Keystone logo

Ho Chi Minh City University of Technology

A logo

pengenalan

Ho Chi Minh City University of Technology - Universiti Kebangsaan Vietnam ( HCMUT - Bach Khoa ), yang ditubuhkan pada tahun 1957, adalah universiti milik negara dan komprehensif di Vietnam.

Universiti telah diiktiraf sebagai pusat akademi terkemuka, penyelidikan saintifik, dan pemindahan teknologi di Vietnam.

Ho Chi Minh City University of Technology ialah universiti pertama dan satu-satunya universiti di Vietnam yang mencapai Akreditasi daripada HCERES (Eropah) & AUN-QA (ASEAN) pada masa yang sama .

Untuk akreditasi program, HCMUT - Bach Khoa ialah universiti pertama di Vietnam yang mencapai ABET (Lembaga Akreditasi untuk Kejuruteraan dan Pensijilan Teknologi, Amerika Syarikat) dalam dua jurusan: Sains Komputer dan Kejuruteraan Komputer . Kami juga mencapai AUN – QA (Jaminan Kualiti dalam Pensijilan Rangkaian Universiti ASEAN) dalam 9 jurusan: Kejuruteraan Telekomunikasi, Kejuruteraan Mekanikal, Kejuruteraan Kimia, Kejuruteraan Awam, Kejuruteraan Pembuatan, Pentadbiran Perniagaan, Kejuruteraan Sistem Perindustrian, Kejuruteraan Kawalan Automatik dan Kejuruteraan Elektrik-Elektronik.

PROGRAM STUDI KAJIAN

Ho Chi Minh City University of Technology (Bach Khoa) menyediakan program pengajian dari peringkat sarjana hingga peringkat kedoktoran dalam pelbagai bidang: Kejuruteraan Petroleum, Kejuruteraan Kimia, Pengurusan Industri, Teknologi Maklumat, Kejuruteraan Mekanikal dan Mekatronik, Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik, Kejuruteraan Awam, Pengangkutan Kejuruteraan, Teknologi Alam Sekitar dan Pengurusan, dsb.

Bagi pelajar antarabangsa, Bach Khoa menawarkan program pengajian ijazah sarjana muda & ijazah sarjana yang bahasa pengantarnya adalah bahasa Inggeris.

CONNECTIONS WORLDWIDE

HCMUT - Bach Khoa bekerjasama dengan universiti berprestij di dunia, seperti Universiti Queensland (Australia), Universiti Adelaide (Australia), Universiti Teknologi Sydney (Australia), Universiti Macquarie (Australia), Griffith University (Australia) , Universiti Illinois di Urbana Champaign (Amerika Syarikat), University of Illinois di Springfield (USA), Universiti Katolik Amerika Syarikat, Universiti Rutgers (USA), Universiti Teknologi Nagaoka (Jepun), Universiti Kanazawa (Jepun)

Oleh itu, pelajar mempunyai peluang untuk memindahkan ke universiti rakan kongsi kami untuk ijazah Sarjana Muda yang dianugerahkan oleh universiti rakan kongsi; serta bertukar program akademik atau kebudayaan pada maksimum 02 semester.

SELAMAT DATANG DI HCMUT - BACH KHOA!

Butiran kenalan:
E-mel: [email protected]WhatsApp Nombor: 84 8 9916 9961Facebook: fb.com/bachkhoa.hcmut

Penarafan

Lokasi

  • Ho Chi Minh City University of Technology 268 Ly Thuong Kiet Str., Ward 14, Dist. 10, , Ho Chi Minh City

Soalan