Keystone logo
BAU International University Batumi

BAU International University Batumi

BAU International University Batumi

pengenalan

BAU International University, Batumi adalah universiti pengajaran yang baru ditubuhkan di Georgia, di mana misi tiga kali ganda pendidikan dan penyelidikan berjaya dilaksanakan oleh tenaga akademik yang terlatih, teknologi terkini, makmal, dan bilik darjah. Program pendidikan model Amerika memenuhi piawaian antarabangsa dan dijalankan oleh profesor asing dan Georgia yang dijemput dari institusi pendidikan yang berbeza. Universiti ini terletak di kawasan yang sama dengan hospital "Medina". Ini membolehkan kita memberikan pendidikan terbaik untuk pelajar perubatan, kerana mereka akan mendapat pengalaman klinikal dari tahun pertama pendidikan mereka. Universiti Antarabangsa BAU, Batumi adalah universiti dalam Jaringan Global BAU, yang terdiri daripada 9 Universiti, 16 pejabat perhubungan dan 3 sekolah bahasa yang tersebar di 9 negara di 4 benua. Ini memberi peluang yang sangat baik kepada pelajar kami untuk memperkaya pengetahuan dan pengalaman mereka di institusi perubatan dan pendidikan terkemuka di skala global.

Mengapa BAU BATUMI ?

 1. BAU International University, Batumi adalah universiti dalam Rangkaian Global BAU yang terdiri daripada institusi pengajian tinggi di seluruh dunia. Oleh itu, pelajar kami mempunyai peluang yang unik untuk mengembangkan pengetahuan dan pengalaman mereka pada skala global.
 2. Universiti Antarabangsa BAU, Batumi terletak di kawasan yang sama dengan hospital "Madinah". Ini akan membolehkan kita memberikan pendidikan terbaik untuk pelajar perubatan, kerana mereka akan mendapat pengalaman klinikal dari tahun pertama pendidikan mereka.
 3. Program pendidikan model Amerika sesuai dengan standard antarabangsa, berlangsung selama enam tahun dan dijalankan dalam bahasa Inggeris. Semasa pengajian, pelajar juga akan mengikuti kursus USMLE (Ujian Pelesenan Perubatan Amerika Syarikat). Program ini mendapat pengiktirafan antarabangsa oleh WFME.
 4. BAU International University, Batumi adalah satu-satunya universiti di Georgia yang menawarkan pembedahan mayat dalam anatomi.
 5. Profesor yang dijemput dari Bahcesehir (Istanbul) University dan sebuah klinik gabungan Taman Perubatan serta dari pelbagai universiti Georgia memimpin proses pengajaran di BAU International University, Batumi. Di samping itu, universiti secara berkala menganjurkan doktor terkenal dari Turki yang memegang ceramah umum untuk pelajar.
 6. BAU International University, Batumi sendiri merupakan kemudahan moden yang mempunyai teknologi terkini, makmal, dan bilik darjah.
 7. Pelajar universiti mempunyai akses ke perpustakaan fizikal di dalam bangunan universiti dan juga ke salah satu perpustakaan elektronik terkaya di dunia, Perpustakaan Bahamsehir University Istanbul.
 8. Universiti menawarkan persekitaran budaya yang membolehkan pelajar-pelajar kita bertemu rakan-rakan dan rakan sekerja yang datang dengan pelbagai budaya, tradisi, dan latar belakang yang datang dari pelbagai tempat di dunia.
 9. Universiti ini terletak di salah satu kota paling indah di Georgia, Batumi yang merupakan destinasi pelancongan yang popular di pantai Laut Hitam. Walaupun hidup dan belajar di kalangan pelajar Batumi juga boleh mendapat manfaat daripada persekitaran yang selamat dan harga yang berpatutan yang mewujudkan persekitaran yang lebih menarik untuk pelajar.

Misi dan Visi

Misi

Misi LLC "BAU International University, Batumi" adalah politik pendidikan bertaraf antarabangsa, penyediaan personel yang berkelayakan, dengan visi saintifik dan dilengkapi dengan pengetahuan tentang teknologi inovatif dan nilai-nilai liberal, yang akan berdaya saing di pasaran tempatan dan antarabangsa

MATLAMAT BERASASKAN MISI UNIVERSITI ADALAH:

 • menyampaikan dan mengembangkan program pendidikan tinggi;
 • mendidik dan melatih sumber daya manusia yang berkelayakan agar berdaya saing di pasaran buruh antarabangsa;
 • menyokong integrasi Universiti Pendidikan ke dalam komuniti pendidikan dan saintifik antarabangsa;
 • membangun dan melaksanakan program pendidikan bersama dan projek penyelidikan saintifik dengan universiti Georgia dan antarabangsa;
 • memastikan kebebasan akademik profesor dan pensyarah;
 • mewujudkan persekitaran berorientasikan pelajar di Universiti untuk aktiviti pembelajaran dan penyelidikan.

OBJEKTIF UTAMA UNIVERSITI ADALAH BERIKUT:

 • peningkatan berterusan program pendidikan dan pengembangan inovatif proses pendidikan;
 • pertimbangan kepentingan bakal majikan;
 • sokongan maksimum kepada pelajar untuk menjadi profesional;
 • bantuan dalam memperkenalkan pengetahuan baru dan penyelidikan saintifik;
 • pengembangan kerjasama saintifik antarabangsa;
 • promosi mobiliti pelajar;
 • bantuan dalam membangun dan melaksanakan projek penyelidikan saintifik antarabangsa;
 • sokongan profesor dalam pembangunan profesional

Visi

Universiti pendidikan LLC " BAU International University Batumi " menyokong visi global, yang berada di luar batas politik dan budaya dan menghormati martabat manusia, hak dan kebebasan sejagat, tanpa mengira jantina, bangsa, warna kulit, pengakuan dan agama.

Mengusahakan dan memenuhi program pendidikan bersatu dan projek penyelidikan saintifik dengan universiti Georgia dan asing, merangsang integrasi pelajar dan guru besar-guru dalam bidang pendidikan-ilmiah dunia.

Matlamat universiti adalah penyampaian pendidikan berkualiti tinggi dan pengembangan wawasan dunia yang luas, yang menjadi asas keamanan, kesejahteraan dan kebahagiaan manusia

Lokasi

 • 14 Gen. A. Abashidze St, Batumi, 6010, Batumi

Soalan