Keystone logo
Bangkok Thai Cooking Academy

Bangkok Thai Cooking Academy

Bangkok Thai Cooking Academy

pengenalan

Sekolah Latihan Masakan Thailand

Visa Pelajar & Internships Hotel Ada

Profesional - Autentik - Intensif - Semua Termasuk

Latihan untuk koki kapal layar, pemula restoran baru, dan mereka yang ingin belajar memasak masakan Thai seperti orang Thai.

Kami berada di Bangkok, ibu kota masakan masakan Thailand dan rumah masakan Thai yang terkenal di dunia. Siapa yang tahu masakan Thai lebih baik daripada kami, dan di mana lagi anda akan belajar memasak Thai dengan betul? Masakan Thailand kami tidak digabungkan atau disediakan dengan bahan pengganti. Kami menggunakan ramuan asli, dan kami mengajar anda bagaimana rasa masakan Thailand. Mari sertai program kursus koki kami yang diselaraskan dan berjalan lama. Anda boleh belajar selama 1 minggu atau sehingga 4 minggu. Latihan menjadi sempurna, dan inilah yang akan anda lakukan dengan kami. Anda akan belajar 40 hidangan Thai profesional setiap minggu.

Semasa latihan masakan anda, anda boleh mengetahui tentang:

  • Bahan Thai – buah-buahan, sayur-sayuran, herba, rempah, pasta, sos,…

  • Penyediaan makanan profesional, teknik memasak & persembahan

  • Alat memasak Thai – wajan, kapal uap, penggorengan,…

  • Kari pasta (dibuat dengan cara kuno dengan mortar & alu)

  • Tumis, Salad, Sup, Permulaan, Kukus, Goreng dalam, Pencuci mulut

  • Dips, sos & pasta

Lihat halaman FACEBOOK kami: https://www.facebook.com/BangkokThaiCooking/

PENDEKATAN LATIHAN KULIT KAMI

Kaedah terbaik untuk belajar memasak adalah melakukannya sendiri. Dalam program intensif dan praktikal kami, pelajar - memasak, memasak, dan memasak. Dengan resipi di tangan anda, instruktur koki anda terlebih dahulu menerangkan dan menunjukkan setiap hidangan. Anda mencatat dan bertanya. Maka giliran anda untuk menggandakan apa yang telah ditunjukkan. Dengan menyediakan setiap hidangan secara bebas, anda belajar bagaimana menyediakannya. "Penciptaan" anda kemudian dikritik, dan instruktur anda memberitahu anda cara memperbaikinya.
Biasanya, 8 hidangan Thai profesional diliputi secara mendalam setiap hari (40 / minggu). Setelah memuaskan hidangan yang diberikan, kelas berakhir setiap hari.

Lokasi

  • Bangkok

    1940 Sukhumvit Road, Soi 60, Bang Chak Phra Kanong, Bangkok, Thailand, , Bangkok

Soalan