Lab

École Intuit.Lab

pengenalan

Mengenai École Intuit.Lab

Ecole intuit.lab, Mumbai adalah institut pendidikan Perancis reka bentuk grafik dan komunikasi visual. Ia ditubuhkan pada tahun 2011 oleh Patrick Felices, Clément Derock dan Frederick Lalande. Visi veteran industri ini adalah untuk membina budaya, bukan sekadar sekolah. Budaya di mana minda kreatif mendapat kebebasan untuk berinovasi, mencipta dan menjadi sebahagian daripada revolusi reka bentuk.

Hari ini, para profesional yang belajar dari semua bidang menyedari peranan reka bentuk pada masa akan datang. Teknologi dan reka bentuk bersama-sama, memimpin dunia melalui transformasi yang paling monumental, dan anda boleh menjadi sebahagian daripada pergerakan ini.

Adakah anda hanya mahu berfikir, membuat, memecahkan dan berfikir lagi? Di intuit.lab, rasa ingin tahu anda, tenaga anda dan semangat anda untuk penciptaan adalah yang paling penting. Jadi, datang dan jelajahi pemikiran kreatif yang mendalam dengan artis dan pereka inspirasi dari seluruh dunia.

Sertai kami, menjadi sebahagian daripada liga reka bentuk global dan dapatkan tempat anda di dalamnya.

128537_brooke-cagle--uHVRvDr7pg-unsplash.jpg

Reka bentuk di India

Teori dan pembelajaran praktikal bersatu untuk merangsang pengalaman pendidikan.

India mempunyai sejarah yang sinonim dengan seni. Namun bukti sentuhan estetik di persekitaran India semakin berkurangan setiap hari. Hidup dengan keindahan adalah satu tabiat yang mesti ditanam dari usia dini. Hanya apabila perkara yang baik diambil serius, boleh pembangunan ekonomi dan sosial di India, berlaku dengan indah.

Tetapi apabila kita bercakap tentang perubahan, tidak ada masa lain yang lebih baik daripada saat ini. Penubuhan sekolah reka bentuk terkemuka Perancis, école intuit.lab di Mumbai adalah langkah ke arah peningkatan yang ketara yang diperlukan dalam bidang pendidikan yang berkaitan dengan reka bentuk, seni, dan iklan grafik.

Ketika kolaborasi Perancis dan India membuat kebangkitan budaya, penting bagi India untuk melihat ke arah Perancis sebagai sebuah negara yang patut meniru ketika membanggakan diri dalam warisan, seni dan budaya mereka sendiri - pemikiran yang mencerminkan dalam reka bentuk kontemporari Perancis.

Ecole intuit.lab telah mencapai kejayaan dengan memasukkan pendedahan profesional dalam kurikulum akademik - kedudukan yang sangat diperlukan yang telah begitu kosong, dalam reka bentuk dan persekitaran pendidikan seni di India.

Di sini menanti gelombang baru dalam pendidikan reka bentuk.

Siap Industri

Dengan pendidikan dalam reka bentuk, digital dan kreativiti, kita mengubah pelajar menjadi jenis profesional keperluan industri.

Dengan pasaran yang berkembang pesat dan peningkatan kemewahan, India adalah persekitaran yang sempurna untuk jenama dan produk untuk berkembang maju. Peluang pemasaran, penjenamaan dan komunikasi yang dihasilkan adalah antara yang paling kaya di dunia dan memberikan suasana yang ideal untuk profesional rekaan.

Dengan pengaruh peningkatan platform digital dalam kehidupan kita, budaya digital yang popular telah muncul di India. Ini bermakna medium digital membuka seluruh ruang yang menarik bagi pereka. Inilah sebabnya mengapa kami melatih para pelajar untuk menjadi bijak dan mahir dalam reka bentuk dan pemikiran digital.

Ecole intuit.lab memahami potensi pasaran India dan komited untuk mewujudkan pelajar yang 'bersedia untuk industri' untuk memenuhi keperluan pasaran yang besar. Kami mencapai matlamat ini dengan membenamkan pendedahan hidup sebenar, profesional untuk pelajar ke dalam kurikulum akademik. Melalui fakulti profesional, bengkel mingguan dan bulanan, program pertukaran serta latihan antarabangsa dan antarabangsa, intuit.lab memastikan setiap pelajar yang keluar dari kampus kami bersedia untuk dunia profesional.

Ini bakat bersedia industri adalah apa yang menetapkan kepala dan bahu intuitabab école atas institusi lain.

Perisikan Creative

Belajar menggunakan bakat anda

Kecerdasan kreatif adalah di tengah-tengah pengajaran kami. Ia adalah pengetahuan berkongsi bahawa orang-orang kreatif muda merapat menjadi pereka atau pengarah seni.

Cabaran utama pereka adalah untuk belajar menggunakan tenaga kreatif mereka dengan bijak; untuk menyalurkan dan mengawalnya. Mengadaptasi untuk mengatasi masalah, melukiskan budaya dan pengetahuan peribadi dan membuat pilihan bijak, untuk mencari penyelesaian yang menarik, konkrit dan bijak.

