Keystone logo
Binghamton University, State University of New York Kajian Terjemahan (Minor)
Binghamton University, State University of New York

Kajian Terjemahan (Minor)

Binghamton, Amerika Syarikat

4 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Aug 2024

USD 7,070 *

Di kampus

* untuk penduduk negeri new York | untuk penduduk luar negeri dan penduduk antarabangsa - $26,160

pengenalan

Program Penyelidikan dan Arahan Terjemahan (TRIP) menawarkan Minor dalam Pengajian Terjemahan. Minor melengkapkan program ijazah dalam pengajian bahasa asing dan merupakan pilihan untuk mahasiswa yang mempunyai pengetahuan lanjutan tentang satu atau lebih bahasa asing dan minat dalam terjemahan, sama ada sebagai profesion atau sebagai bidang penyelidikan akademik.

The Minor in Translation Studies menyediakan pelajar asas dalam terjemahan praktikal dan pengenalan kepada teori dan perbahasan terjemahan. Kerja kursus membolehkan pelajar meningkatkan kecekapan bahasa mereka serta pengetahuan linguistik dan budaya mereka. The Minor membolehkan pelajar dengan keupayaan bahasa lanjutan dalam kedua-dua bahasa Inggeris dan bahasa kedua untuk mendapat penghargaan untuk terjemahan, baik sebagai kemahiran praktikal dan sebagai bidang pengajian.

Pelajar memilih daripada pelbagai jenis kursus daripada fakulti dalam banyak disiplin akademik. Kerja kursus mereka berfungsi untuk meningkatkan kemahiran antara disiplin pelajar, pengalaman pelbagai disiplin, dan minat akademik bebas.

Biasiswa dan Pembiayaan

Kurikulum

Yuran Pengajian Program

Mengenai Sekolah

Soalan