Keystone logo

Cracow University of Economics

A logo

pengenalan

gambar dari Cracow University of Economics (CUE)

Cracow University of Economics (CUE) adalah sekolah ekonomi terbesar di Poland, dan universiti ketiga terbesar di Cracow , sebuah pusat akademik utama Poland. Merupakan institusi pengajian tinggi pertama di Poland yang memperkenalkan pengajian dalam bahasa Inggeris pada awal alt = "1990-an. Lulusan CUE adalah antara yang paling berjaya di Poland dalam memadankan pengetahuan dan kemahiran mereka dengan keperluan majikan. Bagi pelajar antarabangsa , kami menawarkan khas program yang dirancang dalam bahasa Inggeris . Universiti menikmati sebilangan kenalan antarabangsa, kerana lawatan fakulti dan pelajar ke luar negara untuk tujuan ilmiah serta latihan magang dan program latihan asing adalah salah satu keutamaan Universiti. Pada era proses pengetahuan dan proses globalisasi, ekonomi moden perlu disokong kuat oleh sains untuk menghadapi cabaran pasaran antarabangsa. University kami bertanggungjawab untuk penyediaan kedua-dua Poland dan ramai pelajar asing untuk bekerja di pasaran global yang baru. kerjasama antarabangsa antara saintis dan individu yang terlibat dalam industri adalah pautan yang paling kritikal, yang berdasarkan pengetahuan yang mencapai jauh melangkaui sempadan Poland.

gambar dari Cracow University of Economics (CUE)

Fakulti

Cracow University of Economics mempunyai empat Fakulti, semuanya mempunyai hak akademik sepenuhnya. Fakulti ini - Fakulti Ekonomi dan Hubungan Antarabangsa, Fakulti Pengurusan, Fakulti Kewangan dan Fakulti Sains Komoditi - terdiri daripada banyak Kerusi dan Jabatan, menawarkan pelbagai peluang belajar untuk pelajar dan profesional dan melakukan penyelidikan asas dan gunaan. gambar dari Cracow University of Economics (CUE)Fakta & angka ="2>

  • Universiti ekonomi terbesar di Poland, beroperasi sejak 19alt = "25
  • empat Fakulti
  • kira-kira alt = "23 000 pelajar
  • pelbagai program pengajian dalam bahasa Inggeris
  • kira-kira alt = "200 rakan kongsi di seluruh dunia
  • ahli organisasi antarabangsa yang berprestij (iaitu Persatuan Universiti Eropah, Jaringan Sekolah Perniagaan dan Ekonomi Antarabangsa dll)
  • terletak di Kraków - pusat akademik terkemuka dan destinasi pelancongan yang sangat popular

Lokasi

  • Rakowicka 27, 31-510, Kraków

Soalan