BUKA RANTAI KRIM ICE ARTISAN ANDA
Carpigiani Gelato University
Maklumat Utama
Lokasi kampus
Anzola dell'Emilia, Itali
Bahasa
Itali
Format kajian
Di kampus
Tempoh
Minta maklumat
laju
Minta maklumat
Yuran tuisyen
Minta maklumat
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
Oct 2023
biasiswa
Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda
pengenalan
Objektif pendidikan Untuk
menggambarkan Carpigiani Gelato University untuk mengubah realiti keusahawanan menjadi rantai artisan, memperdalam model perniagaan yang memperhitungkan beberapa parameter: aliran pengeluaran dan pengedaran produk, kaedah kawalan kualiti, akaun ekonomi, komunikasi melalui reka bentuk dan sumber daya manusia .
Ini untuk siapa?
Bengkel ini ditujukan kepada tukang yang mempunyai perniagaan yang berjaya dan ingin memperluasnya dengan membuka lebih banyak tempat penjualan, kepada mereka yang mempertimbangkan pelaburan di sektor ais krim yang didedikasikan untuk pembentukan rangkaian kedai. Bengkel ini juga bertujuan untuk mereka yang sudah memiliki perniagaan restoran dan sedang menilai penyertaan ais krim artisanal dalam menu.
Keperluan
Setelah menamatkan Kursus Asas dan Kursus Gelato Menengah atau mempunyai pengetahuan yang setara. Topik yang diliputi • Rangkaian kedai ais krim artisanal • Model perniagaan yang ada • Cadangan operasi Universiti Gelato untuk mewujudkan rantai mini kedai ais krim: - Jenis tempat penjualan yang berbeza- Penilaian organoleptik campuran- Pengagihan campuran ke titik penjualan-Alat logistik-Akaun untung rugi dan simulasi perbandingan • Komunikasi melalui reka bentuk kedaiSpeakerAlice Vignoli, Jurulatih Runcit Universiti Carpigiani GelatoLuciano Ferrari