Keystone logo
3IL Groupe

3IL Groupe

3IL Groupe

pengenalan

3iL Kumpulan: 2 sekolah - 3 darjah - job Technologies Komputer dan Kejuruteraan

Siapakah kita?

Dicipta pada tahun 1987 oleh Dewan Perniagaan dan Perindustrian Limoges, Groupe 3iL terdiri daripada 2 buah sekolah tinggi: 3iL Ingénieurs dan 3iL Academy, yang mengeluarkan beberapa darjah tinggi yang pakar dalam Sains Komputer.

Mereka ijazah diiktiraf oleh Kementerian Perancis Pengajian Tinggi.

Kami mempunyai pensijilan ISO 9001 yang dikeluarkan oleh AFNOR pensijilan (Afaq: Perancis jaminan kualiti). Jadi, kita diiktiraf bagi kualiti yang kami sediakan. Ia membantu kita meningkatkan daya saing dan mempunyai amalan yang baik disokong oleh tanda kualiti yang diiktiraf oleh profesional. Kami ada juga rakan-rakan kongsi institusi, akademik dan profesional. 3iL Ingénieurs adalah latihan dalam bidang Sains Komputer yang meminta seorang peringkat tinggi dalam bidang Sains, Komputer dan Pengurusan.

Ijazah ini yang gred Master diiktiraf oleh label European EUR-ACE, Tetapi juga oleh institusi pendidikan Perancis dipanggil Suruhanjaya des titres d'Ingénieurs (Kejuruteraan Suruhanjaya Pendidikan), Yang label untuk menjamin kualiti Muda Kejuruteraan dan penyesuaian kepada keperluan firma.

Tidak ada terjemahan literal CTI kerana kita menggunakan ia hanya di Perancis walaupun kita boleh mencari beberapa sekolah kejuruteraan di luar negara (Vietnam, Belgium, Bulgaria ...) The CTI mempunyai banyak keperluan yang anda perlu mengikuti jika anda mahu memperbaharui akreditasi. Sebagai contoh, pelajar perlu membelanjakan sekurang-kurangnya satu semester di luar negara (satu akademik semester pertukaran).

The "Ingénieur" label adalah tanda dagangan berdaftar dan dilindungi.

3iL Academy berdasarkan 2 latihan profesional (yang diiktiraf oleh Suruhanjaya Perancis untuk sijil profesional): *

  • Sarjana Muda Conception untuk Sistem Maklumat yang membolehkan untuk mendapatkan kemahiran terutamanya dalam Web Networks dan tidak lama lagi di Big Data dan E-Health (selepas latihan 2 tahun dengan bidang Sains Komputer). Kursus ini diluluskan sebagai tahap kedua (4 tahun kursus universiti).
  • Sarjana 2 tahun Pengurusan dan Sistem Maklumat dan Infrastruktur (selepas Ijazah Sarjana Muda dengan bidang Sains Komputer), yang diluluskan sebagai sekali tahap (5 tahun kursus universiti)

Di mana kita?

kumpulan 3iL terletak di Limoges. Ia menawarkan cara yang selesa hidup dengan alam semula jadi dan penginapan murah berdekatan. Limoges terletak di 3 jam dari Paris dengan kereta api atau 1 jam dengan kapal terbang. lokasi pusat ini setiap tahun (di persimpangan antara lebuh raya dari Sepanyol ke Eropah Utara dan separuh jalan antara Eropah Tengah dan Atlantik) menjadikannya sesuai untuk semua jenis bursa.

Limoges mempunyai sejarah dating panjang dari zaman pertengahan awal. Kemakmuran awal Limoges berkait rapat dengan industri porselin. Town seni dan sejarah dan modal Seni Fire, Limoges membolehkan pelawat untuk mengagumi koleksi yang unik di dunia: 12 000 keping porselin dipamerkan di Muzium Negara Adrien Dubouche.

label berprestij ini dianugerahkan oleh Kementerian Kebudayaan kepada pihak berkuasa tempatan yang telah bekerja untuk mempromosikan warisan rantau mereka di kalangan kedua-dua penduduk dan pelawat.

Mengapa anda boleh pilih kami?

Oleh kerana kurikulum, kemahiran dan pendekatan pedagogi:

  • Dikaitkan kepada firma jangkaan dan dibangunkan untuk menjawab keperluan mereka.
  • Dikaitkan dengan kajian saintifik yang berlaku dengan Xlim Laboratory (CNRS)
  • Secara meluas dibuka kepada mobiliti antarabangsa dan pengalaman (pertukaran akademik atau darjah dua)
  • Dan pasti menyediakan pekerjaan yang tinggi (75% daripada pelajar-pelajar kita mencari pekerjaan sebelum tamat pengajian mereka!)

Testimonial

Saya dipilih 3iL untuk belajar Sains Komputer dan kursus Kejuruteraan, untuk mendapatkan ijazah Perancis dengan label CTI. Apabila saya tiba di 3iL, mentor saya telah membantu saya untuk melakukan semua formaliti wajib, walaupun untuk bergerak di tempat penginapan saya. Saya hidup satu pengalaman yang sukar dipercayai dan mempunyai banyak rakan-rakan. Saya nasihatkan pelajar asing untuk memilih sekolah ini dengan semangat kekeluargaan. Terdapat kursus yang berkualiti dan pasukan projek untuk pembelajaran yang lebih baik dan meletakkan ke dalam amalan dalam firma. Amina BENBIGA - Casablanca I 2015 kelas

Terdapat persekitaran yang confortable di 3iL untuk belajar. Guru-guru yang sabar dan rakan-rakan saya berapa cantik. Saya juga mendapat manfaat daripada program FLE, dalam usaha untuk meningkatkan tahap saya di Perancis. Wang LIU - Pekin I 2015 kelas

Lokasi

  • Limoges

    43 rue de Sainte-Anne BP 834 - 87015 Limoges France, BP 834-87015, Limoges

Soalan