Keystone logo
Culinary Institute of Barcelona

Culinary Institute of Barcelona

Culinary Institute of Barcelona

pengenalan

Matlamat sekolah adalah untuk mengajar orang ramai membuat masa depan mereka sendiri

Institut Direka untuk Transformasi Dapur

Inilah idea yang tiga guru dari Barcelona mula melukis apa yang kini Culinary Institute of Barcelona, sebuah projek pendidikan untuk melatih para profesional yang akan mengetuai dapur dan restoran abad ke-21.

LATIHAN YANG BERBEZA UNTUK PROFESIONAL YANG TIDAK MAHU SAMA

Kami tahu bahawa kami hidup dalam dunia yang sentiasa mengubah paradigmanya, yang menuntut jenis profesional baharu yang mampu menyediakan penyelesaian berharga, di mana teknologi, kreativiti dan inovasi adalah kuncinya. Atas sebab ini, kami telah menyesuaikan model pengajaran yang digunakan di Silicon Valley, kiblat teknologi digital, kepada gastronomi antarabangsa. Itu menjadikan kita berbeza.

Pengalaman terbaik dalam hidup anda

Culinary Institute of Barcelona direka untuk anda menjalani pengalaman yang unik dan tidak boleh berulang, berdasarkan kepelbagaian budaya, kreativiti dan inovasi.

Penglihatan

Kita dilahirkan dari perubahan dan kita terus berubah tanpa henti. Perubahan adalah sinonim dengan evolusi. Dan latihan juga mesti berfungsi untuk itu: untuk berkembang dan berkembang.

Selama bertahun-tahun, masyarakat secara obsesif cenderung untuk melebih-lebihkan pengetahuan. Ia bertegas hingga ke tahap kecewa untuk memberi tekanan kepada golongan muda dalam pelajaran mereka, tanpa memupuk nilai, kemahiran dan sikap mereka. Dan itu adalah kesilapan besar.

Di pusat latihan tradisional, pelajar tidak dihargai untuk apa yang mereka benar-benar mahir, tetapi untuk apa yang mereka harap tahu. Kemahiran seperti imaginasi, kreativiti, kefasihan dan juga kecerdasan (yang meragui) dihukum. Mereka tidak bermotivasi atau dilatih untuk menjadi inovatif, tetapi dilatih dari masa lalu untuk masa lalu, tanpa memikirkan masa depan.

Di CIB kami mengajar untuk menambah baik, menyoal, membayangkan, mencari dan mencari kemungkinan baharu menggunakan akal kita, yang tidak begitu rasional tetapi benar-benar emosi.

Kami mengajar untuk melakukan sesuatu lebih daripada mengetahui sesuatu. Kami mengajar untuk mencintai dan bertahan, dan tidak menerima apa yang telah ditetapkan. Kerana kita tahu bahawa apa yang ditubuhkan adalah fana dan banyak kali juga tidak betul.

Kami terobsesi untuk menambah baik prosedur pengajaran kami supaya anak muda kami dapat mengatasi senario perubahan, menjadikannya milik mereka sendiri dan tahu cara menyesuaikan diri dengan keadaan baharu dengan mudah. Kami cuba mengajar untuk menetapkan, mengejar dan mencapai matlamat, tidak takut melakukan kesilapan. Kerana hanya mereka yang sanggup melakukan kesalahan yang mampu melakukan perkara yang benar-benar menakjubkan.

Itulah sebabnya kami mencipta CIB. Untuk melakukannya.

Ferran Fisas

model latihan

Kami mendasarkan metodologi kami pada 6 paksi yang membolehkan latihan pemimpin yang mampu menghadapi cabaran abad ke-21 dengan jayanya.

1. Pembelajaran berasaskan cabaran

Model pedagogi yang:

 • Ia mendedahkan pelajar kepada masalah sebenar, memihak kepada pembangunan kemahiran kepimpinan transformasi mereka dan menjadikan mereka lebih berdaya saing dalam dunia hari ini.
 • Ia menjana motivasi dan rasa pencapaian.
 • Menghubungkan pelajar dengan persekitaran, supaya nilai ketara dijana.
 • Ia menawarkan pengalaman mencabar yang membangunkan keusahawanan dan rasa manusia.
 • Ia adalah pengalaman, kolaboratif dan integratif pengetahuan.

2. Fleksibiliti

Atas sebab ini: fleksibiliti ialah konsep hidup, jelas dalam setiap kemudahan kami. Pengajaran, ruang aktif dan dinamik di mana pelajar adalah pusat. Dan juga:

Bilik darjah kami bertukar. Dengan kerusi yang bukan sekadar kerusi, tetapi ruang kerja peribadi mudah alih yang menyesuaikan diri dengan ciri setiap pelajar dan setiap kelas.

Semua pelajar kami mempunyai set kepala PILOT terjemahan pintar, yang membolehkan mereka bercakap dan mengikuti kelas dalam bahasa ibunda mereka. Tiada wayar atau komplikasi.

Terdapat juga masa untuk pelajar dan rakan sekelas mereka bekerja sendiri.

3. Guru yang memberi inspirasi

Kami tahu bahawa, walaupun ia adalah alasan yang mengajar, anda belajar daripada emosi. Itulah sebabnya setiap guru kami:

 • Dia bersemangat menjalani pengalaman pedagogi, dan ia menunjukkan.
 • Dia berminat dengan pelajar itu, mencabar, membimbing dan mempromosikan perkembangannya.
 • Beliau menonjol sebagai ahli akademik dan pemimpin dalam disiplinnya, inovatif dan memanfaatkan teknologi.
 • Mengambil bahagian secara aktif dan formal dalam persekitaran profesional, perniagaan, akademik dan sosial mereka.
 • Dia mempunyai hubungan yang rapat dengan pelajar, dia adalah contoh yang baik dan meninggalkan kesan kepada mereka.