Kecerdasan kreatif adalah sikap dan menetapkan orang-orang yang pakar dalam bidang mereka dan tahu bagaimana untuk menyumbang kepada kemampuan terbaik mereka. Lebih dan lebih mudah pengetahuan, ia bermakna mengamalkan pendekatan yang asli dan relevan. Adalah penting bahawa imej yang betul dijumpai, di samping itu menjadi imej yang menarik. Dengan imej yang tepat, kita bermaksud "pengeluaran visual yang masuk akal", yang menarik kekuatannya dari refleksi dalam konteks tertentu, penglihatan tertentu, atau bahkan mengikut prinsip etika tertentu. Headway / Unsplash

128552_photo-1517245386807-bb43f82c33c4.jpg

Pendekatan Akademik dan Profesional untuk Pendidikan

« École Intuit.Lab adalah sekolah reka bentuk yang berusaha menjembatani jurang antara pembelajaran teoritis, akademik dan aplikasi praktikal, profesional»

Silabus sentiasa berkembang untuk dapat seiring dengan perubahan teknologi, munculnya permulaan dan mewujudkan pengalaman inovatif dalam reka bentuk.

Makmal Intuit berusaha untuk membawa persekitaran yang meminjamkan dirinya ke pemahaman peka terhadap reka bentuk melalui:

 • Pelbagai tugasan secara langsung dengan interaksi, penyelidikan, dan strategi pelanggan
 • Ketangkasan dan kesesuaian dalam bergerak dengan masa

Kolej Skala Manusia

Oleh kerana saiz manusia, intuit.lab sekolah adalah institut yang hangat yang menawarkan intuit.labians penyelesaian khusus dengan guru dan pentadbir yang terlibat.

Bagi pelajar, école intuit.lab adalah lebih daripada sebuah kolej: ia adalah tempat pemenuhan, emulasi kreatif, memperkayakan dialog dengan profesional. Sebuah tempat pertemuan, di mana kehidupan dilihat.

Selain daripada kursus peringkat tinggi, persahabatan yang kuat dicipta, dipupuk oleh kerja berpasukan yang didorong oleh kehidupan aktif dan dunia sebenar. Momen penciptaan kumpulan ini adalah berharga. Mereka menambah kepada pelajaran sebagai perpaduan pasukan yang sebenar dan makanan untuk dipikirkan oleh pertukaran. Semangat école intuit.lab adalah kreatif, mencabar dan terbuka untuk dunia.

Selamat datang ke 3 Kampus kami

Intuit.lab Mumbai

Terokai kreativiti anda di bandar yang akan memberi inspirasi kepada anda. Duduk di tepi laut atau berjalan melalui lorong bersejarah. Bandar ini berbakat dengan bakat dan begitu juga kampus kami, yang terletak di Prabhadevi, pusat kota Mumbai. Kampus ini mempunyai rancangan reka bentuk dan pengiklanan global yang sering dikunjungi, berinteraksi dengan para pelajar dan mendidik mereka tentang dunia profesional.

Pelajar juga berpeluang untuk belajar dari maestro pengiklanan global, Ravi Deshpande, pengasas kampus Mumbai kami. Dan juga dapat melihatnya dalam tindakan di agensi pengiklanan dinamiknya, Whyness Worldwide, ditempatkan di sebelah kampus kami.

Intuit.lab Paris

Kampus pertama kami di seluruh dunia, intuit.lab, Paris, adalah impian bagi mana-mana pereka yang bercita-cita tinggi.

Sekolah ini mempunyai pasukan pengajar dengan guru dan profesional yang dipuji oleh dunia pengiklanan. Pelajar yang belajar di ibu negara Perancis hidup dalam persekitaran dinamik dan pelbagai budaya. Mereka mendapat manfaat dari potensi budaya luar biasa di bandar ini, yang mudah diakses dari sekolah kerana lokasi pusatnya.

Kelebihan tambahan adalah akses kepada kumpulan kerja yang tidak dapat ditandingi di bandar kreatif yang paling dicari.

Intuit.lab Aix-en-Provence

Sekolah intuit.lab di Aix-en-Provence membolehkan pelajar mendapat manfaat daripada pembelajaran yang tiada tandingan dan memperkaya pengalaman hidup di bandar yang penuh dengan kehidupan. Kampus ini memberi tumpuan kepada tuntutan akademik dunia seni kontemporari dan membina kaedah untuk menyediakan pelajar untuknya.

Pasukan ini terdiri daripada guru dan profesional yang memahami masalah sebenar industri dan membantu pelajar membina hubungan yang kuat di rantau ini dan di peringkat antarabangsa.

Lokasi

 • Paris

  90, rue de Javel 75015 Paris, , Paris

 • Aix-en-Provence

  17, Rue Lieutaud 13100 Aix-en-Provence, , Aix-en-Provence

  • Mumbai

   DGP House, 4th Floor, 88C, Old Prabhadevi Road, Prabhadevi 400025 Mumbai, Maharashtra, India, , Mumbai

  Soalan