Keystone logo
Cambrian College

Cambrian College

Cambrian College

pengenalan

Tentang kita

Sejak 1967, Cambrian College telah menjadi institusi pasca menengah utama di Northern Ontario.

Kolej kami mempunyai komuniti yang lebih ramai dari 11 000 pelajar, dengan lebih 4100 pelajar dalam 80 program sepenuh masa, dan lebih 7000 pelajar dalam hampir 900 kursus dan program separuh masa di tiga lokasi kampus di utara Ontario: Sudbury, Espanola, dan Little Current / Manitoulin Island.

Cari pelbagai perkhidmatan dan kemudahan yang kami tawarkan untuk menyokong para pelajar dan mempersiapkan mereka untuk berjaya di tempat kerja berdaya saing hari ini.

Terokai semua yang kami tawarkan dan lihat Cambrian untuk diri sendiri.

Pelan Strategik

Pelan strategik lima tahun yang baru kami menetapkan untuk menentukan Cambrian sebagai sebuah kolej yang terkenal, bersatu untuk mengubah generasi masa depan. Visi kami adalah untuk membayangkan yang mustahil, untuk memberi inspirasi kepada satu sama lain, dan untuk berinovasi dengan cara yang belum diterokai sepenuhnya.

Kami memberi tumpuan kepada mengubah pengalaman pembelajaran untuk menyediakan akses berterusan ke pengalaman pembelajaran yang fleksibel dan disesuaikan. Kami bermotivasi untuk meningkatkan pengalaman pelajar dan untuk sepenuhnya merangkul kuasa kerjasama dalam komuniti pembelajaran yang menyokong.

Penyelidikan Perancangan dan Institusi

Pasukan Perancangan dan Penyelidikan Institusi Cambrian menyediakan kepimpinan dan sokongan dalam bidang penyelidikan, perancangan, hasil pembelajaran pelajar, dan jaminan kualiti untuk menyokong misi, keberkesanan dan kejayaan pelajar.

Fungsi spesifik termasuk:

 • Sokongan perancangan akademik dan penilaian hasil
 • Pelaporan kerajaan (Perjanjian Akauntabiliti Multi-Tahun, Perjanjian Mandat Strategik, Pelan Perniagaan Kolej, Rancangan Tahunan Kolej, Petunjuk Prestasi Utama)
 • Audit dan pengurusan jaminan kualiti
 • Pembangunan tinjauan, fasilitasi, analisis, dan pelaporan
 • Sokongan untuk perancangan dan ramalan pendaftaran
 • Perancangan / pembangunan program baru.
 • Proses pengurusan program
 • Pembangunan, pemantauan, dan analisis metrik prestasi (scorecard kolej, scorecard bahagian dan program)
 • Perbandingan dan penandaarasan antara kolej
 • Imbas alam sekitar dan analisis pasaran
 • Penyelidikan, analisis data, dan penulisan laporan
 • Kajian dan pembangunan cadangan untuk pemerolehan dana
 • Analisis jangkauan komuniti dan analisis pasaran buruh

Etika Penyelidikan Kambrium

Cambrian College akan mempromosikan dan memudahkan penggunaan penyelidikan dalam komuniti Kolej untuk menyumbang kepada pembangunan dan penerapan pengetahuan, untuk mengkaji amalan kritikal dan terus menggabungkan pengetahuan yang berkaitan dengan pendidikan, dan mempromosikan amalan profesional. Kolej ini komited untuk memastikan semua penyelidikan memenuhi piawaian saintifik dan etika yang paling tinggi.

Meraikan Kecemerlangan

Di Cambrian College kami meraikan kecemerlangan. Cambrian mempunyai beberapa anugerah berprestij yang menghormati pelajar, alumni, dan kakitangan yang mewakili yang terbaik yang ditawarkan oleh sekolah kami. Anugerah-anugerah ini diberikan kepada mereka yang bangga naik ke puncak, berkhidmat kepada komuniti Kemboja, serta masyarakat di mana mereka hidup.

English Language Requirements

Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

Lokasi

 • Sudbury

  1400 Barrydowne Road Sudbury, , Sudbury

Soalan