Keystone logo

American University - Washington, DC - College of Arts and Sciences

A logo

pengenalan

Aluan Dekan

CAS Dean Peter Starr

Yang Kolej Sastera dan Sains di Universiti Amerika menawarkan anda mencabar pendidikan seni liberal dalam masyarakat yang cergas dan pelbagai pelajar dari semua 50 negeri dan 150 negara. Yang Kolej Sastera dan Sains fakulti termasuk artis nasional dan antarabangsa berkata, ulama, dan guru-guru komited untuk pendekatan inovatif kepada didikan, dan kecemerlangan dalam penyelidikan dan usaha kreatif. Setiap tahun, pemimpin-pemimpin dunia, ulama berbeza daripada institusi lain, dan pengamal terkenal dalam bidang mereka datang ke kampus untuk menggalakkan debat terbuka mengenai isu-isu semasa dan untuk mendedahkan pelajar kepada perkembangan terkini dalam bidang masing-masing.

Sama ada anda memilih seorang pelajar institusi pengajian bidang ditubuhkan utama atau pengajian siswazah atau mereka bentuk tahap anda sendiri antara disiplin, anda akan terlibat dalam siasatan intelektual serius di dalam kelas. Anda akan mendapat manfaat daripada pelbagai jenis latihan dan aktiviti khidmat masyarakat dalam bidang seni, pendidikan, kemanusiaan, sains semula jadi dan sains sosial di Washington, DC, dan mempunyai peluang-pada anda sendiri atau dengan kerjasama ahli fakulti-to mengambil bahagian dalam penyelidikan dan kreatif berusaha dan juga di banyak kelab, aktiviti pelajar, dan organisasi perkhidmatan di kampus AU itu.

Pengalaman anda di dalam dan di luar bilik darjah akan mewujudkan wawasan yang luas dan memahami anda perlu untuk berjaya dalam kerjaya masa depan anda dan untuk menjadi warganegara yang berpendidikan dan bertanggungjawab di dunia.

Misi & Fakta

Yang Kolej Sastera dan Sains berdedikasi untuk kecemerlangan dalam pengajaran, pendidikan, seni, dan perkhidmatan kepada, negara, dan masyarakat tempatan di peringkat antarabangsa.

Kolej ini menyediakan pendidikan yang kaya dalam seni liberal dan sains untuk semua pelajar ijazah Universiti Amerika, yang menawarkan program-program yang mencabar pengajian prasiswazah dan siswazah jurusan itu; dan menggalakkan penyelidikan yang cemerlang, amalan, dan aktiviti kreatif.

Kolej itu dilakukan dengan tujuan-tujuan teras pendidikan liberal: menggalakkan wacana percuma dan rasional, memupuk pemahaman kepelbagaian pengalaman manusia, menyediakan kemahiran intelektual kritikal yang perlu untuk mengemudi dunia yang pesat berubah, dan mengintegrasikan pengetahuan merentasi sempadan disiplin.

SEJARAH

Satu tinjauan global, idealisme praktikal, minat untuk perkhidmatan awam: Mereka adalah sebahagian daripada Universiti Amerika hari ini, dan yang telah menjadi udara pada tahun 1893, apabila AU telah disewa oleh Kongres. George Washington telah bermimpi "universiti negara" di ibu negara. Tetapi ia mengambil masa John Fletcher Hurst untuk mengasaskan sebuah universiti yang, dalam banyak cara, merangkumi impian itu.

Presiden Woodrow Wilson secara rasmi khusus universiti pada 27 Mei 1914 dan pelajar-pelajar ijazah pertama yang telah diterima. Kolej Seni Liberal telah ditubuhkan pada tahun 1925, dengan yang pertama 75 pelajar ijazah mengakui kejatuhan itu.

Sepanjang sejarah Universiti Amerika, Kolej Sastera dan Sains telah berubah kali nama beberapa itu. Pada mulanya dikenali sebagai "Kolej Liberal Arts," nama itu ditukar kepada "Kolej Seni dan Sains" pada tahun 1939. Untuk tempoh yang singkat ia dikenali hanya sebagai "Kolej Prasiswazah" sehingga nama itu ditukar kembali kepada "Kolej Seni dan Sains" pada tahun 1956.

Sekolah terbesar atau kolej di Universiti Amerika, Kolej Sastera dan Sains kini mempunyai 2,931 pelajar, 339 sepenuh masa fakulti, dan lebih daripada 150 darjah ditawarkan. Manakala Kolej terus berkembang, komitmen untuk menggalakkan wacana percuma dan rasional, memupuk pemahaman kepelbagaian pengalaman manusia, menyediakan kemahiran intelektual kritikal yang perlu untuk mengemudi dunia yang pesat berubah, dan mengintegrasikan pengetahuan merentasi sempadan disiplin tidak pernah berubah.

Lokasi

  • 4400 Massachusetts Avenue, NW, , 20016, Washington

Soalan