Keystone logo
Business Academy Aarhus

Business Academy Aarhus

Business Academy Aarhus

pengenalan

Business Academy Aarhus membangun dan menawarkan program pendidikan tinggi yang berorientasikan amalan. Dengan lebih daripada 5000 pelajar sepenuh masa, 3,400 pelajar sambilan dan sekitar 400 pekerja, kami adalah salah satu akademi perniagaan terbesar di Denmark.

Business Academy Aarhus adalah Pusat Pengajian Sains Gunaan.

Di beberapa negara Eropah, ini adalah istilah berbahasa Inggeris untuk institusi pengajian tinggi. Program ijazah yang kami tawarkan memberi tumpuan kepada ijazah terpakai.

Seperti universiti, kami menyediakan kedua-dua program sarjana dan boleh memberikan ijazah akademik, tetapi kami tidak memberikan ijazah sarjana atau kedoktoran.

Di samping itu, kami juga menawarkan pendidikan berterusan dan program sambilan di peringkat sarjana muda dan kursus jangka pendek untuk orang yang perlu meningkatkan kelayakan mereka dalam pekerjaan (hanya dalam bahasa Denmark).

Program kami menggabungkan teori dengan latihan.

Kami mengutamakan tuisyen dalam pasukan kecil, kerja kumpulan, kerja projek, kerjasama dengan perdagangan dan industri, kes realistik dan latihan magang wajib. Setiap tahun lebih daripada 300 pelajar kami pergi ke luar negara untuk sebahagian daripada program mereka.

Membangun dan menyelesaikan program mesti memberi nilai untuk pelajar dan syarikat. Dengan mempertimbangkan hal ini, kami membuat usaha yang berdedikasi untuk menerapkan kelayakan kami dalam kaitannya dengan inovasi dan proyek pengembangan khusus dalam usaha bersama dengan perusahaan perkongsian.

Beberapa tahun pengalaman dengan pendidikan tinggi

Business Academy Aarhus ditubuhkan pada 1 Januari 2009. Ia diciptakan sebagai penggabungan antara program pendidikan tinggi dari Aarhus Business College, Aarhus Tech dan JU (sekolah pertanian). Beberapa program kami hari ini ditawarkan bekerjasama dengan Aarhus School of Marine and Technical Engineering.

A fleksibel Pathway kepada pendidikan tinggi

Memilih program adalah keputusan utama, dan mengetahui program yang sesuai untuk anda tidak selalu mudah.

Di Business Academy Aarhus , University of Applied Sciences, kami menawarkan program ijazah Akademi Profesi (ijazah AP) dan program sarjana. Program ijazah AP sepadan dengan dua tahun pertama program Sarjana Muda. Program ini menyediakan kelayakan dengan sendirinya tetapi mungkin juga merupakan cara yang dinamis untuk mendapatkan pendidikan yang lebih lama. Oleh itu, anda mempunyai pilihan untuk memasuki kehidupan kerja secara langsung selepas peperiksaan akhir anda, atau anda boleh menyambung pengajian dengan ijazah Sarjana Muda di salah satu program tambah nilai kami atau di institusi lain di Denmark atau di luar negara.

Belajar di Akademi

Semasa anda memulakan program pendidikan tinggi, anda juga menerima bahawa anda bertanggungjawab untuk pembelajaran anda sendiri. Pengalaman kami ialah anda belajar paling banyak semasa anda terlibat secara aktif dalam pengajaran. Kami memberi anda peluang untuk terlibat secara aktif melalui kelas kecil sekitar 30 pelajar dan melalui kerja projek dan kajian kes, yang merupakan elemen penting dalam semua program.

Semua program kami berkait rapat dengan industri. Oleh itu, kami menggabungkan teori dan praktik dan terutama mengajarkan bahagian-bahagian teori yang kemudian anda boleh gunakan dalam kehidupan kerja anda untuk menyelesaikan masalah praktikal. Oleh itu, lawatan syarikat dan kuliah tetamu adalah bahagian penting dari semua program dan projek kami, dan projek peperiksaan akhir biasanya berdasarkan masalah praktikal di syarikat tertentu. Terdapat sekitar 18-25 jam pengajian seminggu. Jumlah jam tuisyen berbeza dari minggu ke minggu dan dari program ke program.

Kerjaya Anda Bermula dengan Pendidikan anda

Tidak kira sama ada anda mencari magang atau pekerjaan pertama anda selepas tamat pengajian, Business Academy Aarhus dapat memberi anda inspirasi, alat dan bantuan yang anda perlukan. Sebagai pelajar Akademi, anda boleh mengambil bahagian dalam pelbagai kursus dan bengkel seperti bantuan untuk permohonan, CV dan wawancara kerja. Kami juga memberikan bantuan dan nasihat individu.

Dunia Peluang

Mendapat pekerjaan yang baik selepas tamat pengajian adalah matlamat kebanyakan pelajar akademi. Sebilangan pelajar, bagaimanapun, memilih untuk belajar lebih jauh dan menggabungkan kerja dengan kursus sambilan dan ada yang memilih untuk melanjutkan pendidikan mereka sepenuh masa di Denmark atau luar negara di salah satu daripada banyak institusi pendidikan yang dengannya kami mempunyai perjanjian pengiktirafan kursus. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai pekerjaan dan peluang pendidikan lanjutan di bawah penerangan setiap program.

Siapkan Masa Depan untuk Magang anda

Sebagai pelajar di Business Academy Aarhus , anda akan mengambil bahagian dalam magang wajib di mana anda akan dapat menggunakan pengetahuan anda dalam latihan. Latihan ini (biasanya 3-5 bulan) akan memberi anda peluang untuk mengalami:

  • Pembelajaran kehidupan sebenar yang relevan di sebuah syarikat
  • Rangkaian dan pengalaman yang boleh menyebabkan pekerjaan di masa depan
  • Bekerja di syarikat antarabangsa

Setiap tahun Business Academy Aarhus bekerjasama dengan lebih daripada 1000 syarikat di Denmark dan luar negara, misalnya, Carlsberg, Ikea, Nordea Bank, Novo Nordisk dan Porsche USA.

Latihan Luar Negara

Anda boleh memilih untuk mengambil magang di mana sahaja di dunia, dan di Eropah, anda boleh mendapatkan geran Erasmus untuk menampung kos yang diperlukan semasa mengambil magang di negara asing. Di Business Academy Aarhus kami bekerjasama dengan organisasi dan syarikat untuk membantu magang di Malaysia, Shanghai, Kanada dan Tanzania.

Lokasi

  • Aarhus

    Business Academy Aarhus, University of Applied Sciences Sønderhøj 30, 8260 Viby J, Aarhus

    Soalan