Keystone logo
© Eva Dang
Department of Mathematics University of York - Online Programs

Department of Mathematics University of York - Online Programs

Department of Mathematics University of York - Online Programs

pengenalan

Berasaskan prinsip kecemerlangan, kesaksamaan dan peluang untuk semua, Universiti York dibuka pada 1963 dengan hanya 230 pelajar. Sejak itu kami telah menjadi salah satu universiti terkemuka di dunia, mengukir reputasi sebagai sebuah kuasa akademik di mana fokus yang jelas kepada kecemerlangan telah mendapat pengiktirafan kebangsaan dan antarabangsa di samping institusi lagi ditubuhkan.

kecemerlangan akademik

A ahli Russell Group elit universiti, Kami adalah, universiti berintensifkan penyelidikan dinamik komited untuk dana bagi penemuan menyelamatkan nyawa dan teknologi baru untuk menangani beberapa cabaran global yang paling mendesak.

Kini terdapat lebih daripada 30 jabatan akademik dan pusat-pusat penyelidikan dan badan pelajar telah berkembang kepada hampir 16,000.

Kampus dan bandar

Terletak dalam jarak berjalan kaki dari pusat bandar York, kampus Heslington selamat dan menarik kami adalah rumah kepada sembilan kolej kami dan kebanyakan jabatan kami. Kami juga mempunyai beberapa jabatan yang terletak di pusat bandar pada bersejarah Raja Manor.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, perkembangan kampus 750m £ kami telah menyaksikan pembukaan tujuh bangunan baru, meningkatkan kapasiti kami untuk nombor pelajar dan menyediakan lebih banyak kemudahan bertaraf dunia abad ke-21. Sustainability memainkan peranan penting dalam pembangunan bercita-cita tinggi ini.

Lokasi

  • York

    Heslington United Kingdom, YO10 5DD, York

Program

    Soalan