Keystone logo
Bifröst University

Bifröst University

Bifröst University

pengenalan

Selamat datang ke Universiti Bifrost

University Bifrost ditubuhkan pada Reykjavík pada tahun 1918 kepada model Ruskin College. Pada tahun 1955, sekolah ini telah berpindah 110km di utara ibu negara. University Bifrost adalah satunya universiti Seni Liberal di negara ini. Ia telah diiktiraf sebagai sebuah universiti pada tahun 1988, pertama sahaja di perniagaan, akhirnya menawarkan ijazah dalam Undang-undang 2002 dan Sains Sosial sejak tahun 2005.

University Bifrost merupakan sebuah pemerintahan sendiri, institusi bukan keuntungan swasta, yang menerima kira-kira 40% daripada pendapatannya daripada negeri Iceland, 40% daripada yuran pengajian dan 20% daripada sumber lain. Alumni dari termasuk ramai usahawan terkemuka dan pemimpin dalam perniagaan dan politik Iceland, termasuk Perdana Menteri negara ini.

University Bifrost juga menawarkan program kajian persediaan peringkat pra-universiti satu tahun untuk pelajar kurang kelayakan masuk universiti penuh, serta pelbagai program pembelajaran sepanjang hayat termasuk program yang berjaya bagi pengurusan runcit, pelancongan dan satu untuk orang yang bekerja dalam kerajaan tempatan. Ramai pelajar sarjana muda menghabiskan satu atau lebih syarat-syarat di luar negara di universiti-universiti rakan kongsi di Amerika, Asia dan benua Eropah.

University Bifrost adalah ahli aktif komuniti penyelidikan Iceland dan antarabangsa dan bangga untuk merekrut fakulti dengan profil penyelidikan luas dalam bidang sains sosial. Tuan rumah universiti banyak pusat-pusat penyelidikan bebas, sebagai contoh Pusat Pengajian Eropah, Pusat Pengajian Runcit dan Pusat Penyelidikan Pengurusan Budaya. Bifrost telah membawa banyak projek-projek penyelidikan yang dibiayai oleh Majlis Penyelidikan Bahasa di samping projek-projek yang dibiayai oleh program Rangka Kerja Penyelidikan SPR. Bifrost juga juga telah mengambil bahagian dalam banyak rangkaian akademik program KOS dan ERASMUS, serta program Utara Pinggir.

Dasar Pengajaran Bifrost Universiti

Adalah menjadi polisi Universiti untuk menawarkan pendidikan yang cemerlang, yang membolehkan pelajar memperoleh pengetahuan yang luas dalam bidang pengajian mereka, meningkatkan berfikiran terbuka, dan menguatkan kreativiti mereka. Tekanan diletakkan dalam menggalakkan keupayaan pelajar untuk menerima pakai dan melaksanakan kaedah kerja profesional, untuk memohon teori dan konsep dalam penyelesaian tugasan, dan mengukuhkan keupayaan mereka untuk menyelesaikan cabaran praktikal. Dengan cara ini Universiti bertujuan untuk menyediakan pelajar dengan persediaan yang terbaik untuk mengambil bahagian dalam masyarakat dan ekonomi demokratik, atau untuk melanjutkan pelajaran. Bifrost University memenuhi syarat-syarat yang dibuat untuk kajian dalam disiplin yang mana Universiti telah diiktiraf.

Mengapa memilih University Bifrost?

universiti kampus kecil dengan komitmen untuk inovasi akademik guru cemerlang, perhatian peribadi dan tugasan yang kerap Cemerlang kajian dan pembelajaran kemudahan Dijamin perumahan di kampus untuk semua pelajar

Lokasi

  • Borgarnes

    Bifröst, 311, , Borgarnes

Soalan