Keystone logo
Camden County College (CCC)

Camden County College (CCC)

Camden County College (CCC)

pengenalan

Camden County College adalah salah satu kolej komuniti terbesar dan komprehensif di New Jersey dan wilayah sekitarnya. Ini adalah sumber penting untuk memindahkan pendidikan, latihan tenaga kerja, dan acara kebudayaan dan telah dilesenkan oleh State of New Jersey sejak tahun 1965. Misi College dilancarkan ketika apa yang pernah menjadi Ibu Seminari Penyelamat dibeli pada awal tahun 1967. Itu pada musim gugur, kelas pertama pelajar Camden County College mula mengikuti kursus di Kampus Blackwood dan kelas tamat pengajian pertama adalah tahun 1969.

Hari ini, dua kampus di Blackwood dan Camden bersama dengan lokasi tambahan di Cherry Hill dan laman instruksional lain, berkongsi misi bersama untuk menyediakan pendidikan tinggi dan pekerjaan yang boleh diakses dan berpatutan. Kehadiran Kolej di Kota Camden bermula pada tahun 1969, dan dianugerahkan status kampus penuh pada tahun 1991. Hari ini, Kampus Bandar Camden membantu menyokong pembangunan ekonomi Kota Camden dan Camden County melalui kajian ijazah bersekutu dan latihan tenaga kerja.

Pada tahun 2011, CCC mengambil alih pentadbiran Pusat Latihan Kecemasan Wilayah Camden (RETC), di Lakeland yang menempatkan Akademi Bomba Camden County dan Akademi Polis Daerah Camden. Pada tahun yang sama semua latihan orang dewasa yang ditawarkan di Institut Teknikal Camden County di Sicklerville berada di bawah pengawasan College. Lokasi Chden Hill di Camden County College dibuka pada tahun 2000 hasil daripada perkongsian awam / swasta yang unik antara College, Cherry Hill Township dan William G. Rohrer Charitable Foundation.

Kolej berusaha untuk secara aktif memberikan pendidikan pasca-sekunder yang berkualiti yang membawa kepada pekerjaan yang memuaskan bagi penduduk Camden County dan masyarakat sekitarnya. Kajian terbaru data Jabatan Pendidikan AS menunjukkan bahawa CCC berada di antara 50 kolej teratas di negara ini untuk menyelesaikan ijazah bersekutu dalam pendidikan dan antara 100 teratas dalam ijazah bersekutu yang diselesaikan oleh pelajar Afrika-Amerika. Kolej ini mendaftarkan lebih daripada 17,000 pelajar kredit setiap tahun dalam lebih daripada 100 program ijazah dan sijil dan diiktiraf secara nasional sebagai peneraju program teknologi maju. Kolej ini juga merupakan sumber penting untuk memindahkan pendidikan, latihan khusus untuk perniagaan dan industri, dan seni budaya berasaskan masyarakat.

Kolej mengekalkan pengajian rendah di negeri ini melalui pengawasan fiskal dan perkongsian keusahawanan. Dibimbing oleh perancangan strategik yang kuat, pentadbiran, fakulti, dan kakitangan berusaha untuk menyediakan program dan perkhidmatan yang memastikan kejayaan pelajar.

Lokasi

 • Camden

  North Broadway,200, 08102, Camden

  Program

   Institusi juga menawarkan:

   Soalan