Keystone logo

Charles University Faculty of Medicine in Hradec Králové

A logo

pengenalan

Pendidikan

Fakulti Perubatan Universiti Charles di Hradec Králové menyediakan pendidikan untuk pemegang sarjana muda, sarjana, dan ijazah kedoktoran di masa depan dalam bidang sains perubatan.

Pendidikan diberikan oleh pendidik - pakar dalam bidang masing-masing dan saintis yang kompeten.

Kerjasama Antarabangsa

Kerjasama dengan negara asing dan mobiliti antarabangsa adalah keutamaan bagi fakulti kami.

Selain daripada program Erasmus, yang memberi peluang kepada pelajar untuk menghabiskan satu hingga dua semester di beberapa universiti Eropah, organisasi IFMSA menawarkan penempatan lain kepada pelajar.

Fakulti kami mempunyai hubungan yang sangat baik dengan Mayo Clinic yang berprestij di Rochester, Amerika Syarikat. Kerjasama unik ini, yang dalam jangkauannya melampaui semua sekolah perubatan lain di Republik Czech, menyediakan penempatan tahunan untuk sekitar 10 pelajar sarjana dan pascasiswazah untuk penempatan 3 bulan di Rochester. Penempatan memberi tumpuan kepada penyelidikan dan biasanya berkaitan dengan bidang minat dan perkembangan masa depan pelajar kita. Terdapat juga keluaran penerbitan. Semua peserta penempatan di Mayo Clinic mengesahkan bahawa ia adalah aktiviti yang sangat merangsang. Dalam beberapa kes, ini menyebabkan penempatan kerja lebih lanjut di klinik berprestij di Amerika Syarikat.

Perjanjian antara fakulti dan beratus-ratus perjanjian antara universiti untuk pelajar dan guru adalah kaedah kerjasama lain dengan institusi asing.

Sains dan Penyelidikan

Selain pengajaran, aktiviti ilmiah dan penyelidikan adalah antara aktiviti utama fakulti.

Anggota fakulti kami dan pelajar kami adalah penyiasat utama atau penyelidik bersama banyak projek geran (Czech Grant Agency, European Social Fund, ERDF, FP7, dll.) Yang berkaitan dengan penyelidikan perubatan dan inovasi pengajaran.

Pelajar program sarjana (ijazah Sarjana) dapat membuat persediaan sejak awal pengajian mereka untuk kerja ilmiah dan penyelidikan dalam kurikulum mereka. Hasil kerja mereka setiap tahun dibentangkan, dibincangkan dan dinilai pada persidangan SVOČ (persidangan Pelajar Ilmiah dan Kerja Penyelidikan).

Hasil aktiviti ilmiah dan penyelidikan dibentangkan dalam banyak pertemuan ilmiah biasa.

Persidangan ilmiah Fakulti Perubatan dan Hospital Universiti di Hradec Králové adalah sebahagian daripada prosedur tinjauan luaran untuk pemberian beberapa agensi pemberian.

Aktiviti penyelidikan pelajar dalam program pengajian pascasiswazah (PhD) dibentangkan di persidangan pelajar pascasiswazah.

Persidangan antarabangsa pelajar pascasiswazah (PhD) yang disebut "Persidangan Pascasiswazah Perubatan Antarabangsa di Hradec Králové" dengan tajuk "Frontier Baru dalam Penyelidikan Pelajar PhD" telah dianjurkan setiap tahun sejak tahun 2005 dan semakin meningkat prestij. Prestij Persidangan Pascasiswazah Perubatan Antarabangsa Hradec Králové, dengan tajuk Baru Frontiers dalam Penyelidikan Pelajar PhD, yang dianjurkan sejak 2005, terus meningkat.

Lokasi

  • Charles University in Prague Faculty of Medicine in Hradec Kralove PO BOX 38 Simkova 870 Hradec Kralove 1 500 38 Czech Republic, , Hradec Kralove

Soalan