Keystone logo
Cours de Civilisation Française de la Sorbonne

Cours de Civilisation Française de la Sorbonne

Cours de Civilisation Française de la Sorbonne

Sila sertai webinar kami pada tawaran kursus musim panas 2024, musim luruh 2024 dan 2024/2025 kami

Selasa 16 April 2024 jam 1:30 petang [waktu Perancis]

pengenalan

Cours de Civilisation Française de la Sorbonne (CCFS), sejak tahun 1919 telah menerima kemasukan pelajar dari seluruh dunia, daripada pemula sebenar kepada profesor bahasa Perancis sebagai Bahasa Asing. Cours de Civilisation Française de la Sorbonne menyediakan kursus bahasa Perancis dalam fonetik dan pelajaran tamadun Perancis. Mereka juga menawarkan modul khusus dan (TCF, DELF, DALF), yang memudahkan kemasukan ke universiti Perancis. Pusat pembelajaran kami terletak di 16 -22 rue de Martignac - 75007 Paris. Sekretariat bersedia untuk mengalu-alukan anda dan menjawab semua soalan anda. Kami juga menawarkan bantuan perumahan, sokongan pentadbiran, perkhidmatan kebudayaan, perpustakaan, beberapa dewan belajar, dewan kediaman dan makmal komputer. Semua bilik darjah dilengkapi dengan papan putih interaktif (IWB) dan makmal fonetik kami mempunyai teknologi IT yang canggih. Akses Internet disediakan oleh rangkaian Wi-Fi yang merangkumi seluruh bangunan.

Pusat Peperiksaan

Cours de Civilisation Française de la Sorbonne juga mempunyai pusat peperiksaan rasmi untuk mengambil peperiksaan kebangsaan Perancis TCF, DELF dan DALF. Pusat peperiksaan kami terdiri daripada dua hab: hab TCF (Ujian Pengetahuan Perancis) dan hab DELF-DALF (Diploma dalam Pengajian Perancis – Diploma Bahasa Perancis Lanjutan). Ujian ini direka bentuk untuk menilai tahap bahasa Perancis umum seperti yang ditakrifkan oleh Rangka Kerja Rujukan Eropah untuk Bahasa (CEFR). Ia ditujukan kepada sesiapa sahaja yang ingin menilai dan mengesahkan pengetahuan mereka tentang bahasa Perancis—atas sebab profesional, peribadi atau akademik—dengan cara yang mudah, boleh dipercayai dan pantas.

CCFS Sorbonne [FLE à Paris] (@ccfssorbonne) • Foto dan video Instagram

Cours de Civilisation Française de la Sorbonne | Paris | Facebook

CCFS Sorbonne (@ccfsorbonne) / Twitter

href="https://www.linkedin.com/company/ccfs-sorbonne/

Kemasukan

Syarat kemasukan: berumur lebih 18 tahun, dan telah menamatkan pendidikan menengah (peringkat sarjana muda).

Keperluan Visa

Pelajar dari luar Kesatuan Eropah, yang ingin belajar selama lebih daripada 3 bulan, boleh memohon visa pelajar dengan mendaftar untuk Kursus Tamadun Perancis di Sorbonne.

Biasiswa dan Pembiayaan

Pelajar dengan status pelarian politik atau statusPerlindungan sementara Eropah, boleh menghubungi kami dan memohon geran separa

Testimoni Pelajar

Lokasi

  • Paris

    16-22, rue de Martignac, 75007, Paris

Soalan