4. Pengalaman yang tidak dapat dilupakan

Pelajar kami menghabiskan sekurang-kurangnya satu tahun bersama kami dan semasa latihan mereka mereka mengalami:

 • Komuniti pembelajaran global, pelbagai dan pelbagai budaya.
 • Amalan akademik dan profesional di Kampus dan di luarnya.
 • Aktiviti pembangunan pelajar yang menyediakan kepelbagaian cabaran dan menggalakkan perkembangan kemahiran.
 • Skim Latihan 360º yang kami tawarkan yang objektif utamanya ialah kejayaan 5

5. Latihan 360º

Kami tidak berpuas hati dengan menjadi penyedia pengetahuan, semua pelajar kami menerima latihan 360º.

Pengetahuan: teknologi, produk dan pengendalian

Kemahiran: untuk menguruskan perniagaan, orang lain dan diri mereka sendiri.

Sikap: kepimpinan, sosial dan profesional.

Kemungkinan: untuk pengiktirafan alam sekitar dan diri mereka sendiri.

Kerana apabila empat bulatan ini berkumpul barulah kejayaan berlaku.

6. Kebolehcapaian dan ketelusan

Kebolehcapaian dan ketelusan dalam semua jenis peranti seperti telefon pintar atau komputer riba

Semua komunikasi CIB, antara guru dan antara pelajar, boleh diakses dan tersedia 24 jam sehari sepanjang tahun.

 • Pemesejan segera peribadi, kumpulan dan am.
 • Arkib video, audio dan dokumen.
 • Video dan audio dalam masa nyata.
 • Mudah sahaja, ia adalah Facebook Workplace.

Lebih daripada memasak: KAMI MENGAJAR MENCIPTA

 • DISCOVER - Analisis menjadi penglihatan
 • REKA BENTUK - Visi menjadi idea
 • MENYAMPAIKAN - Idea menjadi kenyataan

Di CIB kami komited untuk Pemikiran Reka Bentuk. Satu proses, dengan peringkat dan objektif yang jelas, yang bertujuan untuk memaksimumkan dorongan kreatif dan mengarahkannya ke arah penjanaan hasil dan penciptaan produk inovatif. Metodologi yang dibangunkan oleh IDEO.

KAMI AJAR KERJASAMA

Di CIB kami mengajar pelajar kami kepentingan bekerjasama untuk mencapai matlamat mereka. Kumpulan kerja kami terdiri daripada lapan orang dengan pengaruh budaya, geografi dan bahasa yang berbeza. Kami menggalakkan antara budaya dan pertukaran konsep, ajaran dan berat sebelah yang membantu pelajar kami mengekalkan fikiran mereka dengan lebih terbuka dan bersedia untuk berubah.

KAMI AJAR UNTUK BERKEMBANG

Di CIB kami mencipta pemimpin. Pemimpin adalah yang diikuti oleh orang lain kerana mereka mempercayainya. Atas sebab ini, kami memupuk dalam diri pelajar kami nilai dan sikap yang akan membantu mereka bukan sahaja untuk menjalani kehidupan mereka sendiri, tetapi juga dalam pasukan kerja mereka. Untuk melakukan ini, kami memberikan mereka kemahiran yang bertujuan untuk menyesuaikan diri dengan perubahan yang berterusan, yang membolehkan mereka berkembang sepenuhnya tanpa mengira perubahan paradigma yang akan datang. Kami mencipta protagonis perubahan.

Ciri-ciri Kampus

Sekolah antarabangsa yang direka untuk menjadi pengalaman formatif terbaik dalam hidup anda.

  Kemasukan

  Mulakan proses kemasukan anda

  1

  Pilih program anda

  Pada semua halaman program kami, anda boleh memuat turun lebih banyak maklumat, meminta lebih banyak maklumat dan juga menjadualkan panggilan daripada penasihat untuk bimbingan peribadi.

  2

  Hantar permohonan anda untuk kemasukan

  Apabila anda berasa cukup yakin, isi borang kemasukan. Ini adalah salah satu langkah paling penting untuk bergerak ke hadapan, meletakkan diri anda dan membawa anda ke langkah seterusnya dalam pencalonan anda. Luangkan masa anda untuk menulis dengan jelas apa yang anda ingin nyatakan.

  3

  Temu bual penilaian anda

  Jika kami kagum, anda akan beralih ke fasa temuduga penilaian, yang akan berada dalam talian dan pada masa yang sesuai dengan anda. Ingat bahawa, selepas temu duga, anda akan mempunyai kira-kira sebulan untuk merasmikan bulan pendaftaran anda untuk merasmikan pendaftaran anda, jadi anda hanya perlu mengambil langkah ini apabila anda tahu anda boleh membuat komitmen. Jangan tergesa-gesa; lakukan pada masa yang betul.

  4

  jawatankuasa kemasukan

  Jawatankuasa kemasukan bermesyuarat seminggu sekali dan menyemak permohonan anda. Kami menganalisis pengalaman hidup anda, sifat keusahawanan anda, sikap anda terhadap kreativiti, inovasi, dan model pengajaran kami.

  5

  Pendaftaran

  Selepas menerima pemberitahuan penerimaan, anda mempunyai masa sehingga Jumaat pada minggu yang sama untuk mengesahkan tempahan anda dan 14 hari untuk mendaftar. Ini akan memulakan anda dalam laluan anda untuk menjadi CIBer.

  Kedudukan

  Salah satu sekolah terbaik untuk belajar gastronomi: https://www.chefspencil.com/13-best-culinary-schools-in-the-world/

  Lokasi

  • Barcelona

   Santander 49-51 08020 Barcelona Spain, 08020, Barcelona

  Soalan